kako to da znamo...nista nisu rekli...![]()
AMD Debuts Radeon RX 9070 XT and RX 9070 Powered by RDNA 4, and FSR 4
AMD at the 2025 International CES announced the Radeon RX 9070 XT and Radeon RX 9070 desktop performance-segment graphics cards. These will be the face of AMD's next generation of gaming graphics products, and will be powered by the new RDNA 4 graphics architecture. AMD hopes to launch both...www.techpowerup.com
Pa dali su info novinarima koji dalje sire rajikako to da znamo...nista nisu rekli...
Ako je 9070XT stvarno 7900GRE sa boljim RT, onda je $550 primerenija. No, videcemo.Moje neko predvidjanje za cene je 9070XT 599$ , 9070 499$
Osim ako je 4070Ti = 5070Pre ce biti RX 9070 XT = RTX 5060/5060 Ti
Ili ako je 4070S = 5070, ili cak 4070 = 5070 xDOsim ako je 4070Ti = 5070
Pa ako tako bude, onda će FSR4 biti implementiran u 2 igre, i to ako im AMD plati, pošto niko normalan neće trošiti resurse na tehnologuju koju koristi 0,0001% igrača.Da sam kupac RX 7900 serije, ja bi bio vrlo besan posle ove objave da je FSR4 9070 ekskluziva
Digli ruke od grafika, ovo je čisto da kao izbace nešto. Ide se na integrisana rešenja. Početak kraja.
Sve igre gde je implementiran i radi FSR 3.1 (isto sto i 3) ne zahtevaju nikakvu posebnu "doradu" da bi FSR 4 radio. Dakle 60+ naslova u ovom trenutku.Pa ako tako bude, onda će FSR4 biti implementiran u 2 igre, i to ako im AMD plati, pošto niko normalan neće trošiti resurse na tehnologuju koju koristi 0,0001% igrača.
Nije to nužno loše, na mojoj 7970 GHz je isto bilo 3 venta i masivan hladnjak u početku kao nepotrebno, a onda sa godinama, pasta popusti malo (znam može da se rastavi i sklopi, ali to je posao + to ume da uradi jako mali broj ljudi), pa onda crkne jedan vent od starosti a drugi krene da radi lošije i uz custom fan curve 1 koji radi ispravno i taj polovičan su bez problema držali kartu u normalnim okvirima do penzije nakon punih 12 godina staža... tako da nije sve to ni za prvih godinu dana, ipak će ta karta živeti 10-ak godina...Kolike hladnjake stavljaju na ove grafčke a nema potrebe, samo da bi izgledale wow i naplatili maglu.
Neverujem, to bi bilo bas lose za korisnike... Nesto sam se nadao da ce izbaciti neku kartu koje ce koliko toliko da parira 5080, ali kako mi se cini definitivno od toga nema nista...Nije ni 5070 takmac,
Pre ce biti RX 9070 XT = RTX 5060/5060 Ti
![]()
The final question came from AMD’s own, wanting to find out about if the benchmark numbers on the internet were true.
Frank Azor - AMD
All the data you have is pretty much inaccurate.
David James – PC Gamer
So all the data that's out there about RDNA4 is wrong?
David McAfee - AMD
The performance data that's out there on RDNA4 is completely inaccurate.
Frank Azor - AMD
The other thing I will tell you is that nobody has the final driver. So how can the data be accurate? That's why I can confidently say that the data is not accurate.
Moguce. Pominjao se TDP od 220W, a sad 265W. Mozda su performanse 10% vise nego na leakovima (na konto 20% povecanog TDP). U sustini dok karta ne izadje, ne znamo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari