Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Svakih 5 strana imamo temu, "ocajnih" slika na s24u. Dodju, kazu i to je to. Nocni mod je priicno precenja stvar, i ne znam koji telefon pravi DOBRE slike u tim situacijama. Mozda su neki bolji neki losiji, ali meni su sve te slike uglavnom neupotrebljive.

Ljudi pomirite se vise sa tim da Samsung s24 ultra nema ni priblizno kameru kakvu bi trebao da ima telefon najviseg ranga u 2024 godini, nece je imati ni 25,26,27 ultre itd. Prosto nece jer njih boli uvo za to gledaju neke gluposti da promovisu svaku godinu a od neceg korisnog nista i tako namlate pare od ljudi koji su maloumni. Svaki telefon ce preko dana da napravi dobru sliku pa cak i onaj od 100€ kad su uslovi dobri i sta je onda poenta u toj Ultra kameri kad je vec tako krstise, ispade ultra zero izgleda. Ja sam moju ultru prodao i vise se ne zamlacujem sa gluposti zvanim "mobilni telefon" a samsung imam jos od S3 neo i sam sam bio deo marketing prevare do sad jer sam nasedao na te njihove price i reklame. A vi dalje kako hocete

nista bolje od S21U, Samsung kao i uvek sa kamerom daleko od vrha. I generalno gledano, paralelno korisrim S21U i S34U, nema ni jedne krucijalne razlike za koju bih mogao da opravdam razliku u ceni trenutno. Sve po malo brze ali nista spec, a modem je bolji na S21U i to prilicno

nista bolje od S21U, Samsung kao i uvek sa kamerom daleko od vrha. I generalno gledano, paralelno korisrim S21U i S34U, nema ni jedne krucijalne razlike za koju bih mogao da opravdam razliku u ceni trenutno. Sve po malo brze ali nista spec, a modem je bolji na S21U i to prilicno
Nego kaži nam, kako je u budućnosti, ima li nade za nas ?

Jes malo morgen modem bolji tu nego na zmaju. To ne mogu da ti verujem

Jes malo morgen modem bolji tu nego na zmaju. To ne mogu da ti verujem
Ne moras, mozda i nisam u pravu nego je subjektivni osecaj. Oba su moja, nije mi neki interes da hvalim bez osnova neki. A za zmaja, ja sa ovim Exi 2100 ni jedan problem nisam imao sve ovo vreme, cak ni baterija nije losa (ne koristim drustvene mreze i ne igram igre na telefonu), taj model procesora je meni sasvim ok.

Камера и није ништа спец ноћу, причамо већ неколико генерација да night mode нису пипнули уопште, и да је остао на нивоу 2018.
Дању је друга прича(иако сви иажу да дању сваки фон прави добре фотке, можда, али не прави одличне), посебно портрети који на овом телефону шију(причам о ултри) , и ту је домаћи за остале произвођаче, осим можда Виво и Опо Ултра.

Ne mogu da uradim upload slike sa 50 ps,primjetio sam da su puno pretamne kada je oblacno vrijeme i vise nego bi trebalo,dok su mi na 12 ps ok.
Da li je i kod vas tako?

Закаснио си. То је требало урадити кад си купио телефон одмах...

Drhtavog prsta sam pustio decembarski i.... ništa se nije pokvarilo. Moja hrabrost je još veća tim što je isti taj ubacio S22ke u razne probleme, uključujući beskonačni boot loop. Znači rizikujem do velikog OneUI 7 apdejta i posle gasim. Ili još bolje, čekam apdejt koji će da ga shebe, vratim se na gospodski Xiaomi i pomeram zadnjicu svim Samsungovcima da su me prvi i poslednji put navukli na ovu raspalu koreanštinu. 🤣

I ja na s23+ instalirao sve. I evo ga ziv.

Drhtavog prsta sam pustio decembarski i.... ništa se nije pokvarilo. Moja hrabrost je još veća tim što je isti taj ubacio S22ke u razne probleme, uključujući beskonačni boot loop. Znači rizikujem do velikog OneUI 7 apdejta i posle gasim. Ili još bolje, čekam apdejt koji će da ga shebe, vratim se na gospodski Xiaomi i pomeram zadnjicu svim Samsungovcima da su me prvi i poslednji put navukli na ovu raspalu koreanštinu. 🤣
Batice, kako je danas? Prohladno jutro, al standard.

Samsung ,Apple ,Xiaomi,sve je stvar navike.

Камера и није ништа спец ноћу, причамо већ неколико генерација да night mode нису пипнули уопште, и да је остао на нивоу 2018.
Дању је друга прича(иако сви иажу да дању сваки фон прави добре фотке, можда, али не прави одличне), посебно портрети који на овом телефону шију(причам о ултри) , и ту је домаћи за остале произвођаче, осим можда Виво и Опо Ултра.
S23U bez okidaca tj u samoj kameri, mrkli mrak u prostoriji samo iz hodnika svetlost. Stavljen ispod stola (sto vise mracno da bude) i odradjen screenshot. Za mene nije toliko lose da vidi senzor.

Prilozi

• Screenshot_20241225_003520_Camera.jpg
    Screenshot_20241225_003520_Camera.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 84
Све те подржавам, али господски Шаоми којем је цела 12 серија упадала у бут луп и бриковала јер су пустили апдејт за хајпер OS који иначе у том тренутку није ни дошао на серију 12,дај молим те. Отворен сам за промену буквално ка било ком произвођачу осим њих.
S23U bez okidaca tj u samoj kameri, mrkli mrak u prostoriji samo iz hodnika svetlost. Stavljen ispod stola (sto vise mracno da bude) i odradjen screenshot. Za mene nije toliko lose da vidi senzor.
Далеко од тога да је крш, али је конкуренција одмакла доста на том пољу, бар по мом мишљењу.

Далеко од тога да је крш, али је конкуренција одмакла доста на том пољу, бар по мом мишљењу.
Slazem se, konkretno sa cim si imao prilike da se rukujes pa si video razliku tj boljitak? Jabuka ili Kinezovi :D

Kakav Xiaomi, oni i Motorola su mi na crnoj listi, dva ubedljivo najgora uređaja (flagship modeli su bili u pitanju 12 pro, a Motorola 40 pro) koja sam ikada posedovao.

Kamera kod S24 nije na nivou koji bi mi želeli, ali makar radi, kao i sve ostalo na telefonu. Nema stvari kao kod pomenuta dva, kao što su:

Zamrzavanje u toku poziva.
Gasenje uređaja u toku noći, pa ne zvoni alarm.
Restarti u toku poziva
Reseti kod promene kartice za data
........

A sve jer sam bio ubeđen da idu dobrim putem i da treba podržati. Ne više, hvala !

Auh, dobro je što sam napustio voz na seriji 11. 😁

Sad bez zezanja, sa Xiaomi od 2016 kroz više modela tako ozbiljan problem nikad nisam iskusio. Ono što mi je najviše ostalo u sećanju su battery drain situacije koje čak i na idle mogu da vuku puno pa curi li curi. Nekad isprave za nedelju dve, nekad za dva meseca, kako se omakne. A ja volim malo tanje telefone pa mi baterije često bile na manjoj strani i umelo da nervira. Ali se sećam i pozitivnih stvari kao npr. da svaki put kada sam imao šanse da uporedim malo stariji Xiaomi i Samsung iste klase i generacije - Xiaomi je uvek radio lepše i glatkije a Samsung koji je na papiru zver seca i štuca. Pritom je poslednji Mi11 Lite 5G radio kao sat, tj. i dalje radi.

Nemam za sada ozbiljne zamerke ni na S24+ samo se zezam malo sa koreanština u duhu onog "kineština". Očigledno da se ******, bagovi, loši apdejtovi i hardverski problemi povremeno dešavaju svakom brendu i ako te potera maler. Mislim da čak ni iP nije izuzezetak - ako se to sme javno reći. 👀

Nekad jednostavno zapadne i feleričan primerak.

Kad bi na sledecoj seriji bio SD i Sony kamera + bolja Sony telefoto,bilo bi OK.

Vrh Dno