Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad pomenu WH40K, prekjuče zavriših Pariah Nexus, Angels of Death i Interrogator.

Ko voli Warhammer svet, neće biti razočaran ni sa jednom, mada je objektivno Interrogator i najsolidnija. 😊
Mozda si i gledao.
Astrates:
Kratka mini serija (6ep). Ali neverovatna animacija samo jednog coveka Syama Pedersena. Ovo je fan project. Kasnije je postao i oficijalni sadrzaj Games Workshop-a.
Remastered verzija:

Hvala, nisam, al sad stavih na listu "za gledanje".
Dužina te liste me stalno obeshrabruje!😂😂😂

Ima li jos nekih serija sa ovom tematikom..neke gde je makar okvirno objasnjen WH lore?
Nema. A lore jos uvek objasnjavaju. Ove godine su izasle 3 knjige iz Horus Heresy opusa koji je krenuo pre 20 godina otprilike. Ima sigurno preko 50 knjiga samo o tome...

Taj WH tako golica a ne znam bukvalno ništa. Bojim se da uopšte se uputim u igranje/čitanje.

Odlican je ima nekih pre-fascinantnih ideja i izvedbi koje sve serije kraduckaju. Narocito one superherojske tj. scifi.
Battletech i Dune univerzumi su isto predobri.

Ovo je dobar start:

Problem može biti da ako se zainteresuje čovek, sate će provesti u tom lavirintu događaja, likova, rasa, organizacija...

Meni je beskrajno zabavno, ali nije za svakoga, def. 😊

Rogue Trader je dobra igra smeštena u taj svet, a ovo iz serije je likovima barem vezano za Space Marine i Space Marine 2 pucačinu.

Napravih temu za WH u klabingu pa mozemo tu, da ovde ne spamujemo.

Ovo je dobar start:

Problem može biti da ako se zainteresuje čovek, sate će provesti u tom lavirintu događaja, likova, rasa, organizacija...

Meni je beskrajno zabavno, ali nije za svakoga, def. 😊
Procitah ovu vasu pricu o WH i ajd samo da citucnem malo o tome, privlaci me taj univerzum, i dva sata ne mogu da prekinem.. :D
Poceo sam sa predljudskom istorijom i jos je zanimljivije nego sto sam mislio. Definitivno nastavljam sa citanjem, ovo je zaraza..:p

The Jackal sezona 1 se zavrsila, ocena ok ima gluposti ali bar nije dosadna, kraj ce se verovatno svideti i domacim "hejterima" :LOL:
sezona 2 verujem da je go za snimanje pa cekamo nju

Nov Dexter, ne znam kakvu pricu pokusavaju da ispricaju kad se vec sve zna, nasli su mladje glumce koji odgovaraju likovima iz originalne serije, ali nema tu te magije vise

Polako, tek stiže Dexter: Resurrection na leto i nastavak sage koja bi trebalo već da je završena :D

Nov Dexter, ne znam kakvu pricu pokusavaju da ispricaju kad se vec sve zna, nasli su mladje glumce koji odgovaraju likovima iz originalne serije, ali nema tu te magije vise
Smesniji su pokusaji da mladji glumci predstave one iz originalne serije, na momente deluje kao parodija.

Criminal Minds
17. sezona
može se posmatrati kao 2. deo prethodne sezone. priča je zaokružena barem. ovde je glavna tema teorije zavere. inače, sporedni slučaj u 7. epizodi je baš gadan, imao sam noćne more.

Will Trent
2. sezona
prijatno sam iznenađen, pošto je ova sezona bolja od prethodne. baš me zanima kako će da smisle sledeću. ko zna, možda dogura do 4. sezone

Twisted Metal
1. sezona
akciona zabava, krvi do kolena. nije za mlađe od 16, u stvari mlađe od 18. u oktobru je završeno snimanje 2. sezone pa je očekujem iduće godine.
inače, u pitanju je ekranizacija istoimene video igre https://en.wikipedia.org/wiki/Twisted_Metal. ne znam koliko su potrefili pošto je nikad nisam igrao.

Za twisted metal bas i nisu pogodili jer je bio dosta mracniji i ludji, barem one prve 3 igre. Preovladavala je odlicna metal muzika, uz par elektronskih numera.
Ne mislim da nije za mladje od 18 godina jer je vecina likova u seriji jako mlada, dakle ciljaju tu publiku. Svi zivimo u vremenima kada je mnogo gadnije nasilje dostupno na drustvenim mrezama, kamo li neka limunada serija sa ne bas najboljom izvedbom pa.. bilo cega.
Serija je meni jako losa. Likovi koji nisu nista posebno - ovaj izgubio roditelje, ovoj brat bio sve... tipicne tuzne pricice koje bi trebale da daju neku dubinu i karakter nekom liku.

Sweet tooth je u seriji manijakalan, ali na neki uvrnuti nacin cak i dobar batica. Sto se apsolutno kosi sa mojom percepcijom iz igara, gde je on bio ultimativno zlo, kao slenderman sa tjunovanim kombijem - cover na pakovanjima igara, lik koga zelis da otkljucas. Spominje on u seriji i masakre, i nacine na koje je ubijao, ali sam se smorio od cekanja i nakon 4-5 epizoda digao ruke jer je on bukvalno to - glupi klovn.
Agent stone bi trebalo da je mladji koliko se secam sa koncept art-ova za igru i promo materijala. No on je manje vise pogodjen sto se tice karaktera.

A koliko je uzasan onaj glavni lik, crnja sa imprezom, auuu majko moja.

Za twisted metal bas i nisu pogodili jer je bio dosta mracniji i ludji, barem one prve 3 igre. Preovladavala je odlicna metal muzika, uz par elektronskih numera.
Ne mislim da nije za mladje od 18 godina jer je vecina likova u seriji jako mlada, dakle ciljaju tu publiku. Svi zivimo u vremenima kada je mnogo gadnije nasilje dostupno na drustvenim mrezama, kamo li neka limunada serija sa ne bas najboljom izvedbom pa.. bilo cega.
Serija je meni jako losa. Likovi koji nisu nista posebno - ovaj izgubio roditelje, ovoj brat bio sve... tipicne tuzne pricice koje bi trebale da daju neku dubinu i karakter nekom liku.

Sweet tooth je u seriji manijakalan, ali na neki uvrnuti nacin cak i dobar batica. Sto se apsolutno kosi sa mojom percepcijom iz igara, gde je on bio ultimativno zlo, kao slenderman sa tjunovanim kombijem - cover na pakovanjima igara, lik koga zelis da otkljucas. Spominje on u seriji i masakre, i nacine na koje je ubijao, ali sam se smorio od cekanja i nakon 4-5 epizoda digao ruke jer je on bukvalno to - glupi klovn.
Agent stone bi trebalo da je mladji koliko se secam sa koncept art-ova za igru i promo materijala. No on je manje vise pogodjen sto se tice karaktera.

A koliko je uzasan onaj glavni lik, crnja sa imprezom, auuu majko moja.
Igru nisam igrao, vidjao da je igraju po igraonicama ali nikada mi nije privukla paznju,
probao da gledam i nista meni onde nije bilo jasno, nije imalo pricu, gluma nista posebno

Završio se Yellowstone ..dobar i zaokružen kraj . 9/10.

verovatno je i knjiga bila woka ali niste tad znali, kako se usudise da naprave sestrinstvo gde nema muskaraca
Knjiga nije bila ni woka ni woke, nego je bila i ostala jedna od najboljih SF knjiga .
Ona je jedan od retkih ekosistema, koji funkcionisu.
Herbert je jedan od velikih pisaca SF-a

Ja sam Dinu popljuvao žešće posle prve dve epizode, ali nakon odgledane još tri epizode, serija i nije toliko tragična. Krenulo je sve jako woke i bio sam siguran da nameštaju maloj Inez da bude nezaustavljivi girlboss, ali nakon toga priča se malo produbila, likovi postali kompleksniji i oseća se blago kompetentnija produkcija. Još je ovo daleko od dobrog i bolje da ga nisu ni snimali, al bar može da se gleda ako nemate velika očekivanja. Dina univerzum ima odgomni lore sa gomilom prequel-a, mogli su da ekranizuju nešto od toga, umesto da izmišljaju komplet novu priču koja se ne ulapa u univerzum.

Lost levels drugi deo sezone odličan ali ipak omiljena epizoda od svih 15 je 5a tj WH 40K.

Ja sam Dinu popljuvao žešće posle prve dve epizode, ali nakon odgledane još tri epizode, serija i nije toliko tragična. Krenulo je sve jako woke i bio sam siguran da nameštaju maloj Inez da bude nezaustavljivi girlboss, ali nakon toga priča se malo produbila, likovi postali kompleksniji i oseća se blago kompetentnija produkcija. Još je ovo daleko od dobrog i bolje da ga nisu ni snimali, al bar može da se gleda ako nemate velika očekivanja. Dina univerzum ima odgomni lore sa gomilom prequel-a, mogli su da ekranizuju nešto od toga, umesto da izmišljaju komplet novu priču koja se ne ulapa u univerzum.
Kako se ne uklapa, pa radi se o osnivanju bene-dzezerikt sestrinstva, jednog od najuticajnijih u glaksiji. Nisam gledao seriju , niti me nesto vuce, ali izgleda da im se ignorisanje lore-a ne moze zameriti bar ne u meri u kojoj bi trebalo za vilnevove filmove, gde covek bukvalno trci kroz ona dva za sada snimljena filma. Takvi detalji, takve stvari je preskocio koje su u knjigama, a opet je uspeo da otegne oba filma na preko 2 sata.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno