Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Prealze na nove pakete svi koji nisu podneli prigovor. Ko je podneo prigovor, ostaju mu stari paketi do kraja ugovorne obaveze sa postojećom cenom.
Mislim da nisi u pravu, ko je podneo zalbu na poskupljenje i odobrena mu je stara cena do kraja UO na zalost prelazi na novi paket.

Mislim da nisi u pravu, ko je podneo zalbu na poskupljenje i odobrena mu je stara cena do kraja UO na zalost prelazi na novi paket.
Ali nekima i na srecu kao meni na zlatnom boxu, koliko vidim vec su me prebacili do 31.12 sam imao 18GB neta u zoni 0 sad bi po novom trebalo da imam 20 GB ali nekim slucajem imam 21GB🤣
Totalno nepotrebno ali ajde

Izgleda da si u pravu. Pogledao sam sad SMS koji sam dobio. Piše samo da će visina pretplate ostati ista.

Mi na forumu smo na nivou statisticke greske, tako da vecina prodje ko bos po trnju ali sta ces to je zivot.

Da i ja sam na zlatnom boxu tako da mi ostaje sve isto, samo prepakovano i tih 21.5Gb zona 0 koji ne trebaju nikome.

Poslednja izmena:
Prealze na nove pakete svi koji nisu podneli prigovor. Ko je podneo prigovor, ostaju mu stari paketi do kraja ugovorne obaveze sa postojećom cenom.
A mi koji smo podneli zahtev za raskid putem mejla? Sta se tu desava posto mi jos nista nisu odgovorili.

Prelaze na nove pakete svi koji nisu podneli prigovor. Ko je podneo prigovor, ostaju mu stari paketi do kraja ugovorne obaveze sa postojećom cenom.
Koliko mi je poznato boldovano nije tačno.

A mi koji smo podneli zahtev za raskid putem mejla? Sta se tu desava posto mi jos nista nisu odgovorili.
Dobićeš poziv gde će ti nuditi da ostane ista cene. Za sebe sam podneo zahtev u poslovnici a, za dedu mejlom i za oba prigovora su zvali sa nekog fiksnog broja iz Zrenjanina za mene a dedu iz Pančeva. Tako da bi trebalo da te pozovu u nekom trenutku. U poslovnici sam podneo zahtev 27.12 zvali 31.12 a, mejl poslat 28.12 zavli 2.1.

Ističe mi ugovorna obaveza 28.2. Iz vašeg iskustva, kada bi trebalo najkasnije da vratim opremu operateru kako bih izbegao plaćanje pretplate i za mart?

Dobićeš poziv gde će ti nuditi da ostane ista cene. Za sebe sam podneo zahtev u poslovnici a, za dedu mejlom i za oba prigovora su zvali sa nekog fiksnog broja iz Zrenjanina za mene a dedu iz Pančeva. Tako da bi trebalo da te pozovu u nekom trenutku. U poslovnici sam podneo zahtev 27.12 zvali 31.12 a, mejl poslat 28.12 zavli 2.1.
Nema pravila. Ja sam za caleta npr poslao progovor emailom, a odg da ostaje stara cena je stigao sms om.

Nemaju oni procedure ili kako kad. Poslao sam za Box i za dva mobilna ovojeno tri maila mtsinfo....
Za Box i jedan mobilni dosle SMS poruke da je odobreno. A za jedan mobilni prvo zvali da pitaju sta mi to hocemo pa tek posle stigao SMS da je odobreno.

Nazoveš kirisnički centar, traže na koga se vodi paket, jmbg, a nekad je dovoljno da zoveš sa telefona koji je vezan za uslugu i kažeš da hoćeš da otkažeš uslugu. Evidentiraju to i dešavalo se da ostane uključeno do isteka besplatnog perioda.
Neki su otkazivali i preko chat-a na sajtu.

Ja podnio zahtjev za raskid u poslovnici 30.12., juče dobio mail, tekst ispod.

Screenshot_20250104_145922_WPS Office.jpg

Pošto do sredine januara nisam u Srbiji, ima li neko neki alternativni broj (0800 iz teksta ne radi kad zovem iz Bosne)/način da ih kontaktiram i pitam šta misle pod povoljnijim iznosima, pošto me niko nije zvao?

Opet sam pokusala preko call centra da vidim, da li je moguće da obnovim ugovor na 24 meseca po 50% umanjenje, ali teško.. Javio se prvo neki neljubazan tip sa ponudom 4 meseca 50%, pa posle, finalna ponuda 16 meseci pola cene. Nisam naravno pristala, rekla sam da ću razmisliti još neki dan do isteka ugovora, pa ako posle IDP i dalje ne bude kako tražimo, onda prelazimo na SBB.

Društvo, da li neko ima mišljenje o akciji koju, kako vidim, MTS sprovodi već neko vreme: za korisnike koji su do sad imali kod njih samo telefon, da daju dve godine internet i TV besplatno? To bi bila brzina 50 Mbita.

I koja je to onda tehnologija? Presporo mi to za današnju optiku, a prebrzo za bakarnu žicu. Ili se nešto možda promenilo?

Kontam, može da se uzme, pa da se te dve godine ne plaća SBB, ali ako ostavljam SBB, onda koji će mi tamo besplatni sporiji MTS.

Verovatno je glavno pitanje koliko očekujete da je dobar i pouzdan taj internet? Ali i generalno, sve što vam pada još na pamet da je relevantno. 😕

@Gazu U zavisnosti koliko si udaljen od centrale na bakru odnosno VDSL možeš da teraš do 100mbp/s.

@Gazu u pitanju je internet preko VDSL tehnologije kroz klasičnu telefonsku paricu.

VDSL je mnogo bolja tehnologija od ADSL-a i pruža veće brzine, ali je presudna udaljenost od isturenog stepena ili centrale.

Brzina zavisi od udaljenosti tebe kao korisnika od centrale ili isturenog stepena. Ako si do nekih 500-700m daleko, i ako je telefonska instalacija ok, možeš da dobiješ tih 50Mbps download i 8Mbps upload.

Takođe, pošto Iris TV usluga prenosi podatke kroz istu tu paricu, za svaki Iris STB treba odvojiti po 4Mbps (za SD uslugu) odnosno po 8Mbps za HD uslugu. Pa da bi imao recimo 50Mbps downloada za internet i 2 HD Iris prijemnika na liniji mora da bude moguće 50 + 2 * 8 = 66Mbps, što je realno očekivati na daljinama do 500-600-700m u zavisnosti od kvaliteta telefonskih parica.

Ako ti je istureni stepen na 100m ili manje (recimo u podrumu zgrade), možeš i 100/10Mbps internet da imaš i 3 HD Iris-a. Jer u tom slučaju VDSL u zbiru downloada i uploada ima dostupnih skoro 200Mbps a ti bi potrošio 100 + 3 * 8 (download) + 10 upload što mu dođe 134Mbps.

Najveći faktor je udaljenost, a nakon toga kvalitet parica. Ja sam od 2018. do 2023. koristio 50/8Mbps bez ikakvih problema na 310m udaljenosti od isturenog stepena. Posle sam prešao na optiku.

Da li je nakon raskida ugovora sa mts-om (usled povecane cene ili isteka), potrebno neko vreme da prodje ili odmah sutradan mozete preci na Yettel ili Yunet koji koriste njihovu opremu?

Nije suštinski potrebno neko vreme već zavisi kad od njih dobiješ IDP i dogovoriš sa Yettel-om da te priključe.

Ne treba ti IDP kad si raskinuo i vratio opremu. Tipa danas si vratio opremu, već sutra monteri npr. Yettela mogu da ti puste uslugu.
Odmah dogovori datum dolaska montera s tima novima kod kojih ideš, a dan ranije se razduži u poslovnici MTS-a.

Traženje IDP-a je više radi cenkanja i ostanka na MTS-u pod povoljnijim uslovima.

Ako tražiš IDP:
1 - čekaš neko vreme da ti pošalju (ume da bude par dana)
2 - neminovno te zovu i odgovaraju i nepotrebno se smaraš s njima, a već si prelomio da ih nećeš više i to ti ne treba u životu
Ako ne tražiš IDP i razdužiš se u poslovnici u npr. 19h uveče (poslovnice u tržnim centrima rade do 22h), a sutradan u 10h ujutro ti dođu novi i puste uslugu - bićeš bukvalno samo jednu noć bez njihovog net-a (a verovatno preko nekog telefona imaš neki internet za prvu pomoć nezavisno od njih):
1 - izbegavaš plaćanje perioda korišćenja usluge tokom čekanja IDP-a
2 - izbegavaš nepotrebno smaranje njihovog call centra

Hvala vam na razjasnjenju, nisam do sada bio u toj situaciji pa nisam znao kakve su tacno procedure.

"
Ako ne tražiš IDP i razdužiš se u poslovnici u npr. 19h uveče (poslovnice u tržnim centrima rade do 22h), a sutradan u 10h ujutro ti dođu novi i puste uslugu - bićeš bukvalno samo jednu noć bez njihovog net-a (a verovatno preko nekog telefona imaš neki internet za prvu pomoć nezavisno od njih):
1 - izbegavaš plaćanje perioda korišćenja usluge tokom čekanja IDP-a
2 - izbegavaš nepotrebno smaranje njihovog call centra.

Ovo zvuci lepo ali me zanima kako je to prakticno izvodljivo, ko ti garantuje da ce monter doci bas kad ti pozelis?

Pa govorim iz ličnog iskustva, meni su došli bili pre 9 dok sam još uvek spavao, a dogovor je bio da dođu u 9.
Da se razumemo, niko ti ne garantuje sat i minut dolaska, ali datum i okvirno dogovoreno vreme svakako.

Društvo, da li neko ima mišljenje o akciji koju, kako vidim, MTS sprovodi već neko vreme: za korisnike koji su do sad imali kod njih samo telefon, da daju dve godine internet i TV besplatno? To bi bila brzina 50 Mbita.

I koja je to onda tehnologija? Presporo mi to za današnju optiku, a prebrzo za bakarnu žicu. Ili se nešto možda promenilo?

Kontam, može da se uzme, pa da se te dve godine ne plaća SBB, ali ako ostavljam SBB, onda koji će mi tamo besplatni sporiji MTS.

Verovatno je glavno pitanje koliko očekujete da je dobar i pouzdan taj internet? Ali i generalno, sve što vam pada još na pamet da je relevantno. 😕
Možeš istu ovu varijantu da uzmeš i preko Supernove, na koaksijali se dobija 100/10. U teoriji brže i pouzdanije od mts vdsl-a.

Nazad
Vrh Dno