Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Isto.

Moj drugar koji je uzeo X4 kad je bio 21e ni ne znajući šta kupuje (ja mu rek’o kupi samo će ti se objasni) nije ni dirao slimbox sa kojim je stigao. Sve mu radi ful.

X4 ne dolazi sa slimbox. A X2 fabrički njegov slimbox ne valja. Može da radi ali za ozbiljnije stvari ne radi dobro.

Meni izgledalo kao Slimbox. Šta god da je, on zadovoljan. Ja sam moje sve Vontare prvo spržio sa aktuelnim slim, pa tek onda koristio.

Meni je nesto bagovao,mozda jer sam vrsio samo apdejt,sad sam ga skroz flesovao.

Šta mislite o ovim chromecast-ovima na kupujem prodajem? To su neke dvojke za 1200-1400 dinara. Prodavac otvoreno kaže da je kopija, ali navodno radi ok. Takođe AnyCast na temu-u, za slične pare. Da li to vredi čemu ili kupiti original trojku za 45e? Mada i to je pitanje da li je original s obzirom da se ne proizvodi. Da li ima tako neka low cost varijanta koja radi (za neki sekundarni televizor)?

Šta mislite o ovim chromecast-ovima na kupujem prodajem? To su neke dvojke za 1200-1400 dinara. Prodavac otvoreno kaže da je kopija, ali navodno radi ok. Takođe AnyCast na temu-u, za slične pare. Da li to vredi čemu ili kupiti original trojku za 45e? Mada i to je pitanje da li je original s obzirom da se ne proizvodi. Da li ima tako neka low cost varijanta koja radi (za neki sekundarni televizor)?
Te kineske od 1-2.000 din izbegavaj. Vredi uzeti original trojku. Trojka se i dalje prodaje, malo vec redje, ali prodaje se. Imas cetvrtu generaciju na KP za 65€ , pise da je 4k verzija , ali treba proveriti. Vidim i da ima cetvrta generacija Full HD verzija za 50€ isto na KP.

@Clouseau kao što piše u nazivu, nije tema za Chromecast

To ti je uredjaj za mirroring ekrana ili stream sadrzaja telefona (za ovo drugo nisam ni siguran). Svaki TV u poslednjih 10 godina to ima. Znaci ili full Android ili Android TV ili CC 1ili 2 za cast apps koje to podrzavaju

Možda može da pomogne u odluci šta će da se castuje? U većini slučajeva je box bolje rešenje, sa soptvenim aplikacijama - ako postoji to što imaš na telefonu i za box. Jednostavno će neuporedivo bolje da funkcioniše.

Možda može da pomogne u odluci šta će da se castuje? U većini slučajeva je box bolje rešenje, sa soptvenim aplikacijama - ako postoji to što imaš na telefonu i za box. Jednostavno će neuporedivo bolje da funkcioniše.
Pa ako ce da gleda Netflix, YT, HBO Max, EON , a i druge app koje imaju mogucnost za cast ne vidim nikakvu specijalnu prednost box-ova i sta to kod njih bolje funkcionise nego npr Google chromecast 3 gen..

Ukratko sve je bolje na box-u počevši od samostalnog OS-a, stabilnosti i mogućnosti instaliranja aplikacija, gejminga, itd. Sećam se da sam imao sve chromecast-ove i svi od reda su imali neki problem sa reprodukcijom. Bili su dobra opcija pre 10god.

Ali on je pitao za one kvaziCC (kopije) koje i nemaju pravi (chrome)cast nego mirroring. Upaljen ekran telefona i przenje baterija. Chromecast je potpuno druga prica.

Taj CC cak i original nema vise smisla kada skoro za isti novac ima da se kupi sertifikovani uredjaj koji ima ugradjen CC

Po meni ima smisla castovati samo audio na HI-FI uredjaje, sve drugo je lakse i jednostavnije daljincem.

Kako ste skinuli hladnjak sa Vontar X4? Probao koncem i koncem za zube, ali brzo puknu.

BTW, ne blokira kad je otvorena hauba. Dovoljan i onaj prdavac, samo da odlazi toplota iz kutije.

Nisam skidao ali ribarska struna(najlon) možda?

Ribarski najlon nije za to!
Ako si u stanju da nabaviš tzv. laneni kord.
Hladnjak treba biti zagrejan kada to radiš, znog lepka ispod.
Ne preporučujem. Meni je bio dovoljan hladnjakod starog GPU-a. Potreban je samo leti.

Kako ste skinuli hladnjak sa Vontar X4? Probao koncem i koncem za zube, ali brzo puknu.

BTW, ne blokira kad je otvorena hauba. Dovoljan i onaj prdavac, samo da odlazi toplota iz kutije.
Зар ти није једноставније да просечеш са бочних страна кућиште како би имало довољну вентилацију?

Stigli veći hladnjaci, pasta, termoprovodni lepak. Mislio sam da ću lakše da ga skinem.

Vruć svakako, pustio remux.

@Salac UE pomislio da je lepše ovako. Realno ne mora da se buši, dovoljno milimetar da se podigne poklopac, ni ne vidi se ništa. Mogli su realno tako da dizajniraju kutiju, ne bi ih koštalo ništa.

Zasad sam odustao, dok ne nađem siguran način. Glavno gledanje remuxa sad uspešno rešava TCL TV, tako da više nije prioritet sem za zanimaciju.

Поручен RockTek GX1.
Једва чекам да стигне па да се сними. Колико сам видео у питању је одличан бокс за мале паре.

Куцај на алију назив бокса.

Ne vidim da li podrsava streaming servise. Vidim za DV.

Гугл сертификован бокс - нетфликс DV/DA...

Super, baš me zanima kakav je.
Prvi rezultat pretrage boxa je redit post gde se ljudi/čovek žali na neke stvari koje ne rade. A ima i dodataka da drugi box istog proizvođača nema ažuriranja firmvera sa ispravkama poznatih problema. To me uvek plaši kod manjih proizvođača, ali živi bili pa videli da je box odličan.

Vrh Dno