Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci ne treba vise narucivati, dok se nesto sistemski znacajno ne promeni (ako se promeni).
Hvala, vise mi znace zivci nego 2-3 hiljade dinara koje cu pokloniti kupovinom tih predmeta kod nasih prevaranata.
Drugi metod transporta za predmete koji kostaju od pola do 3 evra? Da platim 10 eur za nesto sto kosta 50-300 dinara?? Pa pre cu ga platiti 500 ili 800 din ovde nego da bacam pare na skup transport.

Drugi metod je da narucujete na adrese u malim mestima gde ne postoji problem sa dostavom

U najvecem broju slucajeva su problemi u NS i BG sa velikim gradskim postama.

@Darko95

Ovo nam ne znaci nista 🙁 - vazno je kada ce biti isporucene na kucnu adresu.
Dzabe sto u Srbiju mogu da stignu i za npr. 8 dana ako ce ih od Izmenicne preko
GPC-a - LPC-a do lokalne poste vuci jos toliko..

aeod.jpg

A da li neko ima ideju sta raditi ako ovakav status posiljke ostane "zauvek",tj nikada se ne promeni status od tog 8 januara i nikada ne stigne do mene?

Mislim,kome se obratiti,da li taj glupi DHL ima neki kontakt,gde da se zali,pita sta se desava sa paketom ili dta vec?.....koji je uopste smisao tog trekinga ako nikad ne stigne paket,vidi se gde je ali tu zauvek ostane gde se nalazio 8 januara?

LW513151175DE

Screenshot_20250124-192118_Samsung Internet.jpg

Moram da podelim iskustvo sa DExpressom.
Paket porucen na TEMU jos 9. Dec.
Stigao je u Srbiju, tje DExpress ga je preuzeo 18.12. 2024.
Umesto da ga isporuce, ili cak ostave u paketomat, negde 26.12 su ga preusmerili na Paket Shop - nova izmisljotina.
Konkretni paket shop nema ni broj telefona, a radno vreme je od 13-20h. (Vojvode Stepe sto je na sasvim drugoj opstini i vrlo daleko od moje kuce!!)
Pritom obratite paznju, 26. je paket PREUSMEREN na paket shop, ali isti se tamo nije mogao preuzeti.
Posto sam putovao 11.1, zvao sam ih odmah, da vidim kada ce biti tamo, i da se ubrza isporuka na isti. CS je bila ljubazna, ali je "poslala mail".
Posto se posle nekoliko dana nista nije desilo ja sam ih OPET zvao, i dobio isti odgovor.
10.1 u 18:20 (znaci sat i kusur pre zatvaranja njihovog paket shopa), me obavestavaju da paket mogu preuzeti do 13.1, ili ce biti vracen.
Posto paket-shop radi 13-20 radnim danima, a ja nisam mogao da se teleportujem u petak u tih sat vr do paket shop-a, oni su meni posle 23 dana sto su sedeli na istom, i dve (2) moje urgencije, dali 7h da preuzmem paket, i to 7km od moje kuce.
Pritom je bilo jos pregrst poziva njihovom CS-u koji su (kada posle 20 minuta docekam da se neko javi), su bili puni razumevanja, ali se nista nije desavalo.
Na kraju sam ih sa skijanja iz roaminga zvao tog 11.1 (posto ni CS ne radi vikendom a ni posle 16h, te od petka u 18:20, nisam mogao ni CS da zovem), i oni su obecali da ce zadrzati paket.
Navodno su ga i zadrzali, ali na kraju 19.1 se paket samo vratio TEMU-u..

Ono sto je svaka cast TEMU-u - vratili su mi novac bez pogovora, ali meni je item trebao, a DExpress nije pokazao ni osnovni profesionalizam u celom ordeal-u.. A ranije sam smatrao da su profesionalna kompanija. Izgleda da se zesce pogresio. Iz tog razloga sam odlucio da svima vrlo detaljno podelim moje iskustvo - jer su prosto zasluzili.

Prilozi

• Screenshot_20250111-110100.jpg
    Screenshot_20250111-110100.jpg
    119.4 KB · Pregleda: 27
Kako ne nađe nekog da ode po to? Siguran sam da ne bi bio problem, samo s kodom.

Evo da ponovim(o) sta su uradili Temu , Milsped i Posta.
Milsped je umesto da pakete prosledi Posti , gomilu
vratio u Temu magacin
Serija PL00 103/104...PL - status 16.01

Kakvi sve "strucnjaci" rade Temu podrsku i kakve "strucnjake" imamo
u logistici u Srbiji , dobro je da sistem uopste funkcionise 🙁

milsped.jpg

@Darko95

Desava se da UC...HU od Izmenicne do lokalne poste stignu brze nego LA...HU.
Bukvalno za 2-3 dana

Deo posiljki iz serija

UB1353000....HU - UB135700...HU ( ukupno oko 50.000 kodova )

jos uvek stoji sa statusom
Leaving from departure country/region 2025-01-07

----------------------------------------

AliExpress info :

Spring Festival (Chinese New Year)

January 28 and February 4, 2025 (eight rest days in total)
Adjusted working days: January 26, 2025 (Sunday) and February 8, 2025 (Saturday)

Please note that some of our sellers will be on holiday from January 25th to February 4th,

which may affect order fulfillment and seller response time during this period.

A da li neko ima ideju sta raditi ako ovakav status posiljke ostane "zauvek",tj nikada se ne promeni status od tog 8 januara i nikada ne stigne do mene?

Mislim,kome se obratiti,da li taj glupi DHL ima neki kontakt,gde da se zali,pita sta se desava sa paketom ili dta vec?.....koji je uopste smisao tog trekinga ako nikad ne stigne paket,vidi se gde je ali tu zauvek ostane gde se nalazio 8 januara?

LW513151175DE

Pogledajte prilog 477806

kakva su vam iskustva sa Post Expresom sa posiljkama sa Temua ? nije da mi kasni ali mislim da su D Express mnogo brzi ili obicna posta.

Losa kao sa postom u celini. Poslednje 2 ,samo poslali poruku na viber do kad mogu da preuzmem u posti.

Da li ovo znaci da je posiljka otisla na carinu ili krece ka mojoj posti?

Snimak ekrana 2025-01-27 094252.png

Evo odgovora na moje pitanje posti kada ce mi biti uruceno 20ak posiljaka sitne vrednosti sa aliekspresa oznaka UC......HU koji od 24.decembra pa do 15.januara cekaju na isporuku.

Поштовани,
Обавештавамо Вас да бројеви пошиљака које сте нам доставили представљају нерегистроване писмоносне пошиљке у међународном поштанском саобраћају – мале пакете, који имају јединствени бар-код идентификатор усаглашен са стандардом S10 Светског поштанског савеза. Идентификатор чија је прва словна ознака U (формат 2-9-2), наноси се како би се обезбедило пружање прекограничних царинских електронских најава, како би се једноставније и брже обавиле царинске процедуре. Присуство таквог идентификатора не подразумева пружање услуге са потврдом уручења. Сагласно важећим прописима којима се уређује обављање поштанских услуга, за наведену врсту пошиљака није предвиђена опција евиденције и праћења статуса. Сходно наведеном, подаци о статусу нерегистрованих пошиљака које нуде портали за електронску трговину нису поуздани и не могу бити потврђени од стране поштанских оператора.

Напомињемо да је статусе регистрованих пошиљака, у унутрашњем и међународном поштанском саобраћају, могуће пратити на корпоративном сајту Поште Србије, https://www.posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx.

Свакако, прималац пошиљке се може распитати у доставној пошти да ли је приспела нека пошиљка за њега.

С поштовањем,

I kako se jasno moze zakljuciti iz teksta, suptilno su rekli da sto se njih tice mogu da nestanu i to nije njihova odgovornost. Ko je glupiacima kriv sto su narucivali i bacali pare na takvu robu, za njih te posiljke ne postoje, ali mogla bih, svakako, da nastavim i izigravam budalu i idem kao kucence od poste do poste i trazim svoje posiljke, pa mozda mi se posreci, mozda negde neku i 'iskopam'.
Ponos i dika pravne drzave, izuzetno odgovorna javna postanska sluzba. Za uzor, sve poste bi trebalo da se na nasu ugledaju.

tako nesto sam dobio i ja odg slicno tipa prvo temu pa tek onda posle aliexpress lol....

@betolina888

Vidi se da si nova na forumu. 😉 .

Ubuduce , nemoj da narucujes na adrese ( uglavnom po gradskim reonima ) gde postoji problem sa isporukom .

@betolina888

Vidi se da si nova na forumu. 😉 .

Ubuduce , nemoj da narucujes na adrese ( uglavnom po gradskim reonima ) gde postoji problem sa isporukom .
Ja vise nikad necu narucivati sa aliekspresa. Ovo mi je trebalo za put na prolece, inace ni to ne bih narucivala.

I da, kako ja da znam da postoji problem sa isporukom kada nikad pre nisam narucivala??

Prelistas ovu temu malo ozbiljnije, saznas koje posiljke su registrovane i kako i gde se prate. Ili kupujes u domacim prodavnicama to isto za vise para.

@betolina888

Tako sto ucis na tudjim greskama.
I tako sto se raspitas pre nego nesto pocnes da radis.

Ako sada imas vremena iscimaj komsije , raspitaj se ko narucuje i
da li izostaje i koliko u tvom reonu kasni isporuka.

Napisala si da ti je pre 7 dana urucena posiljka od 30.11
Onda sacekaj jos 10-15-20 dana pa ce verovatno poceti da donose i
posiljke iz sredine decembra.

@dedamrsoje

Koliki font treba da se upotrebi da bi ti na ovoj strani video vest ?

Odmori su poceli od petka ( 24.2 ) i neki distributeri pocinju da rade tek od 10.02 ( ponedeljak )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno