Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

@brzibg

Nemoj porediti velike BG i NS poste sa malim lokalnim postama….

Ni preko manjih LPC-a ne idu bas sve posiljke po redu.

Danas je zajedno sa UC0623 isporucena i
UC0607...HU
Arrived at local delivery center
Jan 9. 2025

a npr. UC0622...HU
Arrived at local delivery center
Jan 15. 2025

nije stigla ni u paketomat ni u lokalnu postu.

Kakvo je stanje u NS sa UC, to je ipak sve lokalnog karaktera jer zavisi od postanske bande, iskreno ako nemaju ljude nek uzmu 100din ili nek prosire kapacitete paketomata, ovo izivljavanje sa cekanjem je vec smesno, znam da je ranije bilo i po 3 meseca

Moji UC redovno po 40+ dana,NS posta.Malo bolje je sa LA,to mi stigne u proseku za 20-tak.Sto sve ukupno i ima logike,tempo je odgovarajuci - od Kine preko Madjarske do nas za otprilike 5 do 6 dana i onda od BG do NS za sledecih 30-40 dana.Sta bi tek bilo da nisu uveli robote i automatsko sortiranje... :)

kad D Express preuzme posiljku od Temua dal kuriri obicno zovu kad su ispred kuce ? Pitam jer izgleda svaki put kad narucim nesto sa Temua uvek razlicita dostava prvi put mi je postar doneo na kucnu adresu drugi put ga verovatno mrzelo pa mi spakovao u paketomat... i sad D Express preuzeo po 3 put.

kad D Express preuzme posiljku od Temua dal kuriri obicno zovu kad su ispred kuce ? Pitam jer izgleda svaki put kad narucim nesto sa Temua uvek razlicita dostava prvi put mi je postar doneo na kucnu adresu drugi put ga verovatno mrzelo pa mi spakovao u paketomat... i sad D Express preuzeo po 3 put.
Meni je D Express do sada svaki put slao samo poruku na Viber da preuzmem svoj paket u paket sopu 🙄

Mene su do sad uvek zvali

ok hvala videcu sta ce biti dal ce me zvati ili nece ili mozda cak prebacim na paketomat meni barem lakse odem kad zavrsim sa poslom.
Ako vidiš AG broj na sajtu dexpressa možeš je već sad preusmeriti na paketomat pa ćeš dobiti obaveštenje kada je ubace i ja sam jednu preusmerio pa sad čekam da je ubace

Kada da ocekujem posiljku otprilike da li neko zna?

Prilozi

• Posiljka.jpg
    Posiljka.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 77
Da li neko ima ideju kako bih mogao da saznam sta se desava sa ovom posiljkom poslatom DHL-om iz USA?

LW513151175DE

EEUS015182029RS0

Koliko vidim i na DHL-u i na par sajtova za pracenje zadnji status je 8 januar kad je trebalo da izadje iz USA i od onda ni mukajet,nemoguce da za vise od 2 nedelje nije stigla do Evrope

Kaze da je kod nemaca
Da li neko ima ideju kako bih mogao da saznam sta se desava sa ovom posiljkom poslatom DHL-om iz USA?

LW513151175DE

EEUS015182029RS0

Koliko vidim i na DHL-u i na par sajtova za pracenje zadnji status je 8 januar kad je trebalo da izadje iz USA i od onda ni mukajet,nemoguce da za vise od 2 nedelje nije stigla do Evrope
Kaze da je kod nemaca.

Prilozi

• Screenshot (28).png
    Screenshot (28).png
    26.2 KB · Pregleda: 49
ja sam 8 decembra 2024 porucio nesto iz Amerike, od 27og Decembra je na nasoj "carini" i od tada mu nema ni traga ni glasa, status se ne menja. Evo prodje mesec i dva dana... tako da smo na istom... pitacu u posti sutra kada odem po neki svoj paket sa TEMU koji mi je,gle cuda , stigao za nedelju dana , znaci pre nedelju dana sam ga porucio. a ovaj iz Amerike putuje mesec i koji dan...

NIkada mi paketi iz Amerike nisu stizali duze od 2, max 3 nedelje!
Moze, update da li ti je stigla posilka ? meni idalje stoji poslednji update 29 decembar, danas 34. dan od kako je poslato iz Amerike...{3548C556-B307-4CBA-87B2-6332AF2FA65E}.png.jpg

USA je postala kao KINA sto se tice stizanja paketa u Srbiju....putuju po mesec i kusur dana

A nekada su paketi iz USA poslati USPS-om stizali u Srbiju za 7-10 dana...(?!)

Koliko kapiram to nije express pošiljka te nije za uporedjivanje sa UPS. Raspitaj se koliko putuju pošiljke iz DE poštom.

Iz mog iskustva posiljke poslate iz DE za Srbiju sa tom obicnom deutsche post stignu za 5-6 dana max

Piši korisničkom servisu nemačke pošte prigovor da su neozbiljni sa rukovanjem pošiljkama, spori su :ROFLMAO:
Otvori Deutsche post tracking i saznaćeš gde ti je pošiljka pošto je pitanje bilo kako da saznaš gde je pošiljka, ujedno ćeš videti i tvoje iskustvo sa 5-6 dana max.

Piši korisničkom servisu nemačke pošte prigovor da su neozbiljni sa rukovanjem pošiljkama, spori su :ROFLMAO:
Otvori Deutsche post tracking i saznaćeš gde ti je pošiljka pošto je pitanje bilo kako da saznaš gde je pošiljka, ujedno ćeš videti i tvoje iskustvo sa 5-6 dana max.

Pisem o ranijim iskustvima....zaista u vise navrata su mi obicne posiljke iz DE (ili iz UK) zs Srbiju stizale za 5-6 dana max,ajde mozda i 7-8 dana

Ali ovako da stoji od 8 januara,znaci 15 i vise dana to prvi put vidim.....a ustvari,nisam ni siguran da je stiglo u Nemacku

Nova sam na forumu pa me zanima ima li iko saznanja koji je sistem selekcije aliexpress posiljaka sa obicnim standard transportom u tom postinom centru? Kako to da su neke porucene pred NG vec stigle a druge ce sacekati jos neki mesec (izgleda)? Jos cekam posiljku od 9.12.2024, da ne pominjem jos nekoliko njih od 12, 17, i 24og decembra.
Isla sam po lokalnim postama i kazu da im slabo dolaze posiljke sa ali-ja, da njihovi kuriri samo pokupe sto im ovi iz gpc-a spakuju i da ako se tu nadju, u tom dzaku u najdalje 2 dana zavrse u paketomatu poste. Drugim recima nemaju bas nikakav uticaj na to sta se desava u gpc u Ugrinovackoj u Zemunu niti mogu da se recimo raspitaju za konkretnu posiljku. Sve ove posiljke su odavno sa statusom 'spremna za isporuku, ocekujte je u najkraćem roku'.
Evo, pre 7 dana dobih posiljku od 30.11.

Mozda gresim ali sumnjam da tu ima neke posebne selekcije.Verovatno istovare kamion sa vrecama posiljki u jedan cosak i onda koji dzak uhvate... :)

Ko zna imaju li dzakovi obelezja i datume..kakav primitivizam.
A moze li se poslati link nekome da uzme posiljku iz paketomata ako primalac ne moze fizicki, recimo nije u gradu? Ne znam dal onaj prijemnik reaguje samo na poziv centru sa odredjenog broja telefona navedenog u narudzbenici, ili moze bilo ko da je preuzme? Mislim, link ne znaci nista osim sto pokazuje lokaciju.

UC********HU :D

1737716025737.png

BT adapter od 3.8$ u pitanju. Još ga čekam. :coffee:

Pa zar ovoj posiljci nije istekao svaki rok za isporuku?? Posle se trazi refundacija valjda, 15 dana od krajnjeg roka za isporuku.

Jeste, žalio sam se i dobio sam odbijanje jer je stiglo u lokalni centar za isporuku.
Verovatno je završilo kod nekog poštara, pošto nije imalo tracking u Srbiji. :ninja:

@betolina888

Za Ux...xx na AE je gotovo nemoguce dobiti refund.

@shut_down

Mnogo cesce od kradje je u pitanju isporuka na tudju adresu
ili slucaj da posiljka stoji zaturena u nekom magacinu.

@betolina888

Za Ux...xx na AE je gotovo nemoguce dobiti refund.

@shut_down

Mnogo cesce od kradje je u pitanju isporuka na tudju adresu
ili slucaj da posiljka stoji zaturena u nekom magacinu.
Znaci ne treba vise narucivati, dok se nesto sistemski znacajno ne promeni (ako se promeni).
Hvala, vise mi znace zivci nego 2-3 hiljade dinara koje cu pokloniti kupovinom tih predmeta kod nasih prevaranata.

Znaci ne treba vise narucivati, dok se nesto sistemski znacajno ne promeni (ako se promeni).
Hvala, vise mi znace zivci nego 2-3 hiljade dinara koje cu pokloniti kupovinom tih predmeta kod nasih prevaranata.
naruci, ali izaberi drugi shipping metod pa ces biti osiguran

Nazad
Vrh Dno