Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Moguće je da testiraju nešto sa ovim neregistrovanim pošiljkama, ali je dobar znak svakako

Наручио сам преко Тему чувени ССД, путовао неколико дана до Србије, а онда завршио код M-One где се мрцвари од краја децембра. Данас ми стигне порука да је испоручен у пакетомат, нити пише где ни како да се преузме, ништа. Број је AG03xxxx. Мора ли да се контактира M-One, или који је генерално најлакши начин да се дође до робе?

*Зaдуженa зa достaву 14.01.2025 07:18:12 ovo znaci da je postar vec na terenu?

Наручио сам преко Тему чувени ССД, путовао неколико дана до Србије, а онда завршио код M-One где се мрцвари од краја децембра. Данас ми стигне порука да је испоручен у пакетомат, нити пише где ни како да се преузме, ништа. Број је AG03xxxx. Мора ли да се контактира M-One, или који је генерално најлакши начин да се дође до робе?

koji SSD?

Nemam još uvek nikakve statuse na sajtu pošte kada ukucam kod za praćenje, ima li iko ideju koliko ću čekati da se skenira paket? Iz Australije je paket, generator mi ne daje neke rezultate1736846953265.png

Хвала, види се на D-Express, контактираће их неко да види где је пакетомат и како да се преузме.

Nisam do skoro ni imao naviku da pratim pošiljku, već naručim i bukvalno i zaboravim da sam naručio.
Poručena roba krajem decembra, 6.01. carina, od 09.01. preuzeo M one, 13.01. bila na dostavnom vozilu, sada stigla poruka od dexa da preuzmem na paketomatu.

Хвала, види се на D-Express, контактираће их неко да види где је пакетомат и како да се преузме.
Oni imaju običaj da pošalju viber poruku pa ako nemaš viber na tom kontakt broju telefona onda i nemaš informaciju o kojoj paket zoni je reč, ako nekim slučajem imaš viber obavezno pogledaj poruke tamo u delu gde su poslovne.

То је за шурака, оставио сам његов број, па ћу видети да ли је добио поруку. Има један пакетомат у крају, надам се да је пакет тамо.

Pakete sa AG kodom isporucuje DEx

@Nes*

Ne mora da znaci da je postar na terenu :(
Nemoj da se iznenadis da vidis status Izvestena , a da ne vidis
ni postara sa posiljkom a ni ostavljen Izvestaj o prispecu posiljke

Dobio kod LS_NL prvi put, do sad sam obicno imao LA_HU, jel slicno vreme isporuke, kakva su iskustva? Sa LA HU tipa stizalo za 20tak dana.
Dobih i ja prvi put LS NL (narucio memoriju 12. jan). Reklo bi se da dolazi preko Holandije, mozda ce duze putuje jer HU je ipak blize :)

Posto se LS...NL kodovi ne pojavljuju prvi put , dovoljno je pretraziti
malo po ovoj temi...

Nekada stizu brzo , nekada zaglave i u Kini i po dve nedelje u NL.

Imam problem sa Temu isporukom, famozni M-one tj dexpres koji je 10 dana zaredom izbacivao statuse iste , i na kraju u proslu sredu me zove postar da kaze da je ispred i da sidjem po paket. Naravno da nisam bio kuci jer radim, i kazem mozete li da premestite u paketomat ili da dodjete, kaze super dolazim sutra.. Nema ga od tada, a paket je danas dobio novi status da se vraca nazad.. a ja sam jelte to platio vec..kako sad to ide? ? Definitivno nijedna kurirska sluzba u Srbiji ne posluje dobro...

@Dwyane Wade

Nisi od juce na forumu i mogao si da shvatis situaciju na terenu i da
naucis sta i kako treba da se radi...

Ako zivis u gradu
Ako te je zvao kurir brze poste i ako nisi na
adresi ili nemas nikoga u blizini da preuzme paket obavezno zahtevas da
paket ceka u paket shopu.
Male su sanse da ce kurir dolaziti dva puta :(
Ako te zove postar ( Posta , PostExpress ) onda zahtevas da ostavi izvestaj
i da posiljku ostavi u lokalnoj posti za preuzimanje na salteru.

Situacija je drugacija po varosima i selima.

Sada kada se pojavi status da je posiljka vracena u BFE magacin , treba da
iscimas Temu podrsku da ti odobre refund.

Sledeci put prati ovu temu i prati posiljke ;)

U pravu si, prema nekom dugorocnom iskustvu sam trebao da mu kazem da dostavi u paket shop, i bas tog momenta kada sam mu i sam predlozio da to uradi ili da dodje sutradan, kada mi je rekao " ma doci cu sutra svakako, stalno sam tu po kraju" u tom momentu mi se nesto upalilo kao alarm ne prihvataj, bolje mu reci dostavi ga u paket shopu ili paketomatu, ali sam u momentu odlucio da kazem, vazi super vidimo se...Bice bolje naredni put, ali eto, za nauk svima sta da rade :)

Nemoj da se iznenadis da vidis status Izvestena , a da ne vidis
ni postara sa posiljkom a ni ostavljen Izvestaj o prispecu posiljke
Nažalost ovo mogu da potvrdim za moj reon, izgleda da je moj poštar ili na nekom odmoru/bolovanju ili je dobio pedalu, jer poslednjih desetak paketa (firma je u pitanju, pa svi poručujemo na istu adresu) nije ni pokušana dostava - ili bude status Izveštena, ili odmah Vajber poruka da može da se podigne paket u toj i toj pošti, a u par slučajeva nije bilo nikakvog obaveštenja, sreća pa smo dovoljno pismeni i umemo da koristimo trackere i čitamo poštanske brojeve...

Хвала свима који су помогли са информацијама, пакет је завршио у локалном пакетомату, шурак је очигледно добио инструкције за отварање и успешно преузео.

Danas isporucena jedna UB...HU pošiljka narucena 23.11. a pristigla u Srbiju 31.12., nedelju dana pre isteka predvidjenog roka za dostavu.

Stiglo od pošte za Temu pošiljku da preusmerim na paketomat, nisam to uradio ali kada uðem u direct4.me aplikaciju, stoji ta pošiljka i piše da je na putu i nudi opciju da promenim paketomat.
Da li su je ipak poslali na paketomat onda?
Još taman ima i status otpreme iz pošte iz koje dostavljaju PE pošiljke, obično bude status zadužena za dostavu sa tim brojem pošte.

Došo danas da probam, kaže preuzeta pošiljka!
Podignuta na kraju u pošti.
FYI nakon što se nepreuzeta pošiljka izvadi iz paketomata, rok je 5 dana da se preuzme u pošti.
Ispred lokalne pošte postoje 3 paketomata i u 90% slučajeva bude u onom sa kojim imam problem, po drugi put se ne otvara, jer mu je zamrljan qr kod, sa ostalim nisam imao problem, mada sam ih koristio samo jedared.

Ako jos uvek cekate TEMU pakete koji su u Srbiju stigli u
periodu oko 20.12
info da M-One jos uvek deo paketa nije prosledio Posti i DEx.
PL00 103/104/105...RS - 2024-12-24,25,26 B2B Electronically arrived
AG0309....

Stiglo od pošte za Temu pošiljku da preusmerim na paketomat, nisam to uradio ali kada uðem u direct4.me aplikaciju, stoji ta pošiljka i piše da je na putu i nudi opciju da promenim paketomat.
Da li su je ipak poslali na paketomat onda?
Još taman ima i status otpreme iz pošte iz koje dostavljaju PE pošiljke, obično bude status zadužena za dostavu sa tim brojem pošte.
Poslali ipak u paketomat, međutim kad sam ga otvorio, u njemu pravo iznenađenje...
Jedan paketomat stoji u statusu na sajtu, drugi u Direct4.me sistemu 🙂
Naravno da taj koji je naveden u Direct4.me aplikaciji i koji mogu da otvorim je taj u kojem nije pošiljka.

Prilozi

• IMG_3868.jpeg
    IMG_3868.jpeg
    127.6 KB · Pregleda: 40
Imam pitanje za ljude ovde, kinez mi poslao dva sempla nekih kablova FedEx-om, promo shipping je 180 dinara, pa sve ukupno sa shippingom košta 25$. Čitam horror priče kako flying cargo naplaćuje usluge špedicije 5400 dinara, što mi se nikako ne isplati, pa me zanima da li je zaista tako da se spremim da će da vrate robu nazad za Kinu pošto nema šanse da platim 2x cenu robe lopurdama iz Srbije ili ima i drugačijih iskustava?

Imam pitanje za ljude ovde, kinez mi poslao dva sempla nekih kablova FedEx-om, promo shipping je 180 dinara, pa sve ukupno sa shippingom košta 25$. Čitam horror priče kako flying cargo naplaćuje usluge špedicije 5400 dinara, što mi se nikako ne isplati, pa me zanima da li je zaista tako da se spremim da će da vrate robu nazad za Kinu pošto nema šanse da platim 2x cenu robe lopurdama iz Srbije ili ima i drugačijih iskustava?
Meni su stizali neki switchevi za tastaturu sa Alibabe, slične vrednosti kao to tvoje.
Naplatili samo PDV.

Nazad
Vrh Dno