Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nešto me zeza Vontar X4. Ne mogu da updatu-jem na bovu verziju Slimbox-a, ne vidi se USB Hub iz Amlogic USB Burrning Tool.
Mislim da je do USB kabla ili Win10.
Na njemu je Slimbox 11.26 i tek sada videh da je na sajtu aktuelna v. 11.35.

1. Ima li nečeg bitnog što propuštam ako ostavim na 11.26?
2. Koja verzija Amlogic USB Burrning Tool je najpogodnija za Win10? ( radila mi je v.3.2.8 zadnji put)
3. Ima li nečega promenjenog bitnog u Amlogic Driver?

PS
Koristio sam bez većih problema još od W2 i do sada bar 20-tak puta flešovao Slimnox u zadnjih par godina ;(
Kod flešovanja dečekiraj fleš polje, ako pravi grešku u flešovanju. Po potrebi koristi čačkalicu ili iglu u polje predviđeno za nju. Neće svaki put da flešuje bez toga.

Povezao EON daljinski na Hako box, sve radi kako treba, ali kad ga uspavam ne mogu da ga probudim bez orginalnog daljinskog. Čini mi se da se to dešavalo i sa Mi box S prve generacije. Ima li neko rešenje, ili da ga ne šaljem u stand by režim?

Da pitam dal neko ima problem sa Vontar w2 kad ukljucim Move n Go ili Iris Go ili neki iptv stream hoće da se nasymicno restartuje box. Ili se restartuje ili skroz otkaze ili ugasi samo aplikaciju. Sad kad pustim YT ili Stremio neki film u 4k sve radi normalno. Pokušavao sam sa više verzija Slimbox firmware cak vracao i onaj fabrički vontar i opet isto. Takođe hoće da zabode kad odem na opciju reboot uz Magisk dozvolu. Moram da ga ugasim iz struje i tek uz nekoliko puta da ga bootujem. Sad dal mi je riknula neka komponenta ili se jos nekom to desava?

@TsarOfZanzibar Da reprogramiraš IR režim Eon daljinca da može da pali/gasi taj TV na koji je box povezan + da i na TV-u i na boxu upališ HDMI-CEC pa da proveriš da li TV kad ga upališ upali/probudi i box?
Ja tako "budim" box sa CoreELEC, tj tako što promenim input na TV-u sa AndroidTV/Google TV na HDMI port na kom je box.

Na taj način mogu Eon daljincem da palim i kontrolišem i TCL TV (koji Eon daljinac u Bluetooth režimu ne može da upali jer TV gasi BT) i posle box preko HDMI-CEC.

Da pitam dal neko ima problem sa Vontar w2 kad ukljucim Move n Go ili Iris Go ili neki iptv stream hoće da se nasymicno restartuje box. Ili se restartuje ili skroz otkaze ili ugasi samo aplikaciju. Sad kad pustim YT ili Stremio neki film u 4k sve radi normalno. Pokušavao sam sa više verzija Slimbox firmware cak vracao i onaj fabrički vontar i opet isto. Takođe hoće da zabode kad odem na opciju reboot uz Magisk dozvolu. Moram da ga ugasim iz struje i tek uz nekoliko puta da ga bootujem. Sad dal mi je riknula neka komponenta ili se jos nekom to desava?
Meni se desilo na move n go, pošto jedino nju imam od navedenih. S obzirom da ostale aplikacije rade normalno, pretpostavljam da je ona sama po sebi bagovita, jer takođe promeni jezik celog sistema kad se otvori.

Probaj drugi adapter istog napona i iste ili vise struje pre svega.
Tačno je do adaptera. Trenutno nemam adapter zamenski, ali sam probao sa usb male to male koji koristim za amlogic tool i lepo daje napon i bootuje bez broblema kad ubodem u usb port sa bilo kod izvora napajanja. Trenutno mi tu ruter koji ima usb port pa od njega vuce steuju. Moracu da trazim adapter sad.

Probao sam i drugi adapter i isto. Ne vredi, nesto jeste crklo od komponenti definitivno u Vontaru w2. Kupio sam Mi box S 2gen i završio sa nesertifikovanim boxovima.

Mozda ga je i los adapter sahranio, mozda bi imalo neke vajde da se preventivno koristi neki krsteniji adapter od onog koji dolazi u kutiji.

Mislim da ti je svejedno na koji port se napaja.
Nije svejedno, samo jedan usb port je napojni, obicno onaj prvi do napajanja.

Jesam, tako radi. Ali nije mi to to. Ko zna i tako dal sme dugo da bude ukljucen.
Verovatno crkao napojni deo na ploci.
Moze tako da radi godinama napajan preko USB jer onda ne ide preko napojnog dela na ploci koji je verovatno crkao.

Imao sam jednom takav slucaj, radio godinama tako, na kraju sam ga nekom poklonio

Мала помоћ.
Другар је убацио ТВ у подрум и ту му је статични бајс. Кренуо је да важба али му треба да гледа у нешто.
Тв је старији,без смарт фунција.
Јел може предлог који уређај да узме да може да гледа ЕОН,Макс,СмартТјуб и Стремио.
Да може да погледа неку серију и филм без проблема.
Тв је у подруму,а рутер је у стану изнад,има солидан бежични нет. Ако нешто зеза,промениће рутер...
Шта да узме за што мање пара да овај стари самсунг Ф6100 постане мало паметнији?

Mi Box S 2nd gen, pogledajte na ePonudi gde je najjeftiniji i to je to.

Он је 8000.
Не може нешто од ових са КП од 2-3000 да заврши посао за његове потребе?

Он је 8000.
Vontar, može ali samo preko kabla. Preko signala ne može.
Bolje nek kupi šta mu je predloženo.
I za taj vontar i sličnu cenu malo preko 3000din bi već morao iz kine da naručuje.

Mozda bi mogao da naleti na prethodnu generaciju fire tv stick (max) polovno na oglasima, ali opet pricamo o 1500-2000 rsd ustede ako i toliko i to bez garancije.
6k za uredjaj koji podrzava sve i ima garanciju je najbolji izbor.

Он је 8000.
2-3000 koji su u stvari su kupljeni ili nabavljeni za pola cene, a to su onda krševi žešći sa 1-2 max 2gb ram a to je bacanje novca. I tu nema da radi ni strim a kamoli stremio i slični servisi. Ako nema novaca ne treba ni da kupuje. Na kp ispod 5-7000 nema ništa da radi a da te posle ne bili glava.

U suštini, mislim da ti je ovde samo Maks problem za jeftinijeg kineza, Vontar w2, ali mu je očajan wifi, tako da bi morao da popravljaš signal sa pomoćnim ruterom, ako ne može kabl. Ali i to te dođe nekih 30ak € na Aliju, plus još neki ruter ili šta već za mrežu... Tako da kupi taj Mi box za tih 6k din, i radiće sve i još imaš neku garanciju na uređaj.

Nazad
Vrh Dno