Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nisam pretraživao za Vontar, ali prateći ovu temu skoro 2god, preporuka je uvek bila za 905X3 SoC i sebi sam nabavio dva takva a da nisu Vontar i nisam pogrešio.
Sada ne znam koji je SoC aktuelan i sa kakvim performansama. Znam da je neki najavljivan da će podržavati i AV1 kodek.
Немој да се љутиш, али шта си ти пратио 2 године? Amlogic S905x4 је изашао пре 5 година, нека је кренуо масовно пре 3 године, и наравно има подршку за AV1 као и S905Y4. На S928x нећу трошити речи.
А у трећем тромесечју прошле године објављен је S905x5, као и S905Y5, али уређаја заснованих на њима још увек нема.

U principu fluidnost UI, držanje apps u kešu, pokretanje istih od 0, itd. zavisi od mnogo faktora. Optimizacija đubreta zvanog android je prešla dug put i android tv os je da kažemo danas mnogo bolji nego što je bio. Kada hoću da klizi onda prebacim na apple tv 3rd gen i rastuži me činjenica koliko ne volim taj ekosistem, a tako dobro radi svaki put. Što je najgore većinu vremena stoji na standby jer volim Shield, ali svaki put kada ga koristim sve aplikacije i dalje u memoriji, otvaraju se u milisekundi, radi sve ubija. Doduše 4Gb ram-a verovatno pomaže, ali ta ispoliranost glupog zatvorenog sistema je nestvarna i to android nikada neće dostići.
Ovih dana se zezam sa Onn 4k pro što sam uzeo za matorce i ovo je verovatno best buy iako ima i on, kao i svi, svojih bubica. Da su ostali na android tv os umesto glupog googleTV-a bio bi fluidniji. O glupostima tipa 100mbps mrežna ne bih ni diskutovao.

Ко је купио Шилд на време дефинитивно је направио најбољи потез, нешто ново а тако добро нема на видику.

Nije ni sada kasno
Bolji je od svih ovih krševa
Google TV streamer možda vredi 40 evra a ne 100
Svaku marku vredi Nvidia shield

Осим недостатка подршке за AV1, има ли још неких мана за коришћење у долазећем периоду? Држи цену и даље, али ако би налетео неки попуст…
Од стримера сам одустао за сад јер не ради ЕОН, а ни Епл не долази у обзир због тога.

Osim HDR-a u YT i AV1 nema drugih mana koliko ja znam. Ajde nema ni Dolby Vision (FEL layer) koga zanima 4k UHD bluray, "samo" hdmi 2.0...Ma dobar je Shield 2017 koji sam uzeo šuraku radi ubija.

Немој да се љутиш, али шта си ти пратио 2 године? Amlogic S905x4 је изашао пре 5 година, нека је кренуо масовно пре 3 године, и наравно има подршку за AV1 као и S905Y4. На S928x нећу трошити речи.
А у трећем тромесечју прошле године објављен је S905x5, као и S905Y5, али уређаја заснованих на њима још увек нема.
Možda i duže onda, jer tada sam baš ovde našao informacije prema kojima sam se vodio pri kupovini. A kao što rekoh od tada ni ne gledam nešto drugo za kupovinu jer nemam zamerki kako radi, niti pomno pratim generacijski razvoj.
A nemam razloga da se ljutim, ovde smo da razmenjujemo mišljenja i iskustva.

Koji uredjaj preporucujete do 60e?
Tv je klasika 32 inch nista posebno.
Treba mi na selu da namestim Iptv za starije ljude.

Kinhank g1 ako ne treba atmos. 4 gb/32 gb, licence. Ja ga imao do pre mesec dana, odličan box. Na ali se može naći za nešto malo više od 50€

Ti šomiji su na rasprodaji 6300-7800 2/16 i na Aliju su slične cene kao tu na eponuda. KP1 je bolji 2/32. Ali za taj približan novac jedino na Aliju. Kod nas su 8-10000. Na Aliju i meccol 2/32 70-80€. Ne treba zaboraviti da sa Alija carinici skidaju 10% carinu i na to još 20% pdv ako utvrde da je vrednost preko 50€

Poslednja izmena:
Zašto? Pa može da prođe, a za komfor meni hako 4/64 je odličan za sve, uz to hladan kao špricer. Ali nema više 4Gb za našu stranu.

@iker7 nekad se zvao Max, ako sam dobro razumeo. no, to videti u temi za Fire uređaje

Koristim ja sa svog lokalnog Win servera svog Lan-a, kao primarni, ako to pitaš?

Imam dva,jedan vezan lanom,jedan je na wifi.
Ruter dozvoljava samo unos DNS za lan,ne za wifi.
Da li ima neka dobra app za android koja radi DNS?

Ne znam gde da postavim ali ako neko menja launcher testiram nešto za sebe i nešto za ćaleta pa nabasam na Dispatch. Ovo baš lepo izgleda i veoma fluidno tako da sam instalirao na sony i za sada na shield. 14 dana trial posle toga 10$ "lifetime" licenca.
1000045446.png1000045445.png1000045447.png

Da li Amlogic USB Burning tool 3.2.8 radi sad sa android 11,ja na Vontaru W2 sam koristio 3.2.0?

Jok,kod mene i dalje ne ali zato stari dobri 3.2.0 cepa.
Inace instalirao novi slimbox,napunili su ga ruskim aplikacijama. :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno