Šta je novo?

Komercijalna banka

Meni je sad skoro istekla master i mogao sam da biram gde ce da stigne kartica, u maticnu ili kuci. Stigla kuci...

• Interesting
Reagovanja: uji
tenor.gif
Najzad se i oni miču s mrtve tačke!

Ja najvise volim sto na pitanje o apple i google pay, dobijam jedan isti odgovor vec dve godine.
Micu se s mrtve tacke 🤣

Prilozi

• IMG_2794.png
    IMG_2794.png
    239.4 KB · Pregleda: 168
Ja najvise volim sto na pitanje o apple i google pay, dobijam jedan isti odgovor vec dve godine.
Micu se s mrtve tacke 🤣
i za to ćeš da se obraduješ, pošto nova verzija NLB Pay biće ustvari prekretnica za automatsko dodavanje kartica u GPay bez kontaktiranja banke. Opširnije u Google Pay temi:

Apple pay me zanima. Svake godine obecavaju. Sve nlb banke u regionu imaju apple pay, samo kod nas nista.
Svakako mi je ugovor sa njima do maja sledece godine. Ne verujem da cu produzavati

Uvešće oni do tad i APay i GPay, do kraja godine mislim da je to rešeno

Apple pay me zanima. Svake godine obecavaju. Sve nlb banke u regionu imaju apple pay, samo kod nas nista.
Svakako mi je ugovor sa njima do maja sledece godine. Ne verujem da cu produzavati
Kada uvode i Google Pay u decembru, uvešće i Apple Pay možda do kraja ove godine.

U ekspozituru. Zahtev se inicira samo za Dinu, a ostale kartice na poseban zahtev u filijali i naglasak na vezivanje uz devizni ako to želiš (inicijalno su Visa/Master dinarske).

Dzabe, kada nije moguce otvoriti racun onlajn, nakon sto unesem podatke, dovodi me na stranu gde trebam da odaberem tip racuna koji hocu da otvorim, ali mi ceo ekran bude beo i ne postoji opcija da se izabere, a kada kliknem na dalje izbacuje gresku i kaze mi da izaberem paket koji zelim da otvorim

1733011149823.png

Dzabe, kada nije moguce otvoriti racun onlajn, nakon sto unesem podatke, dovodi me na stranu gde trebam da odaberem tip racuna koji hocu da otvorim, ali mi ceo ekran bude beo i ne postoji opcija da se izabere, a kada kliknem na dalje izbacuje gresku i kaze mi da izaberem paket koji zelim da otvorim

Pogledajte prilog 469277
Da nemas slucajno adblocker, mozda on pravi problem. Probaj u inkognito modu da otvoris racun

Po ovom screenshotu u pitanju je ista platforma koju koriste u Sloveniji.

Ovo je propast, 3 dana već nema pristupa karticama kroz aplikaciju i web sajt.

Verovatno isto kao i tokom integracije, jedno pešes! 😂

Kad će ludaci da vrate upravljanje karticama? Ne mogu da dopunim prepaid debitnu, isteći će pretplate(nije of..).

@Imotep95 ako imaš ugovor, broj partije je središte računa. Ispred dodaješ 205 i poslednje dve cifre dobijaš sa kalkulatorom po modelu 97
i onda možeš da pustiš IPS iz druge banke ili interni nalog za prenos, leći će odmah, pošto kartica ima namenski račun. Eventualno vidi i kroz prethodne transakcije nekako da ga izbunariš.
Solucija 2: uplati na karticu preko bankomata.

Čini mi se da će za koji dan slupati zajedno i NLB Pay i novi m/bank e/bank servis. a da je ovo sada čuvena "integracija" koja se po običaju radi u toju praznika ali eto, valjda neko insistira da sve bude gotovo pre nove godine (a najzgodnije je onda da čačkaju pre nego penzije navale).

To možda objašnjava i ono sa nagradnom igrom za korisnike mKlik-a, privući korisnike.

Kad će ludaci da vrate upravljanje karticama? Ne mogu da dopunim prepaid debitnu, isteći će pretplate(nije of..).
Kad sam ugasio racune u KB pre 6 meseci (a vidim da je to bila odlicna odluka i bez ovih problema), radnica mi je sugerisala da ostavim VISA prepaid, jer traje jos par godina - i dala mi je na papiru BROJ RACUNA na koji mogu da uplacujem sredstva na tu karticu. Probaj da od podrske saznas broj racuna, verovatno je i takva uplata bez provizije, jer su to fakticki interni prenosi.

Kad sam ugasio racune u KB pre 6 meseci (a vidim da je to bila odlicna odluka i bez ovih problema), radnica mi je sugerisala da ostavim VISA prepaid, jer traje jos par godina - i dala mi je na papiru BROJ RACUNA na koji mogu da uplacujem sredstva na tu karticu. Probaj da od podrske saznas broj racuna, verovatno je i takva uplata bez provizije, jer su to fakticki interni prenosi.

Da, tako i ja. Nemam račun kod njih, ali imam Visa prepaid pa mi je podrška mejlom poslala br. namenskog racuna koji je povezan sa karticom.

Našao sam u istoriji prometa namenski broj, a i proverio sam po instrukciji kolege. @uji Hvala!
Ako stvarne rade na gpay/apay, opraštamo ružnu prošlost..

• Like
Reagovanja: uji
Od jutros napokon radi i kroz app.

Meni blokirali tag za putarinu, ne mogu naplate sa kartice, imam para više nego dovoljno. Kažu mu zovite banku, juče i danas nikome sa NLB Komercijalne ne mogu da naplate. Jel ima neko sličnih problema sa plaćanjem i naplatom sa kartice?

Čačk'o Đura oko kartica nešto zadnjih nekoliko dana, nije radilo ni na mBanku prikaz kartica.

I kod mene neki problemi, valjda sa karticama. Pre nekoliko dana sam platio racun za internet Dina karticom, izbacilo mi gresku da placanje nije uspesno i da racun nije zaduzen a ipak je novac otisao na njihov racun. Morao sam da ih obavestim da je uplata neproknjizena iako to uvek ide automatski. A jutros sam prebacio manji iznos sa PayPal-a na Visa payWave i (bar na mbankingu) jos uvek nema para na racunu. Zna li neko sta se radi u ovakvim situacijama?

Pre nekoliko dana sam platio racun za internet Dina karticom, izbacilo mi gresku da placanje nije uspesno i da racun nije zaduzen a ipak je novac otisao na njihov racun. Morao sam da ih obavestim da je uplata neproknjizena iako to uvek ide automatski. A jutros sam prebacio manji iznos sa PayPal-a na Visa payWave i (bar na mbankingu) jos uvek nema para na racunu. Zna li neko sta se radi u ovakvim situacijama?
Verovatno će ručno proknjižiti sve potrošnje karticama, a s obzirom na to da su ostavili van snage automatsko knjiženje za instant transfer, onda čekaš na njih da ti ručno proknjiže ili posle 4 radna dana podnosiš upit o potraživanju transakcije uz ARN kod transakcije sa PayPal-a (ovo sam radio za Visa Prepaid preko e/mBank inbox-a kada ne vidim uplatu i u toku istog ili narednog dana proknjiže, ali vrlo retko, možda dva puta sam čekao nedelju dana). U trenutnoj situaciji bih preporučio da koristiš dinarsku Visa karticu povezanu na devizni iRačun za PayPal, jer uvek proknjiže sutradan prepodne i datum knjiženja je datum povlačenja (ovo posebno napominjem zbog nas kojima zarada stiže 31. decembra).

Nazad
Vrh Dno