Šta je novo?

Komercijalna banka

E prvi put da i ja imam srece. Nudili mi visu ili master. Rekla zena na salteru, bolje vam visa. Ja kao ajde, svejedno mi je, samo da nije dina😅
Ako si na platnom računu sa osnovnim uslugama ili Aktiv paketu, možeš da uzmeš obe. Možda će ubrzo uvesti i za Master pa eventualno bude neki popust ili kešbek, nikad se ne zna.

Ako si na platnom računu sa osnovnim uslugama ili Aktiv paketu, možeš da uzmeš obe. Možda će ubrzo uvesti i za Master pa eventualno bude neki popust ili kešbek, nikad se ne zna.
Omladinski racun sam ili kako vec sad zovu.
Ajde neka oni prvo puste tu visu, stalno proveravam wallet da se nije pojavila nlb komercijalna medju ponudjenim bankama

Janezi uništiše banku koja je u pojedinim situacijama godinama unazad bila ispred svih (otvaranje uz elektronski potpis i digitalna beskontaktna debitna kartica).

Plus su se povukli sa Kosova iako su bili jedina banka tamo koja je imala licencu i NBS i CBK. Poštanska štedionica nije imala licencu CBK iako je poslovala na Kosovu, te im je nudila da kupe poslovanje NLBKB na Kosovu, što je NLBKB odbila i zatvorila svoje filijale na Kosovu. Kao posledica Srbi ostadoše bez obe banke na Kosovu, jer je kosovska policija zatvorila Poštansku štedionicu jer nisu imali licencu.

Plus su se povukli sa Kosova iako su bili jedina banka koja je imala licencu. Poštanska štedionica im je nudila da kupe poslovanje NLBKB na Kosovu, što je NLBKB odbila i zatvorila svoje filijale.
To je politizovano zbog odluke tamošnjih organa o uvođenju evra, te pošto su i sa aspekta korišćenja pozivnog broja za Sloveniju u početku imali dobre bilateralne odnose, iz navedenog se zaključuje da im je NLB podlagivala. S druge strane, moraju i kod nas da prestanu da se drže pijani plota, te sa ulaskom u SEPA liberalizuju upotrebu evra.

Plus su se povukli sa Kosova iako su bili jedina banka tamo koja je imala licencu i NBS i CBK. Poštanska štedionica nije imala licencu CBK iako je poslovala na Kosovu, te im je nudila da kupe poslovanje NLBKB na Kosovu, što je NLBKB odbila i zatvorila svoje filijale na Kosovu. Kao posledica Srbi ostadoše bez obe banke na Kosovu, jer je kosovska policija zatvorila Poštansku štedionicu jer nisu imali licencu.
Sve mislim da to nije bila dogovorena prica, ali ajde da ne ulazimo u politiku

Sve mislim da to nije bila dogovorena prica, ali ajde da ne ulazimo u politiku

Pouzdano znam da nije. PŠ se tek 2018. pojavila na severu Kosova preuzimanjem Jugbanke. U enklavama su postavili bankomate u okviru poslovnica pošta. Verovatno je to bila priprema za prodaju državne KB, jer su svakako očekivali da privatnik koji uzme KB neće sačuvati poslovnice na Kosovu. Po istom sistemu je PŠ preuzela KB u Republici Srpskoj.

Ako ništa NLB Kosovo ima poslovnicu u Severnoj Mitrovici i bankomate u Zubinom Potoku i Leposaviću, pa barem ko prima platu u dinarima u NLBKB, može bez provizije dizati u evrima (NLB grupa).

A u uslovima stoji i Dan D, 17.12. izgleda počinje novi NLB Pay i Google Pay sa njim
1000039941.jpg
Trenutno odbacuje karticu nakon prihvatanja uslova.

• Adds to story
Reagovanja: uji
A apple pay frula?

Opet problem sa placanjem karticom. Visa paywave nece da radi na prislon. 3 puta odbijena, prosla tek kad sam je ubacio u aparat i ukucao sifru…

Opet problem sa placanjem karticom. Visa paywave nece da radi na prislon. 3 puta odbijena, prosla tek kad sam je ubacio u aparat i ukucao sifru…
Onemogućena su najverovatnije NFC Plaćanja (my guess), dok kompletno ne srede sve ovo.

Poslednja izmena:
Nisu globalno, i juce i danas sam placao Visa NFC, nije bilo problema.

Paypal update: transakcije od 4. Decembra još nisu proknjižene, novi transferi prolaze ali ne idu na devizni već na dinarski račun po kursu od 114 dinara, bez obzira što je kartica vezana za devizni i raniji transferi su išli na devizni. Odgovor call centra: Ako Vam trebaju evri kupite ih kroz aplikaciju, ne može se transakcija ponovo knjižiti.

Je l' se Prepaid kartice automatski re-izdaju ili mora ponovo zahtev u ekspozituri?

Mora zahtev, samo one koje dolaze standardno u paketu se automatski obnavljaju.

• Like
Reagovanja: uji
Docekasmo i to konacno 😂

Oce li apple pay do nove godine? :cautious:

Final PayPal update: Napokon su proknjižili uplatu. Otišla je na dinarski račun, ali nemam živaca da zovem call centar ponovo. Ja ovde završavam svoju slučajnu karijeru beta testera kartičnog sistema i gasim račun.

@Rostilj xD ne samo tebi, već svima koji ste čekali. Ovo što su uradili je blago rečeno katastrofa.
Edit: tražim ja ipak telefonom da opozovem obradu podataka da mi ne bi više slali mejlove i ispostavi se da su mi ugasili samo partiju u evrima, ali ne i u norveškim krunama. Neverovatno zaista!

Poslednja izmena:
Da li je i Visa Prepaid podržana u Google Wallet?

Vrh Dno