Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Ljulje Koliko god da si kupio ne bi sada imao. Istovario bi odavno kao sto smo svi koji smo ga kopali nekada davno. Nismo tada ni migli da naslutimo do kojih ce razmera stici. Ne znam nijednog covekao koji nije prodao kada je sa 10 skocio na 16$. Odmah sam otisao po novu grafu. Posle 3 meseca je bilo 70$.
donbozone je juce rekao da se nocas pise istorija... Svaki dan je deo istorije, budite srecni sto ste deo toga.
Nisu svi. 😀 Mene su mnogi ubedjivali da prodam ETH na 13-14$ ali ih nikada nisam poslusao. Prve vece kolicine koje sam prodao se mogu smatrati ove koje sam prodavao u zadnjih par nedelja ( 3700$ average ). Generalno nisam prodavao kripto koji sam drzao zadnjih 8-9 godina osim stejka. Ne racunam 100-120 ETH-a koje sam prodao za potrebe stana ( oko 1200$ po coinu ) jer je to bilo moranje. Tehnicki sa 7-8$ do 3700$ je x500. Skroz ok. Moci ce i vise ali moglo je i manje.

Poslednja izmena:
Nisu svi. 😀 Mene su mnogi ubedjivali da prodam ETH na 13-14$ ali ih nikada nisam poslusao. Prve vece kolicine koje sam prodao se mogu smatrati ove koje sam prodavao u zadnjih par nedelja ( 3700$ average ). Generalno nisam prodavao kripto koji sam drzao zadnjih 8-9 godina osim stejka. Ne racunam 100-120 ETH-a koje sam prodao za potrebe stana ( oko 1200$ po coinu ) jer je to bilo moranje. Tehnicki sa 7-8$ do 3700$ je x500. Skroz ok. Moci ce i vise ali moglo je i manje.
Svaka cast kad si mogao. Doduse pricao sam o periodu kada smo imali samo BTC ali svejedno...
Ja sam 3x kretao od nule na zalost. Jednom Vircurex, jednom hakovan... Kasnije se malo zivot zakomplikovao, manjak novca i vadilo se s manjacnice, topio se kapital. Ti si kapital sacuvao, sad igras igricu na easy 👍
Ali ako mi verujes nije mi zao nicega... Ni propustenih prilika, ni jeftino prodatih novcica. Prodavalo se kad se moralo i to je to. Nisam bio od onih koje je vuklo da trose bzvz a i to je normalno. Samo treba ostaviti nesto i za sutra.

Vecina nije to izdrzala iz XY razloga i tesko je gledati sve te skorove a ne prodavati.
Znam sve. Prosao sam kroz to dosta puta. I kada je ETH bio 4700$ pa je pao na 950$ zadnji put. Pocnes da preispitujes sebe zasto nisi prodao i samo cekas bounce. Ali docekao sam i sada cifre oko 4k i resio da je dosta cekanja. Odlucio sam da prodam jednu vecu kolicinu ETH-a. Kolicinu koju sam takodje uvecao trejdujuci ove godine ( sigurno preko 150kom ) jer pre toga to nisam nikada radio. Ali povukao me je Strax i trejd sa njim. Krenuo sam sa 20-30k, pa 200-300k i da ne pricam dalje. Jednostavno sam zeleo ono sto sam naucio na Strax-u da primenim i na ETH-u. Ali to samo povecava stres tako da nije vredno zivaca i nerviranja. Nije mi to potrebno u ovom trenutku jer samo od stejka mogu komotno da zivim ali zeleo sam da obezbedim decu i na neki nacin i sebe. Zamislite da ste na click-away od toga? Da li je pametno cekati jos i jos? Mislim da nije. Razumem ja da ovde ima dosta ljudi koji imaju po par ETH-a ili manje i da cekaju cifre 7-8k i vise. To je skroz drugacije. Ali u mom slucaju to nista ne menja. Da li 5M ili 10M nema razlike ali izmedju 5M i 1M i manje pa nisam zeleo da se kockam i da saznam jer market u bilo kom trenutku moze da crashuje pogotovo kada vlada ovolika euforija. Po meni nije strah cekati kako je neko pomenuo, po meni je potrebno hrabrosti da se nesto proda jer ostajete bez aseta. Ja sam odluku doneo i time obezbedio sebe i generacije posle mene. Naravno pricamo samo o delu koji sam prodao. I dalje sam vecinski HODL-er ali sam obezbedjen sta god da se desi. Srecno svima.

P.S.
Navodno sam low-risk trejder. 😀

Prilozi

• Screenshot_20241205-052346.png
    Screenshot_20241205-052346.png
    121.4 KB · Pregleda: 234
  • Screenshot_20241205-052533.png
    Screenshot_20241205-052533.png
    225.6 KB · Pregleda: 231
srecan 100k svima koji slave!

zeleo bih da zahvalim mami i tati sto su me vaspitali i la.prestizu....

plan za narednih par meseci da presipam tamo amo iz eth u sol i u xrp - kako koji izdivlja u neki koji jos nije izdivljao.... videcemo kako ce to ici! i tako dok dominance ne spadne negde na 43-44 pa nazad u btc polako. nisam siguran da li cemo ikad vise videti dominance ispod 40?

ideje, saveti?

edit: dzigi, i posle svih postova nisam tacno shvatio koja ti je bila strategija sa strax-om? da li bi podelio znanje sa nama?
edit2: bolje obrisi gore screenshot sa iznosom u dolarima, nisi sve precrtao!

Poslednja izmena:
TI si jedan u 1000 ako ne u 10000 i zato taj tvoj potez te je doveo tu gde jesi. Vecina nije to izdrzala iz XY razloga i tesko je gledati sve te skorove a ne prodavati.

Niko normalan nije mogao da očekuje da će everything bubble moći da se održi sve do sada. Preko 90% novostvorenog novca ide pravo u finansijsku ekonomiju, što je sasvim suludo, ali se sistem zahvaljujući raznim trikovima još nije urušio.

srecan 100k svima koji slave!

zeleo bih da zahvalim mami i tati sto su me vaspitali i la.prestizu....

plan za narednih par meseci da presipam tamo amo iz eth u sol i u xrp - kako koji izdivlja u neki koji jos nije izdivljao.... videcemo kako ce to ici! i tako dok dominance ne spadne negde na 43-44 pa nazad u btc polako. nisam siguran da li cemo ikad vise videti dominance ispod 40?

ideje, saveti?

edit: dzigi, i posle svih postova nisam tacno shvatio koja ti je bila strategija sa strax-om? da li bi podelio znanje sa nama?
edit2: bolje obrisi gore screenshot sa iznosom u dolarima, nisi sve precrtao!
Sve bitno jesam. 😀 Ostalo je neka zarada u zadnjih mesec dana ne racunajuci deo koji sam izvukao i ne racunajuci glavnicu.

A sto se tice Strax-a pa na njemu sam pekao zanat u trejdu i sticao hrabrost da prodam nesto jer sam stalno nesto cuvao. Uocavao neke paterne ponasanja karakteristicne samo njemu itd. Nesto od toga primenio i na ETH gde sam poceo trejdove sa 50-ak komada pa je to islo i do 500+.
Niko normalan nije mogao da očekuje da će everything bubble moći da se održi sve do sada. Preko 90% novostvorenog novca ide pravo u finansijsku ekonomiju, što je sasvim suludo, ali se sistem zahvaljujući raznim trikovima još nije urušio.
Zamolio bih moderatora da opomene Morbiusa jer mi je rekao da nisam normalan. Ne prilici jednom VIP clanu. 😀

Nemam komentar... Ne mogu 🤣 🤣🤣

Zamolio bih moderatora da opomene Morbiusa jer mi je rekao da nisam normalan. Ne prilici jednom VIP clanu. 😀

Ozbiljno, ako se bar delimično razumeš u ekonomiju i pre deset godina si zaključio da će se ponzi sistem održati sve do sada, treba da ti podignemo spomenik, ti si apsolutna legenda. Velika većina dugoročnih holdera su moonboy likovi, tipa Saj.

Nego narode, kad je raspoloženje na ovako visokom nivou, hoćemo li da krenemo moju omiljenu igru pogađanja vrha ciklusa? Neću da se hvalim, ali pretprošli sam pogodio na 20k, dok sam prošli rekao 82k i verujem da sam bio najbliži od svih ovde.

Znam sve. Prosao sam kroz to dosta puta. I kada je ETH bio 4700$ pa je pao na 950$ zadnji put. Pocnes da preispitujes sebe zasto nisi prodao i samo cekas bounce. Ali docekao sam i sada cifre oko 4k i resio da je dosta cekanja. Odlucio sam da prodam jednu vecu kolicinu ETH-a. Kolicinu koju sam takodje uvecao trejdujuci ove godine ( sigurno preko 150kom ) jer pre toga to nisam nikada radio. Ali povukao me je Strax i trejd sa njim. Krenuo sam sa 20-30k, pa 200-300k i da ne pricam dalje. Jednostavno sam zeleo ono sto sam naucio na Strax-u da primenim i na ETH-u. Ali to samo povecava stres tako da nije vredno zivaca i nerviranja. Nije mi to potrebno u ovom trenutku jer samo od stejka mogu komotno da zivim ali zeleo sam da obezbedim decu i na neki nacin i sebe. Zamislite da ste na click-away od toga? Da li je pametno cekati jos i jos? Mislim da nije. Razumem ja da ovde ima dosta ljudi koji imaju po par ETH-a ili manje i da cekaju cifre 7-8k i vise. To je skroz drugacije. Ali u mom slucaju to nista ne menja. Da li 5M ili 10M nema razlike ali izmedju 5M i 1M i manje pa nisam zeleo da se kockam i da saznam jer market u bilo kom trenutku moze da crashuje pogotovo kada vlada ovolika euforija. Po meni nije strah cekati kako je neko pomenuo, po meni je potrebno hrabrosti da se nesto proda jer ostajete bez aseta. Ja sam odluku doneo i time obezbedio sebe i generacije posle mene. Naravno pricamo samo o delu koji sam prodao. I dalje sam vecinski HODL-er ali sam obezbedjen sta god da se desi. Srecno svima.

P.S.
Navodno sam low-risk trejder. 😀
PRe tri ipo godine sam bio na dva klick away do veni vidi vicci. i... verujte mi kajem se do dana danasnjeg.
naravou4enije bar za mene: bolje uraditi pa pogresiti nego raditi do samog kraja pa kada si dosao na samo dva nezavisna klika popustis pod RL glupostima , oboris focus dozvolis distrakcije i onda ta dva klika propustis.
Videcemo da li ovo vreme da mi zaleci rane mada govoreci posteno meni do nekog "izlaza" sada treba jos 2x da naraste da nadoknati rl cene.

Ozbiljno, ako se bar delimično razumeš u ekonomiju i pre deset godina si zaključio da će se ponzi sistem održati sve do sada, treba da ti podignemo spomenik, ti si apsolutna legenda. Velika većina dugoročnih holdera su moonboy likovi, tipa Saj.
Ne nesto specijalno i ne na tvom nivou ali sam pricao drugarima kada je ETH bio 30-40 da ce doci na 5k. I verovao sam u to. To me podsecaju i dan danas. Oni su ulazili na 80$ recimo i vecina je sacuvala ETH. Ne gledam ja na ovo kao ti sto gledas. Tacnije ne razmisljam da li je nesto ponzi ili ne, nego koristim priliku da zaradim dok traje. Do kada ce ne znam ali ima prostora za zaradu i u bull-u i u bear-u i treba koristiti i izvlaciti novac. Na to se sve i svodi samo je pitanje ko ce sta uhvatiti. Kada veliki pocnu da izvlace mnogi ce cekati bounce za nastavak i na kraju ce opet biti duboko u bear-u. Prosao sam to par puta ali sada sam nadam se pametniji.

Ne vredi... Degradiran sam u moonboy-a a 10 godina sam bio hazarder. 😱
Dzigi, od tebe je to prepisao, tebe krivim licno 🤣

I dalje neki ljudi ne kapiraju da ako zelis da shvatis kripto moras da zaboravis sve sto znas o ekonomiji. Dosta vise o propastima, pucanju i sl. celu deceniju slusamo istu pricu i evo samo sto nije, svakog dana ocekujemo.

Tacnije ne razmisljam da li je nesto ponzi ili ne, nego koristim priliku da zaradim dok traje. Do kada ce ne znam ali ima prostora za zaradu i u bull-u i u bear-u i treba koristiti i izvlaciti novac.

Tu je osnovni problem, ja nemam na osnovu čega da zaključim da li je ponzi asset overbought ili oversold. Smatram da je i moja baba mogla tačno da predvidi bull market u assetu koji smo rekli da ovde nećemo pominjati, ali kako ja da pravilno procenim cenu beskorisnih brojeva u besmislenim bazama podataka? Bar šitove mogu da orijentišem prema BTC, lakše mi sa njima.

Ja ti deset godina pričam da si moonboy, ali si ti stao pa se zamislio tek kad ti je Dzigi rekao to isto.

I dalje neki ljudi ne kapiraju da ako zelis da shvatis kripto moras da zaboravis sve sto znas o ekonomiji. Dosta vise o propastima, pucanju i sl. celu deceniju slusamo istu pricu i evo samo sto nije, svakog dana ocekujemo.

A ja tebi opet kažem da su zakoni ekonomije univerzalni, baš kao i zakoni prirode. Ako nešto leti, to nije zato što gravitacija ne deluje na njega, već zato što postoji sila potiska koja se opire gravitaciji. Zato si ti moonboy, jer ne kapiraš realnost, sve što leti mora i da sleti.

Tu je osnovni problem, ja nemam na osnovu čega da zaključim da li je ponzi asset overbought ili oversold. Smatram da je i moja baba mogla tačno da predvidi bull market u assetu koji smo rekli da ovde nećemo pominjati, ali kako ja da pravilno procenim cenu beskorisnih brojeva u besmislenim bazama podataka? Bar šitove mogu da orijentišem prema BTC, lakše mi sa njima.

Ja ti deset godina pričam da si moonboy, ali si ti stao pa se zamislio tek kad ti je Dzigi rekao to isto.

A ja tebi opet kažem da su zakoni ekonomije univerzalni, baš kao i zakoni prirode. Ako nešto leti, to nije zato što gravitacija ne deluje na njega, već zato što postoji sila potiska koja se opire gravitaciji. Zato si ti moonboy, jer ne kapiraš realnost, sve što leti mora i da sleti.
Pa hajde gde vidiš Doge, na kojoj ceni ?

Tema je diskusijama o cenama .

Evo teme o balonima i kad ce btc puci pa tamo mozete o tome.

Hvala

Sve sve ali ovo ... 🙂 Kao di si rekao " ako zelis da shvatis mnozenje moras da zaboravis sve sto znas o matematici "

P.S pretece me @morbius u odgovoru
Ne bas. Ali otkako je BTC krenuo ekonomisti su ti koji su najmanje razumeli sta se desava. Oni su bili najglasniji da je ovo neodrzivo. S godinama su stisavali. Jeste kripto vezan za ekonomiju ali gura ga mnogo toga. Ako 10 godina pricas da je to prevara i propast u najavi a BTC ide lagano na 100K... Dzaba ti diplome ako ne vidis sumu od drveca 😉
The global crypto market cap is $3.7T, a 3.78% increase over the last day.
Jel treba jos 10-15 godina da zvacemo o tome? Mislim da ne. Bice uspona, bice padova i kriza... 14 godina slusam takve likove, malo mi je muka vise od njihovog "znanja".

sada okreces narativ jer si napisao "I dalje neki ljudi ne kapiraju da ako zelis da shvatis kripto moras da zaboravis sve sto znas o ekonomiji." a sada kazes "Ali otkako je BTC krenuo ekonomisti su ti koji su najmanje razumeli sta se desava."

To sto neki sebe nazivaju ekonomistima i/ili nisu pazljivo slusali na casovima ili nisu razumeli kripto ne znaci de je nauka sama po sebi pogresna.. Nadam se da uvidjas razliku

Vec je preuzeo zasluge.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-05-17-06-54-851_com.twitter.android.png
    Screenshot_2024-12-05-17-06-54-851_com.twitter.android.png
    423.5 KB · Pregleda: 117

Čitaš iste negativne projekcije zato što odredjeni "hejteri" su propustili istorijski momenat BTC-a sad kad je probio 100k a oni su većinu novca ili sve investirali u meme coins. Ne žalim ovakve i uvek ću da ih prozovem zato što su se godinama smejali i tešili jedne druge sa glupostima. Meni su čak rekli tu na forumu 2022 god da sam glup jer mislim da će BTC ikad preći 100k a sad ide tešenje na max.
Samo naravno vratimo se na temu jer replika nije dozvoljena na provokacije i gluposti. Ako neko smatra da je ponzi šema i "bubble" onda jednostavno ne investira i ne "baca" pare i to je to, vrlo jednostavno.

Ko misli da je bubble, šortuje i uzme pare. Ali ne i menjačnice su prevara, pa ako šortuje ionako će ostati bez para. I tako iz godine u godinu. Neko dočeka penziju u suturenu u predgrađu, neko obezbedi sebe i decu, ili deci pruži bar dobar start.

sada okreces narativ jer si napisao "I dalje neki ljudi ne kapiraju da ako zelis da shvatis kripto moras da zaboravis sve sto znas o ekonomiji." a sada kazes "Ali otkako je BTC krenuo ekonomisti su ti koji su najmanje razumeli sta se desava."

To sto neki sebe nazivaju ekonomistima i/ili nisu pazljivo slusali na casovima ili nisu razumeli kripto ne znaci de je nauka sama po sebi pogresna.. Nadam se da uvidjas razliku
Ne nazivaju sebe ekonomistima nego su ekonomisti, profesori na prestiznim univerzitetima. Ne okrecem narativ nego necu da izvlacimo nesto iz konteksta i pisemo o glupostima, nema potrebe. Nauka nije pogresna, naprotiv, to je osnova. Pogresno je stanje svesti, ne prihvatanje da se vremena menjaju, ucenje iz matorih udzbenika, stav ja to znam najbolje itd.
Zato sam i rekao, neki ne vide sumu od drveca. I to mi je skroz ok, ali 10 godina isto da zvaces i konstantno da nisi upravu i ne odustajes. Ali taj sto zna ekonomiju je ipak nesto jer ima skolu a ja koji pricam da se cuvaju novcici, koji 10 godina tupim da ce svaki da vredi kao oko i bubreg zajedno, ja sam moon boy 🤣 Apsolutno nije bitno sta ce ko da misli, ne lozim se na to.
Ne znam ja mnogo toga, ali ja znam koliko ne znam i oduvek sam pricao da ja ovo igram na duge staze i da nikada necu izaci.

Ne bas. Ali otkako je BTC krenuo ekonomisti su ti koji su najmanje razumeli sta se desava. Oni su bili najglasniji da je ovo neodrzivo. S godinama su stisavali. Jeste kripto vezan za ekonomiju ali gura ga mnogo toga. Ako 10 godina pricas da je to prevara i propast u najavi a BTC ide lagano na 100K... Dzaba ti diplome ako ne vidis sumu od drveca 😉
The global crypto market cap is $3.7T, a 3.78% increase over the last day.
Jel treba jos 10-15 godina da zvacemo o tome? Mislim da ne. Bice uspona, bice padova i kriza... 14 godina slusam takve likove, malo mi je muka vise od njihovog "znanja".

Koliko ti ne vidiš prst pred nosom, to je smehotres. Ko moja baba što je govorila da lekari ne znaju ništa, inače se lekari nikad ne bi razboljevali.

Da ti uprostim kao detetu: vlade (pretežno američka) i finansijske institucije koje deluju kao produžena ruka vlasti proizvode inflaciju, kradu kupovnu moć našeg novca. Tom krađom se finansiraju vladini dugovi, a takođe pumpa i vrednost gomile špekulativnih asseta, od kojih je Bitcoin jedan, zato i raste. Kao bonus, siromaše stanovništvo, spuštajući troškove radne snage. Kad ti dolazeći američki predsednik šiluje Bitcoin, pa valjda kapiraš da ti to ne priča za tvoje dobro.

Uff kad se nisam presekao. Evo ga vraca se

Cistka
2024-12-05 23_42_25-Bitcoin Liquidations, Cryptocurrency Liquidations, Real-Time Liquidation H...jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno