Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Zašto bi to radio, ako je novi model po priči samo blagi Upgrade.

Ovdje dolazimo do paradoksa.
Verzija da proizvođač namjerno uspori telefon i nagrdi kamere a onda izbaci model koji je blago poboljšanje i odnosu na prvi koji prodaje za višu cijenu a njega kupi masu ljudi.

Nekako mnogo rupa u priči, realnija je da čovjek bude prezasićen informacijama i brzo "izgustira" stvari, brzo živi zbrzi mijenja.

Ali imaš puno ljudi koji ne izgustiraju brzo uređaj već ga koriste godinama jer sve dok radi kako treba smatraju da nema potrebe da ga menjaju.
Nekada su uređaji pravljeni da traju što duže, danas imaš situaciju da često traju onoliko koliko im je garancija ili nešto duže (majka 40 godina koristi neki Slobodin, hej Slobodin, usisivač koji usisava ko lud a meni se Gorenje pokvario mesec dana nakon isteka dvogodišnje garancije).
Izbacivanje blago unapređenju modela koji se marketinški plasiraju kao novo čudo tehnike je tek posebna priča ali često pali jer masa ljudi će kupiti novi model iako realno njime ne dobija najčešće ništa bitno i epohalno sem minimalnog pomaka u brojkama na sintetičkim testovima. Ako unapređenje bude malo to neće biti dovoljan razlog za prelazak na novi model ali ako se stvori privid da je ono veće nego što stvarno jeste - eto nama razloga da bar deo korisnika zameni trenutni model novim.
Ako priznanje možda i najveće a sigurno jedne od dve najveće kompanije da su namerno usporavali svoje uređaje i više stotina milionska odšteta u tom trenutku nije dovoljan pokazatelj da se to radilo i ne sumnjam i dalje radi onda ne znam šta više dodati. Treba samo razmišljati kao proizvođač koji je u konstantnoj trci sa drugim proizvođačima i odgovor na pitanje zašto bi to neko radio se prirodno sam nameće.

Verujem da neka ažuriranja pogađaju određene modele nekog brenda, u zavisnosti od procesora, memorije, samih komponenti koje taj model nosi. Ajfon je tu specifičan jer oni izbace godišnje tri modela, mini, midi, PRO i to je to, slični modeli sa malim hardverskim razlikama.

Da se vratimo na temu, ne znam kako će vlasnike "zmajeva" da pogodi, ali SS baterije na telefonu koji se redovno ažurira, btw sve telefone redovno ažuriram
S24+

Prilozi

• SmartSelect_20241215_214356_Device care.jpg
    SmartSelect_20241215_214356_Device care.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 65
Generalno ti i danas možeš da koristiš modele od prije 4 godina.

Recimo S20. Ultra ima od 16GB.
Taj model će sa povremenim zamjenama baterije moći do 2030.

Za telefon 10 godina a da radi je kao za usisivač 100 godina 😉

Proveravao sam ažuriranje softvera i pojavilo mi se jedno, skinuo sam ga i instalirao. Ne vidim da ga ostali pominju, jel i vama nešto stiglo ili ja imam S24U made in Subotica?

Такође, и мени су овај месец стигла два ажурирања, мања...

Meni nije bas legao ovaj decembar. 2% za 24 minuta. Ne svidja mi se.

Meni brze skida i to drastricno, pri tom mi od Novembarske druge zakrpe konstantno izbacuje da se google play stalno zausavlja, brisao kes memoriju, podatke isto...

S24 ultra sve aplikacije rade normalno osim vibera.Znaci kada zovem nekoga saljem poruke radi ali jako kasni sve zovem nekoga i taj neko dobije propusten poziv posle 5 minuta tako je i za poruke.Ili kada primim poruku dobijem obavestenje da imam poruku na viber udjem i nista tek posle par minuta stigne poruka.Kada koristim viber na windowsu sa normalno istim brojem koji je i na androidu povezan radi sve.Probao sam da reinstaliram viber da obrisem kes sve je u podesavanjima dozvoljeno nije nista blokirano ali i dalje katastrofa sa funkcionalnoscu vibera na androidu.

Isto i kod mene, i na predhodnom telefonu nord 2 i na sadašnjem s24 fe. Na kućnom wifi internetu niti mogu da pozovem niti mene neko može da pozove, zvoni telefon i kada se javim čuje se neki zvrk zvrk zvuk i to je to. Jeste mi internet spor ali nije do toga. Na yetel internetu pozivi nekako funkcionišu. Poruke isto, čujem zvuk za poruku a ona je nema, nakon nekoliko minuta se pojavi. Aplikacija radi sve gore i gore, nekad neće ni da se otvori.

Do Vibera je, mnogi se žale, nevezano za brend telefona

Претпостављам да су и осталима анимације на Виберу криминалне? Да не причам да има лаг од пола секунде кад враћаш назад?! Језиво

S24 ultra sve aplikacije rade normalno osim vibera.Znaci kada zovem nekoga saljem poruke radi ali jako kasni sve zovem nekoga i taj neko dobije propusten poziv posle 5 minuta tako je i za poruke.Ili kada primim poruku dobijem obavestenje da imam poruku na viber udjem i nista tek posle par minuta stigne poruka.Kada koristim viber na windowsu sa normalno istim brojem koji je i na androidu povezan radi sve.Probao sam da reinstaliram viber da obrisem kes sve je u podesavanjima dozvoljeno nije nista blokirano ali i dalje katastrofa sa funkcionalnoscu vibera na androidu.
Nisam primetio probleme sa viberom na S24U, sve radi normalno. Doduše , godinama koristim adguard DNS na svim telefonima pa i na ovom i mislim da dosta pomaže jer su sve ove "besplatne" aplikacije prepune adwera koji im guši osnovnu funkcionalnost.

Meni na s24 Ultra zna da zabaguje whats up kad saljem video, a dok sam imao 13 pro max Viber je stalno bagovao i vise puta se desavalo da se ne posalje poruka nego da se posalje, narocito slika ili video, tako da mislim da je ipak do aplikacije a ne do telefona.

Jel ima neko s24 plus exynos, kako se pokazala baterija i signal u odnosu na spandragon? Planirao sam da predjem sa s23u na s24+ posto mi je ultra cigla, mislio sam cak i s23+, ali je vec malo stariji model, sta znam

Moram da kažem da ne razumem priču oko vibera i da priča nema logiku. Sa telefonom sigurno nema veze jer ako neki telefon može da žvaće multitasking i aplikacije onda je to ovaj. Proverite da nemate neke viruse na telefonu i just in case instalirajte neki Antivirus program, po mogućstvu da ne bude besplatan. Jos jedna stvar koja bi svakako telefon očistila od bagova, učitavanja i laga je neki adblocker, opet po mogućstvu da nije besplatan.

Viber se spominjao u dosta tema, bilo je nesto do njih i same aplikacije što nije nerealno da ne moze da se desi tako nešto. Meni sad radi brzo bez greške, a bio je iz nekog razloga usporen.

Ja imam utisak da je od naloga do naloga različito. Znam ljude kojima na slabijim telefonima radi dobro. Meni radi loše i na predhodnom telefonu i na sadašnjem s24 fe. Kada sam kupio s24 fe prvih nekoliko dana je radio dobro da bi kasnije ponovo počeo da radi loše. Ne posećujem nikakve sumnjive sajtove da bih pokupio virus, neznam možda je i do toga. Puno njih se žali u google prodavnici na loš rad, pominu promenu imena u Rakuten Viber da je od tad sve počelo.

Ne verujem da je do telefona, sigurno je do same aplikacije ali opet verovatno je i do njene optimizacije pošto sin, žena i ja imamo Honore i niko od nas nije primetio nikakav problem sa aplikacijom niti usporavanje prilikom korišćenja iste.

Jel ima neko s24 plus exynos, kako se pokazala baterija i signal u odnosu na spandragon? Planirao sam da predjem sa s23u na s24+ posto mi je ultra cigla, mislio sam cak i s23+, ali je vec malo stariji model, sta znam

Ja imam S24+ sa Exynosom. Što se tiče signala, nemam problema. Dve kartice, obe MTS. Nije mi se dešavalo da sam nedostupan. Na obe je aktiviran VoLTE.

Što se tiče baterije, izgura ceo dan. Prethodni telefon je bio Honor 70 i sa istim korišćenjem bi izgurao više od jednog dana.

Korišćenje: nonstop uključen internet, Bluetooth slušalice i Bluetooth sat. Poziva dosta, druga kartica službena. Surfovanje i itd.
Prilikom puštanja videa na nekim lokacijama hoće da zablokira, pa moram smanjiti na 720p da bi radilo normalno. Pričam o internetu preko kartice. Očigledno se Exynos muči sa signalom jer Honor na tim istim lokacijama nikad nije imao taj problem i nisam morao da spuštam rezoluciju na YouTube-u. Ono, kao što kažu, puni brže 😁 i možeš ubrzavati klip

Ostalo na uređaju mi je top.

Verovatno da nisam otkrio Ameriku ali sinoc sam se igrao malo sa S24U i slikao na nekoj zurci...
Meni su slike jezive blago receno... znao sam da ima problem sa nocnim slikama ali nisam mislio da su bas toliko lose...

Ti onda ne znas koristiti kameru.😅Nocni mod je odlican ne znam sta si slikao na zurci jesi koristio blic?

Ti onda ne znas koristiti kameru.😅Nocni mod je odlican ne znam sta si slikao na zurci jesi koristio blic?
Izgleda da mnogi od nas ne znaju da slikaju Samsung telefonom..

Ono što sam sa Honorom radio na prepad, vađenjem telefona iz džepa i pljus, ovde mi treba smirenost budističkog sveštenika da uhvatim.. Ali dobro, naučiću i ja nekad...

Ne bezim od toga da je moguca moja greska, ali meni se ono uopste ne svidja nocu kako ispadne, dok preko dana nemam zamerke
Problem je sto ne uhvati lepo fokus, mirna je ruka... Klub manje svetla, disko bol bez blica je slikano :)
Mislim kamera nije meni nesto bitna stavka, ovo sam se cisto onako nabrzaka igrao malo.
Probacu sledeci put bas da je ispodesavam da vidim gde sam to pogresio :)

Nazad
Vrh Dno