Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Koji vam je status za sonizoon flešku? Moja se priključila UA pošiljkama, čeka let, nadam se da ga neće čekati koliko i one.

Prešao sam ja u MKD ali prvi put mi se dešava da u checkoutu diže cenu proizvoda.
Postarina ? Pogledaj pored cene pre nego sto kupis. Jos jedna kinseska forica, da ti jeftin proizvod i jos mu ludo spusti cenu uz coine i ti mislis to je to, super ,kupujem odmah, al kad odes na zadnji korak vidis da su lupili ludu postarinu i nista od akcije. Ko se upeca upeca.

Nedovoljno sporije da to bude znacajna prednost za Temu kao sto je bila ranije.

Treba mi SATA SSD od 256 gb za stari laptop. Dakle, ne jurim neke performanse, nego samo da korektno radi i da je jeftino.
Da li se isplati uzimati preko AE ili je bolje kod nas uzeti nesto (sta?)? Na AE vidim da ima Netac za 1500 dinara.

Treba mi SATA SSD od 256 gb za stari laptop. Dakle, ne jurim neke performanse, nego samo da korektno radi i da je jeftino.
Da li se isplati uzimati preko AE ili je bolje kod nas uzeti nesto (sta?)? Na AE vidim da ima Netac za 1500 dinara.
Prežvakali smo to. Kodak SATA SSD od 1 TB za manje od 2500 sa Temu.

Nije prevara, stigla su mi tri, a čekam još dva komada

Magnetni šrafciger sa bitovima za 6 evra preko MKD coins:

https://a.aliexpress.com/_EHxwKdW

Malo drugačiji od mog seta ali trebalo bi da je ok...
Jedan takav sam dobio uz neki paket i bacio sam ga u djubre. Ima nekoliko verzija, recimo xiaomi ima nesto slicno i ok je, dok je ovaj moj bio katastrofa plastikaner i vredi 1$.
Ovakav set je najpopularniji i kida
Mozda je ovaj prodavac prevarant, samo sam okacio kao primer koji set. svuda se prodaje inace.

Jedan takav sam dobio uz neki paket i bacio sam ga u djubre. Ima nekoliko verzija, recimo xiaomi ima nesto slicno i ok je, dok je ovaj moj bio katastrofa plastikaner i vredi 1$.
Ovakav set je najpopularniji i kida
Mozda je ovaj prodavac prevarant, samo sam okacio kao primer koji set. svuda se prodaje inace.
"This product can't be shipped to your address.
Select another product or address. "
:(

Inače je oko 20 dolara sa poštarinom u bilo kojoj prodavnici.

Lexar V400 64GB, h2testw je prosla sa stalnih ~25 MB/s upisa, dok u praksi pri kopiranju filmova ume da obori brzinu na neko vreme.

Ne zamrzava se, ne ispada odmah iz kesa vec se drzi solidno duze vreme tako da bi trebalo da drzi brzinu upisa pri normalnom koriscenju.

Plastikaner je, brzine su prihvatljive za 1.9$ cak i sa usporenjem.

I just found this on AliExpress:
US $8.10 | Lexar Original V400 USB Flash Drive 32GB 64GB USB 3.0 up to 100 MB per S Reading Speed U Disk Memory Stick Pen Drive for PC

Prilozi

• CrystalDiskMark_20241220142627 Back panel MB.png
    CrystalDiskMark_20241220142627 Back panel MB.png
    21.8 KB · Pregleda: 48
  • Lexar USB Flash Drive USB Device_61GB_1GB-20241220-1439.png
    Lexar USB Flash Drive USB Device_61GB_1GB-20241220-1439.png
    92.5 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot 2024-12-20 153229.png
    Screenshot 2024-12-20 153229.png
    11.3 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot 2024-12-20 174221.png
    Screenshot 2024-12-20 174221.png
    16.7 KB · Pregleda: 47
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    532.7 KB · Pregleda: 59
I ja danas pokupio svoju u pošti. Mrzelo me da otvaram pakovanje i testiram, kao da sam znao da će neko odraditi. :)

Btw stigao i toocki kabl 100W od 2m. Naručen beli, poslali sivi. Jedina čudna stvar u odnosu na druge kablove je što na Samsungu iz nekog razloga ne piše fast charging, već cable charging, kao kad je isključena ta opcija. S druge stane, kad se uključi super fast charging, prikaže normalno.

Inače i dalje nema onog kabla od 17centi sa adapterima...

Upotrebljiva je - to je bitno.

A taj Awei kabl od 17 centi i nije neki, kod mene ne radi Tip C na Tip C kako treba, ostalo radi.

Drzim se Baseusa 4 u 1 do daljeg za takve potrebe, mnogo bolja varijanta ako malo vise kablova nije problem.

@Lanikor онај тајп ц који је испод усб-а дела убаци у пуњач (код мене не улази скроз у пуњач) а други крај (испод лајтнинг) у телефон и онда ради (бар је тако код мене)...

Ja nisam uzeo taj Awei ali jesam tih 3in1 jeftinih kabolva, i realno bačena para. Punjenje radi preko tip C normalno nekih 5 minuta pa onda najednom obori napon i puni 4-5 puta sporije. Pored toga sam se pecnuo na druge konektore, statički elektricitet je prisutan. Mišljenja sam da ne treba baš svako smeće od kablova i punjača uzimati kad već ima vrlo povoljnih i solidnih varianti. Za ove divljine oni USLion su pojam kvaliteta.

Inače sam uzeo i "skupi" Baseus "yoyo" 3in1 kabl preko MKD coins i mislim da vredi cene koju sam platio, ne i originalne cene doduše. Stigao mi je sličan noname, isto yoyo samo jedan kabl tip c na tip c i zanimljivo kućište je odozgo od metala.

hdmi.jpg

U medjuvremenu "iskocio" ovaj u coin sekciji - videcemo da li valja :)

----

Zanima me ovakav HUB - da li istovremeno na tabletu/telefonu moze da se koristi fles drajv , mis
i da bude ukljucen eksterni monitor ?

chub.jpg

Zavisi da li usb-c izlaz podržava display out i OTG, npr. videh da S24 ima te opcije.

@stevan10 u kontra smeru radi ali daje samo Fast Charge i to prvog puta kao da nije dobro legao u prvi Tip C pa je bas sporo punio. Baseus 65W punjac je u pitanju.

Zatim sam ga stavio u drugi Tip C port na punjacu i tu vec radi ok iako je i dalje samo Fast Charge, puni ocekivanom brzinom za Fast Charge sto nije lose.

Sta je po sredi ne znam ali za 17 dinara necu da razmisljam dalje, radi.

@sasa022 neka od ovih Basix varijanti ce sigurno da zavrsi, imas ga u Save Now stalno na popustu.

Sad sam probao ovaj moj 10 u 1 i baca signal na HDMI (DeX na Samsung S20FE), radi bezicni mis i vidi Lexar V400 flesku.

Jedino sto ne mozes u hodu da dodajes i vadis uredjaje, cim ubacis nesto gubi se signal pa moras opet da ubodes USB C u telefon/tablet. Mozda moze da se ponovo softverski pokrene ali nisam probao.

Vidim da sad Asometech prodaje ovaj isti Hub samo po vecoj ceni i sa malo boljim specifikacijama portova, tako da je provereno dobra stvar.

Anker 313 magnetni bezicni punjac 6.5$ kroz MKD Coins.

Koliko vidim radi i sa drugim telefonima, punjenje je onako ali za te pare super.

I just found this on AliExpress:
US $29.99 | Anker 313 Magnetic Wireless Chargers 5 ft Built-in USB-C Cable PowerWave Magnetic Pad Lite Magsafe for iPhone 14/13/12 Series

Pih da je 25w bar 😊

Nazad
Vrh Dno