Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a tu bih svakako doda i Showtrials, The Diplomat, Disclaimer i Bad Sisters
Od nabrojanih većina nisu serije iz 2024. godine ;) Samo Disclaimer.
A i pretpostavljam da si mislio na BBC seriju "Showtrial" koja je ove godine emitovala drugu sezonu? Nisam gledao tu drugu sezonu, jesam prvu i suvi prosek je. A i navodno je trebala da bude "limited series" kad je emitovana prva sezona pa su je povampirili u nedostataku boljih ideja. Kao i Vigil čija je druga sezona težak krš.

Da, da BBC seriju i sad videh za drugu sezonu, ali prva sezona mi je ipak bila drugačija od nekih sličnih serija. A ove ostale, bazno nisu iz 2024. godine, ali sa novim sezonama jesu, zato sam ih pomenuo.

Zavrsio Das Boot mini seriju od 6 delova.
Film gledao bas davno, tako da sam dobar deo i zaboravio.
"Serija" daleko bolje "udara" nego film, posebno kada krenu one klaustrofobicne scene i "spustanje u ludilo"...
Svakako zasluzuje titulu najboljeg ostvarenja u zanru i dalje se izuzetno drzi i nije bez razloga medju najboljim ostvarenjima Nemacke kinematografije.
Preporuka kao "obavezno stivo" za gledanje.

Inace ove godine odgledao i Greyhound, koji licno nije los i daje drugu stranu novcica.
Posle ovoga mora da se obnovi i "Lov na Crveni Oktobar" i Crimson tide.

Ovu seriju sam bezuspešno jurio godinama. Sad ne mogu se setiti da li zbog prevoda ili nečeg drugog. Gde si je gledao?

edit: našao sve potrebno, samo da vidim da li je uparivo.

Poslednja izmena:
Imas pm.
Jedino mi se prevod nije svideo, dobrim delom je los a audio na nemackom je u nekim trenucima previse tih i nerazumljiv.

U principu svaki prevod oduzima nesto od originala, zato sva dela treba citati na izvornom klingonskom.

Ono najbitnije :D Loši prevodi znaju da načisto upropaste doživljaj. Videću šta će na kraju ispasti. Hvala!

Zavrsio Das Boot mini seriju od 6 delova.
Film gledao bas davno, tako da sam dobar deo i zaboravio.
"Serija" daleko bolje "udara" nego film, posebno kada krenu one klaustrofobicne scene i "spustanje u ludilo"...
Svakako zasluzuje titulu najboljeg ostvarenja u zanru i dalje se izuzetno drzi i nije bez razloga medju najboljim ostvarenjima Nemacke kinematografije.
Preporuka kao "obavezno stivo" za gledanje.

Inace ove godine odgledao i Greyhound, koji licno nije los i daje drugu stranu novcica.
Posle ovoga mora da se obnovi i "Lov na Crveni Oktobar" i Crimson tide.
Meni je sjajan Greyhound. Svidja mi se sto je jako dobro prikazan lanac komandovanja na razaracu, njegove slabe "karike" i kako odlaganje komande cak i na par sekundi pri borbi moze da izazove mnogo prekih pogleda. Ima malo yeah right momenata, na primer. U svakom naval combar filmu neki torpedo mora da ogrebe trup broda, no kada sam malo uzeo i istrazivao ovo se desavalo cesce nego sto mislimo. Da bi se torpedo aktivirao pri kontaktu (moze da se i auto-detonira nakon odredjene daljine, ali to je za drugacije svrhe) mora da pogodi trup pod pravim uglom, ili eventualno +- 30 stepeni u odnosu na taj prav ugao prema trupu broda. Barem je tako bilo tih godina rata, naravno u zavisnosti i od proizvodjaca i vrste torpeda.
Film ima i odlicnu atmosferu, sve vreme znate tacno sta se desava sa konvojem i gde su locirani prateci razaraci i koji je njihov status. Nemacke podmornice naravno bivaju skroz badass sa onom komunikacijom, koja nije previse realna jer moraju da budu na povrsini da bi koristili radio antenu.

A das boot film W.Petersona je remek delo. Serija iako u tom duhu mi je bila malo dosadna za gledanje u smislu sto previse prati desavanja van podmornice. No pretpostavljam da je i tamo bilo svega i svacega: spletki , spijuniranja, zivota porodica posade i saradnja sa francuskim pokretom otpora.

Malo je filmova u tom zanru a retko koji pogode atmosferu...
Kada se malo vise zagrebe o istorijatu pomorskog ratovanja, odnosno podmornickog iz WW2 jezivo je kroz sta su prolazili a Das Boot tu pogadja pravo u centar.

Ove koje sam naveo, u tom sumbarine-thriller zanru sam odgledao ranije, verovatno ima jos koji ali sigurno nije na nivou 3 navedena (Boot, HfRO, Crimson Tide) i ne znam zaista vredi li uopste pokusavati sad drugim. A stoje mi na listi U571 i K19 sa Fordom.

Najgore je sto bih sada ponovo da probam Silent Hunter 3, od kog sam svojevremeno digao ruke zbog previse previsoke krive savladjivanja mehanike igranja i mikromenadzmenta.

"Slepi" Game Of Thrones da se tako izrazim :ROFLMAO:

Počinje jako u prvoj sezoni, kasnije već počinje da se razvlači i davi a treća sezona ima i uspona i padova.

U celini ok serija, mada Momoa je izvukao sve tri sezone.

Da njega nema teško da bi ova serija dobacila više od ocene 5.

Inače ako ste mislili da je Cersei Lanister zlo od žene onda niste upoznali Sibeth Kane :ROFLMAO:

Lagano mi je na listi najomraženijih ženskih likova preskočila i Cersei i Skyler iz BB:ROFLMAO:

Od mene 7/10 kao što rekoh najviše zbog Momoe ali i zbog Christiana Camargoa i njegovog lika Tamacti Juna

Zaboravih "fun fact" za Das Boot - isti set i podmornica sa pocetka filma/serije je upotrebljena za Indiana Jones Raider of the Lost Ark (pri kraju filma gde Indi nokautira nemackog oficira) jer je snimano u identicnom periodu i da Lucas/Spielberg ne bi probili budzet za dodatan set, "pozajmili" su ovaj tokom snjimanja Das Boota.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno