Pozdrav društvo,
čitam temu već neko vreme, od kad sam rešio da pređem sa Dolce gusto aparata na nešto bolje.
Bila mi je ok ta kafa ali zadnja dva meseca me nervira, imao sam utisam kao da pijem neku aromatizovanu vodicu.
Drug je uzeo polovnu Delongi magnificu - neku - sa mlinom, automatska, bolja je kafa od Dolce gusta ali ni to nije bilo zadovoljavajuće.
Milsio sam da bi sa novom DELONGHI Magnifica S ECAM22.113.B završio priču, ima u Gigatronu za 38kdin ali onda sam izašao na youtube i počeo da čitam ovde.

U međuvremenu su mi opcije bile Gaggia classic pro iz baga, ali zbog bojlera sam se dvoumio, i Dedica 680/685, ali zbog ovog videa sam rešio da za prvu mašinu izaberem ECP 33.21:
Inox bojler, to što nije termoblock, takođe ne pravim napitke sa mlekom, tako da je zaključak da je za espresso malo bolji ECP bio prelomni.
Možda sam vas udavio do sad, ali moja potraga je trajala dva meseca!
Za sad koristim mlevenu kafu. Iako imam utisak da nije veliki pomak, tj da nisam postigao željen rezultat, kad sednem u neki kafić vidim da kući i nije tako.
Namera mi je da prvo uzmem neki mlin. Opcije su Timemore C3eps sa 6 grebena kao što je Nidža savetovao, tu je i ovaj novi C3 pro (ne znam da li je bolji od esp)
Po youtube kažu da je Kingrinder K4 bolji od Timemore, tu je i Bomber R3 koji je takođe neko preporučio. Opcije je i sage dosecontrol sa KP za 190 eur.
Kupiću ovih dana kad uhvatim malo vremana vagicu timemore sa AE, puckscreen, a u nekom trenutku i depresurized ručku sa korpom. I tu mi je dilema da li neku kinesku korpu ili IMS.
Tema je odlična, značila mi je da "uđem u materiju"!

A ovom prilikom bih se i javno zahvalio i članu "daxyco" koji mi je pomogao savetima i dao konkretne predloge šta kupiti na putu do dobre kafe.