Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Serija je tezak krs i zali boze bacenog vremena i resursa na snimanje i gledanje iste.
A postoji razlog sto je "kolega" na drugom nick i nalogu vec ovde i sto je banovan na komsijskom forumu.
Neretko mu se provlaci da potpaljuje diskusije u vise tema naivno pokretajuci sa postom u kontra smeru i onda izigrava zrtvu.
I to vrlo iskusno vec duze vreme radi opet.

Za 250 miliona od otkupa prava nije čudo što potomci prihvate bukvalno sve tako da od izvornog materijala na kraju ispadne neka nakaradna abominacija - tom pre što se oni u čitavoj priči nisu nimalo pomučili oko tog materijala i stvaranja čitavog tog sveta...

Dragonbane ili nije gledao seriju pa nas ovde *****ava ili nije citao Tolkina, nema trece.

Od milijardu za dve sezone, daleko najviše je otišlo na otkup prava od Tolkien Estate-a - 250 miliona dolara. 😉
Što je mnogo - mnogo je :)
Ove silne tehnikalije takođe nisu jeftine što mu onda dođe da su glumci potrošili najmanje.
Za 250 miliona od otkupa prava nije čudo što potomci prihvate bukvalno sve tako da od izvornog materijala na kraju ispadne neka nakaradna abominacija - tom pre što se oni u čitavoj priči nisu nimalo pomučili oko tog materijala i stvaranja čitavog tog sveta...
A šta će kad je tatko sve zaradio ;) mi kao ne bi postupili isto? :sneaky:
Ono što mi je bilo interesantno jeste da ime "Hobit" nije smelo biti u seriji. Ko zna koliko bi im za taj "naziv" još uzeli...
Elem, važno je da se lova muze a danas niko nije alergičan na pare, pogotovo ne na toliku lovu.
Mnogi kažu da je problem serija ovakvog tipa (tu je primera radi i Witcher) "woke" te guranje svih i svakakvih u koš kom ne pripadaju. Ja sam se pomirio s tim da će i u budućnosti biti tako i lakše mi je pa mogu gledati.
Inače, potajno sam se nadao nekoj novoj trilogiji od Pitera nakon Hobita ali teško... On trenutno radi na The Hunt for Golum sa Serkisom koji je u trilogiji tumačio istog.

Mnogo se pominje jer ga mnogo ima (u zadnjih nekoliko godina pogotovo).

Odgledao sam (prvi put) Breaking Bad, a sada sam na sredini Better call Saul.
Šta reći, kakvu poruku poslati... zasluženo ih prati hipi koji ih prati.

Ocena je jača nego prosto "highly recommended".

Ja drugi put pokusavam, stigao sam do 2 ili 3 epizode druge sezone, i nikako da se "primim". Kad ovo postaje zanimljivo? :/

Ja drugi put pokusavam, stigao sam do 2 ili 3 epizode druge sezone, i nikako da se "primim". Kad ovo postaje zanimljivo? :/
Ista stvar kod mene. Otprilike do istih epizoda i dosao, ali me taj hype oko BB ocigledno ne hvata, da je zanimljivo jeste ali ne toliko kao kod nekih drugih (naravno, subjektivno misljenje). Vise me "drzalo" prvih par epizoda Tulsa King-a nego BB.
Poceo sam opet, doduse sa klincem, da gledam TBBT ispocetka.

Tu i jeste problem što nakon hajpa ljudi krenu gledati i onda se smore, znam i ja nepar likova što su isto tako.
Kada pogledaš seriju vidiš zaokruzenu priču u tih 5 sezona, kada su krenuli sa prvom epizodom pretpostavljam da su znali kako ce završiti u poslednjoj, što često nije slučaj sa ostalim serijama.

Ista stvar kod mene. Otprilike do istih epizoda i dosao, ali me taj hype oko BB ocigledno ne hvata, da je zanimljivo jeste ali ne toliko kao kod nekih drugih (naravno, subjektivno misljenje). Vise me "drzalo" prvih par epizoda Tulsa King-a nego BB.
Poceo sam opet, doduse sa klincem, da gledam TBBT ispocetka.
Meni je Breakin Bad izazvao onaj wow osećaj tek negde na sredini 3 sezone i posle je serija za mene išla uzlaznom putanjom do kraja.

BB je krimi drama koja se sporo razvija, BCS je još sporiji ali temeljniji. Ako vas drame smaraju onda nema svrhe da gledate.

Ista prica kao kod mene kad je u pitanju Games of thrones, ostao na drugoj epizodi prve sezone.

Ludwig (Pickbox)
Super krimi komedija. Svaka epizoda se bavi zasebnim slučajem dok se centralna radnja provlači kroz celu sezonu. Priča inače nije završena, već će se nastaviti u narednoj sezoni, najverovatnije sledeće godine. Svakako, preporuka za gledanje.

Meni oko ako neuhvati seriju prvih par epizoda onda nije to to necu ni da se mucim.
Za TBBT sam mislio neka serija o naucnicima neko smarnaje, pominjao je drug ali sam odbijao, na kraju mi dao prvu sezonu kaže pogledaj. kod scene kada treba da udju u zgradu prva epizoda ja sam vrištao od smeha i to je bilo to.
Ko zna koliko je puta gledam na Staru i nije me smorila, slično je i za Bones i Castla

Za Dune Prophecy mogu da kazem da je svaka naredna epizoda losija od prethodne.
Imam osecaj da su 2/3 budzeta potrosili na prvu epizodu (koja je po meni bila solidna) da uvuku ljude pa onda ne znaju kako da naprave jos 5 epizoda

Ne bi se slozio bas u potpunosti, 4ta epizoda jedina siri radnju i likove, sto pokazuju i imdb ocene, ono sto je problem kod svih novijih sci-fi/epskih serija sto nisu uspele da naprave blockbustera u serijama od wheel of time, Foundation, LOTR, Raised by wolves,... itd jednostavno serije su lepe/gledljive ali ih nista ne odvaja, pre svega meni nije jasno da ne uspevaju da nadju glumce koji ce nositi seriju tu ne mislim na sve vec na pojedince koji ce se upecatljivo svideti gledaocima
Ok tek je 4ta epizoda ali znajuci da sezone traju 10tak epizoda a ovde samo 6 to je vec problem

Poslednja izmena:
From
Pazi ovu ideju. Iskopaš rupu dubine 2m, prekriješ najlonom, odogzo zamaskiraš travom. Sačekaš jutro, svi motke u šake i razvalis mozak monstrumu. Zar samo meni u toku gledanja serije pada milion i jedan način za kreiranje zamki za ubijanje monstera?

Landman , baš mi je legla serija. 8/10 za sad.

From
Pazi ovu ideju. Iskopaš rupu dubine 2m, prekriješ najlonom, odogzo zamaskiraš travom. Sačekaš jutro, svi motke u šake i razvalis mozak monstrumu. Zar samo meni u toku gledanja serije pada milion i jedan način za kreiranje zamki za ubijanje monstera?
Ma serija je sacuvaj me boze. Odgledah i trecu sezonu, nego nikako da se nakanim da napisem komentar.

Sto se ubijanja monstruma tice, rekli su kao da su iz bliza puskom pokusali i nista nisu mogli. Nekako mislim da zele da se stekne utisak da ne mozes da ih ubijes, osim eto u onom slucaju kad su uspeli da "otruju" onog smajlija.

Kad sam vec u spojleru, meni je bilo najsmesnije kad su u trecoj sezoni mostrumi pustili domace zivotinje da se setaju, ovi morali da izadju da ih vrate u stalu, znaci veoma lako su ih namamili da izadju napolje, desilo se sta se desilo, ovi vratili zivotinje i od tada vise niko ne dira zivotinje. Pa ja da sam monstrum, svako vece bih pustao krave i koze, ali za seriju je bilo dozvoljeno samo jednom. Budalastina.

Kad pomenu WH40K, prekjuče zavriših Pariah Nexus, Angels of Death i Interrogator.

Ko voli Warhammer svet, neće biti razočaran ni sa jednom, mada je objektivno Interrogator i najsolidnija. 😊

Secret Level prva polovina sezone 9/10 .Warhammer i Armored Core epizode bez greške 10/10
Nadam se nekom animiranom Warhammer 40K serijalu ovog kvaliteta u 2025 .

Od WH40K mozemo da dobijemo po koji kraci video i to je to. I ne treba nista vise.
Kavili je jos u pregovorima za live action i nece to cak i da se dogovore ni za 3 godine. Na nuli su, nemaju pojma ni sta da snimaju.
Posle Pariah Nexus izbacili su i 3ep The Tithes. Gde su morali da predstave female custodes koja izgleda kao musko... ne trebaju nam to u tom svetu te bolje da nista ne rade.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno