Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

SONY WHCH520W.CE7 Bežične slušalice da li su ok za nezahtevnog korisnika koji bi slusao samo muziku i gledao serije na netflixu, prikacene na telefon?
Ili ima nesto bolje za slicne novce, 5-10K?

"bolje" je, po mom misljenju, izuzetno subjektivan pojam - opstepoznato je da grafikonima i silnim ciframa i ne verujem previse- sto ne znaci da ih ne pratim. vec 2 puta nesto sta je opste super i extra, meni nije. svi cujemo razlicito.

elem- nisam upucena u to kakve su te SOny, ali recimo - Earfun Wave Pro, krajnje zapostavljena na forumu ali ne po internetu su toliko udobne, sasvim ok izrade, ne osecaju se na glavi, dolaze sa odlicnom kutijom,imaju Ldac , ANc , multipoint i sva ta cuda, out of stock zvuk sasvim OK ali bolji kad namestis EQ u njihovoj app po svooj volji, spadaju u to sta gledas. mada bih morala da proverim ono oko mikrofona i zice.
za potrebe koje si naveo, perfektne (ne kazem da nema boljih, samo dajem predlog).

IMG_20250513_171641.jpg
Kupljene malopre. Prvi utisak je da su karakterno potpuno suprotne Porta Pro, slabiji bass i istaknutiji treble. Više mi se sviđaju od Porta Pro i KTXPro1. Detaljnije su i više analitičke, nisu "tople". Wavelet EQ profil ih taman sredi kako treba. Za sada omiljene Koss.
Ostaje da vidim kakva je udobnost prilikom dužeg nošenja, to je možda diskutabilno.

@peja
Ja sam ih prvo koristio nekoliko mjeseci sa klipovima i bio zadovoljan.
Onda sam na Aliekspresu kupio malo deblje jastučiće i bio još zadovoljniji.
Onda sam ih stavio na tanki rajf od jeftinih Haminih slušalica i bio još još zadovoljniji.
Onda sam istraživao Krejmerov mod na Head-fi, ali odlučio da uradim svoj - ovako.
I uz malo EQ korekcija, to je jedna audio nirvana već par godina. Zvuče čudesno spram svoje veličine, izgleda, cijene.

Ja ne verujem kako zvuče i ovako (uz EQ), mogu da zamislim sa tim modifikacijama kako je ... Verovatno poručujem još jedan par, neka stoje.

Kakve su nam šanse da napravimo okupljanje i da svako ponese šta može da stane u ruksak od portabl tehnike - slušalice, mali DAC, ko šta ima?

Ja bih rado probao neke modele koji se ovdje pominju, a i da pokažem kako ovo moje zvuči sa EQ profilima koje sam uglancao za svoje uši. Od slušalica: Sennheiser 558 (modovane ka 598), Ultrasone HFI-650, KSC75 maksi mod, KZS Castor.

U telefonu imam premijum Dizer i Tidal, Wavelet, Poweramp EQ, još jedan manje poznati EQ app koji meni najviše odgovara, Neutron plejer, uskoro stiže i Jcally dongle i sve bi bilo na izvolte.

Nazad
Vrh Dno