Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Skoro sam od početka na ovim temama i u kriptovalutama... Saja niti znam lično niti razmenio ikad reč van topica.
Sv

Ja da sam na njegovom mestu bio do sada banovan jedno milion puta sa ovim " global moderator" ispod imena.
Šta su mu ljudi sve pisali iako je od početka bio u pravu (globalno ne za svaki coin poejdinacno)i dalje se zeza i šali sa istima bez ikada ruzne reci i prozivke....

Jesam ja jedini koji je zaradio na short wicku
Nisi. 😀 Upravo sam prodao na 101k. Zadesio sam se tu dok je bio i 93k ali nisam odmah smeo da reagujem. ***. Razlika oko 4k po novcicu a moglo je biti finih 8k. Ali dobro. Svakako sada cekam neku vecu korekciju.

Prilozi

• Screenshot_20241206-185737.png
    Screenshot_20241206-185737.png
    84.8 KB · Pregleda: 249
@josty
Tvoje vidjenje BTC i ETH je zastarelo, mora da se updejtujes :)
Danas imamo verovatno 100M vlasnika kripta i oni su rekli :
BTC 100k
ETH 4k
ostalo zakljuci sam
sta da zakljucim iz toga sto je BTC 100k a ETH 4k? napisao sam da vrednost novcica odredjuje izmedju ostalog i interes zajednice sto mi i ti potvrdjujes time da ima 100M vlasnika kripta. Takodje sam napisao da je koncept BTC prilicno obesmisljen ulaskom ETF-ova kao i to da ce se limitiran broj novcica u opticaju pokazati kao nedostatak a ne kao prednost. I sve to nema nikakve veze sa time da li je trenutna cena BTC-a 5k, 50K, 100k, 500k ili 1M...

Skoro sam od početka na ovim temama i u kriptovalutama... Saja niti znam lično niti razmenio ikad reč van topica.
Sv

Ja da sam na njegovom mestu bio do sada banovan jedno milion puta sa ovim " global moderator" ispod imena.
Šta su mu ljudi sve pisali iako je od početka bio u pravu (globalno ne za svaki coin poejdinacno)i dalje se zeza i šali sa istima bez ikada ruzne reci i prozivke....
Pocrvenecu 😁
Ali da, bilo je ovde svacega. Prolazili su svakakvi likovi, stari su samo nestajali jedan po jedan zbog prozivki... Rekao sam davno nekada da me nece oterati odavde i to moze da se isklese u kamen.
Generalno, ova tema bi imala mnogo koristi od "matoraca" koji su prosli nekoliko ciklusa. Ponekad se neko staro ime pojavi, neki pomalo jos prate iako ne pisu skoro nikada a gomila ljudi i ne ko su.

Neko je pre neki dan napisao, mozda i juce, da ne vidi se iko ovde obogatio osim Dzigija. Ispada da svi ostali mlate praznu slamu.
Upoznao sam gomilu majnera, old school minera, pomagali smo se od prvog dana ovde sa podesavanjima, nabavkom hw-a, ekstenderima i sl. Znam ljude kojima su davno jos milioni prosli kroz ruke, znam ljude sa hangarima punim grafika... Znam ljude koji imaju milione a da se sudarite s njima na ulici ne bi pretpostavili da ima 3000din u dzepu.
Ne, ne hvali se svako parama, trgovinom i sl.
Mislim da ni Dzigiju nije pametno sto to prica ali pametan je decko, valjda zna sta radi.

Ne trebaju ni milioni da bi kripto nekome promenio zivot. Meni je svakako olaksao.
Ne dajte novcice jeftino, to je sve sto cu da kazem.

Evo jos jedan blast from the past :cool:
Spominjao je neko moderaciju ovde....
Ne ljutite se na modove. Modovi su birani ljudi, smireni, moraju biti jer samo pokusavaju da odrze mir u kuci. Ne ljutite se ako izvucee deblji kraj nekada, progutajte ponekada.
Ne znam koliko vas se seca ali u ovim temama je bilo svacega, prstali su poeni i banovi kao dobar dan. Verovali ili ne vec se razmatralo da se kripto zabrani na forumu. Sreca u celoj prici je sto je sto polovina ljudi visila u BTC temi pa smo malo provlacili i tehnologiju kroz pricu a ne samo zaradu iako je vecini bio jedini motiv.
Ako se secate, BTC tema je bila u clubbing-u. Licno sam molio Pecu da nam dozvoli da se napravi podforum za Kriptovalute jer je toliko porastao broj tema.
Sto se tice tehnologije na kraju smo svi fail-ovali, vise niko o tome i ne prica ali eto da znate, da smo ovakvi bili pre 10 godina ove teme ne bi ni bilo a ni podforuma ;)

Ako postavljas tako pitanje onda trade with leverage nije za tebe.
Dosada je bilo sve ok. Malo sam nespretno postavio pitanje pa je utisak takav kakav je.

Jasno je da na svakom coinu moze da se radi, postave se TA indikatori i ceka se momenat sto i radim. Do sada sa BTCUSDT, ETHUSDT.

Mislio sam ako neko ima nesto sto trenutno ovako trejduje, a da nisu ova dva gore navedena para pa da preporuci iz licnog iskustva.

Generalno bi da nadjem nesto sto ide sideway u ovom uptrendu.
Ja sam tako sprzio $600 i vise se ne zezam sa tim. Potonulo isto kao btc juce i ode sve :D Doduse, drugar je krenuo sa $100 i trenutno je na $1400
Eto ja sinoc shortovao BTCUSDT 10x leverage 😎
Usao na cca 102 k izasao na 98.5k
Ja zadovoljan

Poslednja izmena:
Doge jutro :coffee:

Sačekao ga pri vrhu i čim je krenuo da se izduvava, izleteo out. Čini mi se da market ide u sideways a onda vikend obično bude neki dip pa da ga sačekam dole.

Gledam ovaj grafikon vec neko vreme i mislim da je vreme za par crvenih. Bar se tome nadam. Ne moze samo zeleno. Nekih 10-15% bi bilo skroz ok ili neki range oko 3300-3400. Sto je vise zelenih povecavaju se sanse za crvenim svecama po nekoj logici. Ali ajde da vidimo. Tu bih najverovatnije opet usao u nesto. Zavisi sta vise padne BTC ili ETH.

Prilozi

• Screenshot_20241207-102633.png
    Screenshot_20241207-102633.png
    159.4 KB · Pregleda: 148
Pozdrav ljudi. Nov sam u kriptu. Sta mislite o SAND-u? Usao sam 1000€ kad je bio 0.60 planirajuci da ne izlazim dok ne dodje na par dolara (ATH je oko 8$). Pre neki dan je skocio na 1$ i izasao sam odma u USDT povucen emocijama. Posle razmisljam koja sam budala i sacekam ga da padne malo i kupim ga opet na 0.84. Generalno sve raste i svi grafikoni su slicni kad se pogleda na 1M ili 1Y. Sad do kad ce tako ici i da li cemo se ovajditi i mi koji smo kasno usli u igru videcemo.

Evo ja ću da ti dam jedan primer na koji me asocira tvoje pitanje a moderator neka briše ako mu se ćefne.
A možda i neće da obriše s obzirom da je nekima ovde tolerisao jelovnike iz restorana i tako to.
Imam čamac pa provodim na Dunavu dobar deo godine, tamo od proleća pa do kasne jeseni. Uglavnom pecam krupnu ribu, šaran i tako to, budu komadi i do 10kg.
Mesto događanja: vikend naselje Bela Stena na dunavskom ostrvu Forkontumac, popularno kupalište.

Dolazi lik sa nekim bezveznim štapom za pecanje i pita nas koji se tu muvamo godinama, kako se peca Šaran.
S obzirom da je to filozofija (ne zovu ga džabe vodena lisica) koja se izučava godinama, naravno da niko neće zbog njega da se smara sa dubokom TA (analizom).
A može i max ukratko i tako je i bilo: stavi zrno kukuruza na udicu, zabaci daleko i čekaj.
Potrebno je naglasaiti da na Beloj Steni NIKAD NIKO nije upecao, ne šarana nego NIŠTA jer je dno peskovito a usput je i plaža, možda tamo u okolnim virovima mada sumnjam i u to.
Lik zabaci, sedne i posle 15 minuta tresne mu šaran od 5kg!
On je nakon toga dolazio redovno pa bar 5 godina ako ne i više i nikad ništa nije upecao, na kraju digao ruke i više ga nema.
Poenta priče: NIŠTA nije onako kao što ti IZGLEDA i to važi za sve u životu.

Pa eto, potrudi se da ne budes vecina.
Nije tako tesko kao sto se cini 🙂

Da li bi mogao neko mozda da napise dca out strategiju, odnosno stepenastu strategiju za izlaz. Da li procenti vadjenja da rastu sa rastom cene, ili da se smanjuju? Ili mozda da budu isti? Iz iskustva bilo bi najbolje.
Ako je neko vec pisao ranije moze i link do posta.

18 Decembar, kakva su ocekivanja. Ovde se mnogo prica o tome kako ce Bank Of Japan da podigne kamate, moze li to da utice na makar provremeni pad cena? Pitam, ne znam.

Sudeci po vasem pisanju i situaciji izgleda da je ipak to To.. Izlaz je sada majka mudrosti. dva puta je flipnulo 100k , taman da napali mase da pomisle da ce preko (i taman da porekne moje predpostavke da btc nece pasti istod 100la :) ). Sada ce rovariti ispod dok pojedinci sa intelom istresaju lagano :).

Nemam pojma mlatim ko maxim po diviziji. Nema tu puno mudrosti ima dve mogucnosti ili ce dole ili ce gore. cinjenica je da kada treba odluciti, uvek promasim :).
Ako se na ista oslanjam se na svoje petoipo culo a ono sada miruje (sto je po mom iskustvu veoma opasno).

U ovoj kripto prici se debelo umesale i druge price gde se ne moze ovde pisati jer ce biti off tipic a umnogome utice. U zavisnosti od informacija koju dobijemo, tako projektujemo sliku. Kada imamo nepotpune informacije ili lazne onda nam je i rezon pogresan.

Ako cenis da je vreme za korekciju i da ce dole, da, slazem se apsolutno. Vreme mu je. Altovi vec poprilicno krvare.

Ako mislis da je to to sto se ciklusa tice onda se ne slazem ali to moramo da sacekamo. Ja sam misljenja da ce to krenuti opet. Ali da, kapiram te sto se cula tice, uopste ne izgleda lepo trenutno.

Nije neobično da kripto pada krajem godine i početkom nove. Ja sigurno neću ništa daprodajem, pa makar došlo i do ozbiljnije korekcije. Čekam barem kraj aprila, a onda i septembar/oktobar.

Nazad
Vrh Dno