Te male aku su top, ja imam neku ikea srednju pored Einhell i womax.. Uvek nju prvo probam da li je dovoljno jaka.. Lagane su u ruci i završi mi 90% posla oko kućeJe l neko ima Xiaomi? https://mi-srbija.rs/aksesoari/alat/xiaomi-12v-max-bezicna-akumulatorska-busilica
Za po kući sitne stvari neke police i to, izađe me 5500 uz neke kupone. Imam njihov odvijač i prezadovoljan sam, dal i bušilica valja?
Da, ja imam taj od 2.4 A i puni sporije, sto je i bolje za bateriju. Ja njime punim i 8Ah bateriju bez problema.Koliko vidim i ova iz Kauflanda sa slike (B1) i sa prvog linka (A1) su pametne ili grešim?
A na linku za A1 piše da je u odnosu na B1:
- duplo više kapaciteta
- 70% više snage (discharge current)
- kontrola i prikupljanje podataka preko aplikacije
Ne znam da li je onda bolje uzeti A1 za ~50€ ili B1 iz Kauflanda za 30€.
Mada se pojavljivala i A1 za 30-ak evra, ali ne znam jel ebay ili regularna radnja.
@ikac2000
Jel misliš na PLG 20 C1 2,4 A? Ako on može da puni i A1 bateriju, onda mi ne treba skuplji za hobi povremeno korišćenje.
Pored toga vidim i PLG 20 C3 4,5 A za 16-20€ (trenutno u Lidlu isto za 10€) ali mi razlika u punjenju baterije od 4Ah 1vs2 sata ne pravi razliku.
Ja imam zelenu 12-icu takvu, moze futer da se stavlja iako ima nastavak. Ne znam zasto ovde ne bi moglo.
Bosch mala je super, plus dobro izgleda u odnosu na Lidl od 12v (imam zelenu).@ikac2000 Kako te sluzi brusilica mala? Nisam je nikada probao a hteo sam bio da je uzmem u jednom trenutku.
Pre svega hvala na brzom odgovoru.Ti si bukvalno ciljani kupac Lidla, pogledaj Parkside kad budes imao vremena.
Video sam i za neke Womax modele da piše "Bušilica" samo pa ne znam da li može da se koristi i kao odvijač. Vidim kod te tvoje isto piše "drill", ali eto kažeš može da bude i odvijač.Narucio ovu "busilicu", cena je smesna, dolazi sa baterijom i punjacem. Trebalo mi je nesto kompaktno za mesanje epoxy-a, tako da verujem da ce za taj posao biti odlicna.
Pogledajte prilog 471240
Ta na kojoj pise udarna sluzi za odvrtanje/zavrtanje. U teoriji bi mogao da skines automobilski tocak (ako nije nepropisno zategnuto, i zapeklo). 226 Nm je verovatno na donjoj granici za takav alat, i ja ga sigurno ne bih kupovao kao jedini tog tipa. Da ti treba ovakav alat, mislim da bi znao.Pre svega hvala na brzom odgovoru.
Našao sam sledeće trenutno u ponudi:
1) Aku udarni odvijač PDSSAP 20-Li D3
2) Aku bušilica-odvijač PABSP 20-Li C4
Da li meni treba funkcija "udarni"? Odnosno, za šta se koristi? I da li taj model "udarni" može da se koristi i kao bušilica ili jedno isključuje drugo?
I samo još jedno pitanje pošto se ovde o tome diskutovalo: ovo što piše 20V video sam da je neko pominjao 12V pa se kao bira da li si u 20V ili 12V "svetu". Verujem da za šta se sad odlučim kasnije kupujem opremu na osnovu toga da li je 12 ili 20V? Ako je tako, šta je dostupnije? Hvala.
Hvala puno, mnogo mi je jasnije sada. U suštini 20V sam odbacio jer smatram da je overkill za mene, a i glomazniji su uređaji. Mislim da bi mi 12V bila sasvim ok za to što meni treba, a udarni efekat mi neće trebati.Ta na kojoj pise udarna sluzi za odvrtanje/zavrtanje. U teoriji bi mogao da skines automobilski tocak (ako nije nepropisno zategnuto, i zapeklo). 226 Nm je verovatno na donjoj granici za takav alat, i ja ga sigurno ne bih kupovao kao jedini tog tipa. Da ti treba ovakav alat, mislim da bi znao.
Ova druga je klasicna kombo busilica/srafilica kakva ti verovatno treba. Ona nema to cukanje koje poveca obrtni moment, tako da ima "samo" 60 Nm, ali je odlicna za busenje i srafljenje po kuci (nije za tockove svakako). 60 Nm je u stvari dosta jako za taj tip alata, jer cak i one s upola manje mogu pristojno da posluze.
Busi drvo/metal/plastiku i slicno. Nije predvidjena za busenje zida jer nema nikakve udarce, cak ni vibracije za ciglu (moze da probusi ciglu na silu i bez tih vibracija uz dobru burgiju, ali nije za to).
Imaj u vidu da su ovo cene bez baterije i punjaca. Oba alata su 20V, i svakako preporucujem da se ide na 20V, pogotovo ako je to prvi aku alat i ako je za opstu namenu.
Mislim da 12V ima smisla samo za ljude koji mnogo koriste alat kao srafilicu, i hoce da bude sto laganiji, da bi se manje umarali (npr. stolari/monteri koji rade na terenu).
edit: 12V moze da ima smisla i ako si potpuno nezahtevan korisnik pa juris nesto sto jeftinije (kao taj womax npr. koji moze da posluzi kao srafilica i prirucna busilica)
Hvala puno, mnogo mi je jasnije sada. U suštini 20V sam odbacio jer smatram da je overkill za mene, a i glomazniji su uređaji. Mislim da bi mi 12V bila sasvim ok za to što meni treba, a udarni efekat mi neće trebati.
Izbor je pao na ova dva modela:
1) Womax GP-AS 12-2 LI
2) Womax GP-AS 16.8-2 LI
Koliko vidim, isti su samo ovaj drugi ima jaču bateriju? Ili ima još neke razlike bitne pomena?
Hvala na informaciji. Sačekaću onda zeleni asortiman pa ću uporediti sa Womax u tom trenutku.U Lidlu trenutno ima ponuda crnih brushless 20V bušilica, i baterija. Da, jeste to jača cena, bušilica plus baterija plus punjač, bude valjda 7600din.
Ali...
Lidl baterije će još dugo biti da se kupe. I međusobno su kompatibilne. Rade na svim Parkside aparatima. Uključujući i neke čudne. Kompresor za gume npr.
Ovaj neki drugi najjeftiniji baterijski alat, baterije kada crknu (a crknu brzo čak i kada se ne koriste), teško su nabavljive, i koštaju nesrazmerno puno u odnosu na ceo aparat. Garantujem da za dve tri godine, ta neka Womax baterija neće terati bušilicu ni 5 min, a za 4-5 god neće moći ni da ga pokrene (a ni da se napuni).
Ako ti je crna Lidl ponuda skupa i nije hitno, sačekaj ponudu zelenih Lidl bušilica. Nisu skupe, a baterije su zamenjljve i biće duži niz godina dostupne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari