Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Imas A4 TECH GR270 za te pare, solidna izrada i zvuk uz 3 povezivanja.

Nemam konkretno spomenuti model vec nesto skuplji MR710 ali su veoma slicni i nikakva kasnjenja u zvuku nisam primetio.

Imam Koss Porta Pro i na jednom uvetu je krenuo da mi otpada "sundjer". Namestim ga ja nazad, ali on padne ponovo. Kapiram da je ovo cest problem, koje resenje predlazete? Inace, da napomenem kako koristim slusalice, mozda to bude uticalo na predlog za resenje. Slusalice koristim za slusanje muzike pri trcanju, tako da se puno znojim na njima.

YY2984_01.jpg

• announcement date of end of April to early May
  • Bluetooth version is 5.3 (BR/EDR/LE), which could mean LE Audio will be supported
  • made in Malaysia

Hteo bih da uzmem neke sennheiser slušalice, ali ove prodavnice deru sa cenama. Jel ima nekih prodavaca na kp koji su pouzdani? Vidim da dosta njih stavlja opis "originalno pakovanje" tako da su ti verovatno prevaranti. Vidim neki Toma ima dosta pozitivnih, on ima te što hoću. Jel on legit?

Nisam Kupovao Od Tome, ali Lik koji drzi taj Nalog, nabavlja sa Nemackog Thomann sajta. A thomman ie ekstremno Legit. Ja sam Fl studio Producer Edition Kljuc kupio od njih recimo i stigla mi aktivacija i sve sto treba u roku od 10min .

A sad ovo sto Prodavci ,stavljaju Original pakovanje u nazivu ne mora nista, da znaci negativno ja sam Zen Dac V2 i Ibasso It00 izmedju ostalih nabavio sa KP a prodavci su navodili original pakovanje .

Sto se samog Modela Sennheisera tice jel si istrazivao koje bi tacno kupio? I jel imas neki Dac/Amp za njih ako ce primarno se koristiti na Pc.

Najbolje mi se čine hd599. Želim closed back i dobar bas. Mislim da bi one mogle da se guraju solidno i sa telefona / laptopa jer su 50 oma. Imam neki jcally cx39133 koji mi je trebao za laptop za iem jer je noise floor bio glasan.

Istraživao sam još neke modele. Akg k361/371 ne bih jer sam čuo baš dosta žalbi na izdržljivost. Beyerdynamics dt770 pro imaju taj treble peak koji ja uopšte ne volim. Hd599 baš dosta ljudi hvali, pa mislim da mi je to dobar izbor. 560s iskreno ne bih jer volim bas i ne volim kad su slušalice previše analitičke gde svaki detalj čuješ odvojeno, ubije mi to doživljaj u slušanju.

Sve Cool Al HD 599 su ti Otvorenog tipa kao i 560s.

Dok Akg K361/371 i Dt770 jesu Zatvorenog tipa/closed Back.

Aa nisam znao za 599 da su otvorene. Ne smetaju mi otvorene, ali reko da uzmem jedne koje će bolje da izoluju. Osim dt770 i akg jel ima još nekih zatvorenog tipa do ~20k? Vidim ove shure 840 ali nisam nešto kupljen njima. A ove dve ne bih uzimao iz već navedenih razloga.

Aa nisam znao za 599 da su otvorene. Ne smetaju mi otvorene, ali reko da uzmem jedne koje će bolje da izoluju. Osim dt770 i akg jel ima još nekih zatvorenog tipa do ~20k? Vidim ove shure 840 ali nisam nešto kupljen njima. A ove dve ne bih uzimao iz već navedenih razloga.
Od Zatvorenih do 20K din
ja mogu ti Preporucim Ultrasone Perfomanse 880 ako uspes ih nadjes negde do skoro su bile 19000 din. Jako prijatan Tjuning , vrlo su detaljne ali ne zamaraju detaljnoscu , nisu suve zvuce dosta otvoreno zbog soundstage na nivou, imaju dosta Treble ekstenzije ali ne kao npr Dt880 il Fidelio X3 pa samim tim nisu preostre.

I Imaju bas Fin Bass i sub bass i mid bass dakle zvuce mesnato i Punchy po meni al opet Studio/Hifi nisu muljavog Tipa. Nisu preteske za Drive, udobnost Vrlo dobra malkice bas malkice znaju da stegnu al memory foam jastuci i headband vade pricu.

Edit nasao

Poslednja izmena:
Od Zatvorenih do 20K din
ja mogu ti Preporucim Ultrasone Perfomanse 880 ako uspes ih nadjes negde do skoro su bile 19000 din. Jako prijatan Tjuning , vrlo su detaljne ali ne zamaraju detaljnoscu , nisu suve zvuce dosta otvoreno zbog soundstage na nivou, imaju dosta Treble ekstenzije ali ne kao npr Dt880 il Fidelio X3 pa samim tim nisu preostre i Imaju bas Fin Bass i sub bass i mid bass dakle zvuce mesnato po meni al opet Studio/Hifi nisu muljavog Tipa. Nisu preteske za Drive, udobnost Vrlo dobra malkice bas malkice znaju da stegnu al memory foam jastuci i headband vade pricu.
Hvala na preporuci, pogledaću

fiio ft1 :) do nekih 900 eur i DC Aeon 2 posle toga E3, Meze Liric 2 i neki ZMF closed modeli :)
Fiio ft1 preporučuje dosta ljudi, ali gde uzeti u Srbiji? Da uvozim se ne isplati, jer će me onda izaći preko 200 evra uz čekanje naše predivne carine

aliexpress, tako sam ja uzeo moje. ima official store njihov na AE, dobijes nalepnicu na kutiji koju izgrebes pa skeniras qr code da se potvrdi autenticnost, znaci nisu fake

Od zatvorenih FiiO FT1 ili Beyerdynamic DT 700 Pro X (ako nalete na KP do 200e, mada su do nedavno malo više od toga koštale u P prodavnici).

https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/fiio/ft1/

https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-a-i/dt-700-pro-x/

Za zvuk ne znam, a na polju izrade su bolje Beyerdynamic, kao i po dostupnosti zamenskih delova (koji i nisu tako jeftini ali bar mogu znatno da produže radni vek slušalica).

Stigle mi soundpeats Space, placene oko 3000. Fin zvuk, za te pare. mozda sam malo vise ocekivao od ANC, ali opet za te pare su dobre.

Audio Technica osvezava R Line Up svojih slusalica dakle sada ce imati vise Open Back Modela na Trzistu. Jedino je jos R30x koji bi trebao da bude 99 dolara njega ce tek da izbace na trziste.

Kao dugogodisnji zadovoljni korisnik i postovalac njihovih M30X i Msr7B koje su zatvorene, intrigira me ova vest za nove Open Back volim taj njihov House Tjuning kad je u pitanju Midrange tu obicno rade magiju .

. R50x mi se cini jako interesantno i konkuretno sa cenom malo ispod 200 evra vec ih ima na KP da se nabave.

Poslednja izmena:
Hvala na preporuci, pogledaću

Fiio ft1 preporučuje dosta ljudi, ali gde uzeti u Srbiji? Da uvozim se ne isplati, jer će me onda izaći preko 200 evra uz čekanje naše predivne carine
FT1 je dobar, kao sto i ostali predlazu. Koliko ce ti biti udoban na lobanji, videces kada ih stavis na glavu.
Kiwi Ears Divisions do 50$ je mnogo dobra varijanta. Za Dambo-e dobro je naruciti i jastucice uz njih koji su malo deblji.

Da li je neko imao iskustva sa adapterima impedance kao sto su ovi npr.
Zelim da povecam malo impedancu na Hifiman Edition XS, jer ih koristim sa Auris Euterpe, pa bih zeleo mozda da smanjim "šum" koji se cuje u nekim pesmama i "zvečanje" koje se ponekad cuje kad previse pojacam potenciometar. Znam da planar magnetic slusalice i lampasi umeju da imaju problema zbog niske impedance samih slusalica, pa da vidim dal bi to radilo i da li neko ovde ima iskustva sa takvim stvarima. :)

znam da mozda nije za ovu temu, ali kao sto davno rekoh, za slusalice ko zna sta je nekome malo novca... well...

ABYSS, made in usa, i know, ali za njih je ovo jeftina slusalica (najjeftinija koju su napravili)

Za te pare su mogle da izgledaju makar na nivou Ali Express budget slusalice. Ovo je uzas...

Kako kome,reklo bi se da je to njihov manje vise signature dizajn...

Meni je Hifiman ,kako prezentacija,sajt(isti dhgate) a i sam dizajn....a opet,najvise sata do sada imam preslusanih na HE1000se.Pre toga sam od njih imao prilike da imam i Aryu i Anandu nano pre toga.Tako da ,kada pricamo o zvuku,sam dizajn je tu najmanje sporan.

Jel poseduje neko od audiofila ovde nesto i od ZMF-a,Audezea,Dan Clark-a?Kakvi su vam utisci?

reklo bi se da je to njihov manje vise signature dizajn.
Izvini, za 2k evra su mogli makar malo bolje da se potrude... Naravno da svako ima svoj dizajn, ali sunce mu odstampam na mom 3d stampacu lepse sluske :)

Izvini, za 2k evra su mogli makar malo bolje da se potrude... Naravno da svako ima svoj dizajn, ali sunce mu odstampam na mom 3d stampacu lepse sluske :)
Pa nema sta,generalno moglu da se slozim da im dizajn nije jaca strana ,ali ako su udobne za nosenje i imaju odredjen komfort i nisu previse teske..prepoznatljivi su po tom dizajnu i to je to. O tehnikalijama i drajverima istih,sigurno je uzaludno trositi reci.

Njihove slusalice koliko sam video mozes i da customize-ujes,bas kao i ZMF.Biras headband/pad-ove/cable razlicitih dimenzija/materijala i verovatno takodje i boja.Rade po narudzbini mada opet...2k placas ime i tehnicki potkovan driver...Cist primer high end Senn-ov HD800 model,meni je dizajn istih ...ali opet,my 2 cents

390 mitja bez kabla.
Komparativno HD6** su oko 240-250.
Nista od high end planara nije lagano.
Mozda neke starije Dan Clark....ostalo su sve cigle...

390 mitja bez kabla.
Komparativno HD6** su oko 240-250.
Nista od high end planara nije lagano.
Mozda neke starije Dan Clark....ostalo su sve cigle...
Tell me about it😬
550g.Zapravo ,to mi i nije toliki problem koliko su ovi kozni pad-ovi.Na tezinu se posle nekog vremena i naviknes ,posebno zbog fleksibilnog headband-a,ali posle malo duze sesije kad se upare usi ,jos tek leti...

Prilozi

• IMG_20250209_102504.jpg
    IMG_20250209_102504.jpg
    245.8 KB · Pregleda: 44
Za te pare su mogle da izgledaju makar na nivou Ali Express budget slusalice. Ovo je uzas...
pa izgled je subjektivan.
ne znam da na aliexpressu budget slusalice prave od aluminijuma, carbona. ja ovakve nisam video na AE. pogotovo ne budget slusalice (sad ne znam do kog iznosa znaci ovo budget, ali da uzmemo da je 50$?)
tesko ces odstampati 3d ono sto cnc odradi.
jedino ako imas neki ultra skup stampac? mada mislim da takvi jos ne mogu da se kupe ovako za private usage, samo u fabrikama tipa bugatti, pinarello, ducati isl.

Tell me about it😬
550g.Zapravo ,to mi i nije toliki problem koliko su ovi kozni pad-ovi.Na tezinu se posle nekog vremena i naviknes ,posebno zbog fleksibilnog headband-a,ali posle malo duze sesije kad se upare usi ,jos tek leti...
Ja sam ih maltene batalio. Mnogo me je cesto bolela lobanja od tezine i pritiska.
Preporuka kome god ih koristi za kompom, gledajte da imate naslon za glavu.

Otvorene slusalice za sezonu prolece/leto bez znojenja (mora EQ da se upregne):
9f9605f6-0603-4516-b34f-adc4c67561b7.jpg

Nazad
Vrh Dno