Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cistka
2024-12-05 23_42_25-Bitcoin Liquidations, Cryptocurrency Liquidations, Real-Time Liquidation H...jpg

Zato što su tako u mogućnosti a i da spreče anarhiju. Šalu na stranu ne vidim da je ovde obrisan neki post u skorije vreme pa ni Trefu koji se žali.
Jeste.. Nestao je. Bilo je čak i reagovanja kolega sa foruma. Moguće zbog updatea što ste pravili u to vrene. Ja ću ga obnoviti..

Tanko je ovo preko stotke. Ako ne ode za još barem 5-6k ...prva korekcija bi ga mogla vratiti na 95-6k što ne bi valjalo nikako za altcoine a naročito za ETH
Bitno je da je preslo. Korekcija se svakako ocekuje za desetak dana najkasnije. Nije ni realno da pumpaju cenu ne znam koliko pa da obaraju. Najbitnija stvar je da ima snage da se probije psiholoska granica. Cinjenica da nije odmah skliznulo ispod stotke treba da ti bude ohrabrujuca. Ovo je super, sve ide po planu.
Najjača ti je ova: "Ovo je super, sve ide po planu" Koji plan? Za koga ? Meni ne odgovara, a verujem ni tebi ni ovima sto su se složili sa tobom. Ispade mnogo gore nego od onoga čega sam se plašio. :oops:

Poslednja izmena:
mada i dalje ne vidim u cemu je razlika izgubiti/dobiti npr. 1k eur kroz hodl ili 1k eur kroz long/short. a evo i potvrde sam par postova iznad
Pa razlika je u realizovanom i nerealizovanom gubitku.
Ali pre svega u stepenu izlozenosti riziku. Ko rizikuje 1% kapitala na perps, nema problema, ali postoji mnogo kockara koji ceo kapital stave 10-100x i budu likvidirani za 15 minuta, a onda nema nazad.

Pa razlika je u realizovanom i nerealizovanom gubitku.
Ali pre svega u stepenu izlozenosti riziku. Ko rizikuje 1% kapitala na perps, nema problema, ali postoji mnogo kockara koji ceo kapital stave 10-100x i budu likvidirani za 15 minuta, a onda nema nazad.
pa dobro uvek ima budala ali to ne menja sustinu. verujem da ove likvidacije imaju u sebi manje od 1% takvih o kojima ti pricas... Neko je mogao da hodluje BCH kupivsi ga na 3.5k a sada je 7x niza vrednost ili ga je prodao pod 35x manjoj ceni.. znaci kako god okrense svi se trude da zarade neko ovako neko onako , neko manje neko vise uspesno, tako da nema razloga radovanju propasti "longer/shortera" a mi smo kao neka visa klasa :)

Slicno je i po pitanju stava koji vlada ovde a tice se altcoin/ shitcoin. Sad mi kao procenjujemo da su kucici/macici shit a recimo FET koji moze ( gle cuda ) da naruci majstore za ciscenje tepiha umesto tebe je vrhunac tehnologije... a na kraju vrednost uvek odredjuje potraznja/interes/zajednica fanatika/ etc... za bilo cim pa tako i za svakim crypto novcicem.

Ja volim da se borim protiv takvih zabluda ( po mom verovanju ). Slicno kao i za BTC da mu je najveca prednost unapred limitiran broj novcica u opticaju, sto je po meni nedostatak koji ce da mu zakuca glogov kolac na kraju. a vec je sam koncept prilicno obesmisljen ulaskom ETF-ova u BTC.
(ETH ne moze biti ugrozen na isti nacin jer nema limit u Max. supply)

@Tref
SAJ je rekao bitnu stvar ali ti nisi u toku, probijena je psiholoska barijera na 100k koja ce imati dosta uticaja na jedno lepo kripto prolece koje nas ocekuje, slicno onome 2021, tako da mozemo BTC ocekivati i na 150k ladno. Tesko je davati projekcije ali svi vetrovi duvaju u tom smeru....

@josty
Tvoje vidjenje BTC i ETH je zastarelo, mora da se updejtujes :)
Danas imamo verovatno 100M vlasnika kripta i oni su rekli :
BTC 100k
ETH 4k
ostalo zakljuci sam

Oseca se tenzija na forumu, izaci na x2 x3 x4 x5........ frka:eek:
Mnogo je lakse kad sam -40%, ma zabole me nek propadne, necu ga prodam z`inat:devilish:

Pozdrav,
Neka preporuka (iz iskustva) za coin koji je dobar za day trading (with margin leverage), a da nije BTC i ETH?

Hvala

Ja sam tako sprzio $600 i vise se ne zezam sa tim. Potonulo isto kao btc juce i ode sve :D Doduse, drugar je krenuo sa $100 i trenutno je na $1400

Jesam ja jedini koji je zaradio na short wicku, pa odmah zatim i na longu zahvaljujuci orderima koje (srecom) nisam ugasio a koji su isli od 88 - 94k za long? :DDD
Kakav dan, plata za 2 sata nicega :))
Ideemooo FET 😂 Jesam li jedini ja ostao u njemu?
Imam ja jos 1600 FET-a. Imao do nedavno 2500 komada, ali sam zavaljao deo jer me je nerviralo gore-dole. Neka leti

Ideemooo FET 😂 Jesam li jedini ja ostao u njemu?
Nisi. Ja sam se vratio jos pre par dana. Rekoh lepo, cim je presao 1.7 to je bio signal da utrcim nazad. Tu sam video da ima snage da krene opet gore.

Edit: hahaha sad tek vidim kakvi ste trolovi :d
Vratio sam se aman. Ne pisem ja svaku svoju transakciju, gde sam isao, sta sam radio... Sve je pod kontrolom (y)

Nisi. Ja sam se vratio jos pre par dana. Rekoh lepo, cim je presao 1.7 to je bio signal da utrcim nazad. Tu sam video da ima snage da krene opet gore.

Edit: hahaha sad tek vidim kakvi ste trolovi :d
Vratio sam se aman. Ne pisem ja svaku svoju transakciju, gde sam isao, sta sam radio... Sve je pod kontrolom (y)
Nista ljudi vracajte sve u BTC saj kupio!
Sala mala Saj (y)

Stvarno mislim da je SAJ sjajan momak. Jedan je od retkih koji su ostali u ovoj temi od samih pocetaka sada vec davdne 2013-14. Nije sakrivao gubitke i lose procene za razliku od pojedinaca. Na kraju bilo bi mi drago da FET dodje do zacrtanih granica i da legne kao slag na tortu 👊💪

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno