Šta je novo?

Vivax Aeri+

Zavisi od gubitaka koje nadoknađuje u tom momentu
Ponavljam opet,sve ja to shvatam i nigde nije isto,pokusavam samo da sazbam od vlasnika ove klime da li NJIMA modulira na 200-300,hocu da kazem da se ubedim da je istina da nisko modulira posto je klima dzabe pa zato mi malo nerealno,molim samo konkrerne odgovore a jos bolje slika potrosnje bilo bi top

Zašto nije istina da nisko modulira?
Vivax aemi ide ispod 250 W na grejanju, a radi se o najjeftinijoj klimi.

Dakle, imaš info koliko nisko može.

Da, ali model nije za preporuku.

Da, ali model nije za preporuku.
Zasto,zbog jakih minusa i tsko to snage?
Imam ja vec 18-cu koja ce da gari kad zatreba za njih dve,ovo mi je za sobu od 15 kv,a posto ova 18ca vuce dosta i ne ide ispod 700w onda mi treba neka jeftina koja ce da trosi bas malo.
Dosta faktora utice. Velicina sobe, izolacija i osta. Primer su ti moje 2 AEYI gde jedna potrosi 245KW, a druga 124KW za isti mesec.
Da da shvatam te,meni je samo bilo bitno dal ide toliko nisko,kod mene ce verovatno da trosi nekih 400w jer nemam izolaciju.

Zato što ne može defrost da uradi kako treba.

Klimu imam od 20.11.2024 pa nema minusa od tada. Vreme oko 2-3 stepena pa navise
Screenshot_2024-12-05_184044.jpg

Ne bi trebalo, ima grejače.

Vivax aeri+ 3.5. Potrosnja pre 7 minuta u 18:40. Prostorija je 20 m2

Ne bi trebalo, ima grejače.
Vazi i ona je prejeftina,burazer ima daikin u stanu i on modulira isto 200-300 ali zasto bih bacao 2 puta vise novca ako ova jeftina isto tako modulira,marka i to sto je japanac mi nije bitno jer je u pitanju vikendica,koristim 5 god garancija i kad se pokvari u kantu pa kupim novu.
Vivax aeri+ 3.5. Potrosnja pre 7 minuta u 18:40. Prostorija je 20 m2
Koliko ti potrosi dnevno kw,jel je ne gasis?

Vazi i ona je prejeftina,burazer ima daikin u stanu i on modulira isto 200-300 ali zasto bih bacao 2 puta vise novca ako ova jeftina isto tako modulira,marka i to sto je japanac mi nije bitno jer je u pitanju vikendica,koristim 5 god garancija i kad se pokvari u kantu pa kupim novu.
Ako uzimas klimu samo zbog niske modulacije, i da je što jeftinija onda nije bitno da li je japanac ili kinez ako ti je to glavni kriterijum. Imaš one TCL i Frozzini sto moduliraju na 100-120w, imas o njima posebno temu.

Ako uzimas klimu samo zbog niske modulacije, i da je što jeftinija onda nije bitno da li je japanac ili kinez ako ti je to glavni kriterijum. Imaš one TCL i Frozzini sto moduliraju na 100-120w, imas o njima posebno temu.
Hvala buraz,procesljacu i to😀

Hvala buraz,procesljacu i to😀
Cisto da se razumemo to sto gledas da ti klima nisko modulira ne znaci da ce na kraju meseca biti mala potrosnja. Imas klime koje mogu da moduliraju min 350w a neke min 500w a budu ekonomicnije od onih koji mogu da moduliraju oko 200w.

Cisto da se razumemo to sto gledas da ti klima nisko modulira ne znaci da ce na kraju meseca biti mala potrosnja. Imas klime koje mogu da moduliraju min 350w a neke min 500w a budu ekonomicnije od onih koji mogu da moduliraju oko 200w.
Znam brate,imam 18cu u dnevnoj i poteze lepo a ova ce u sobu da dopunjava samo,ne ispalti mi se opet da uzmem neku koja ce da roka nego da izbalansira kolko tolko.

Do 20 kvadrata je bitna modulacija, za vece kvadrature, igra se okrece...

Do 20 kvadrata je bitna modulacija, za vece kvadrature, igra se okrece...
15 kv je soba,planiram da otvorim vrata i onda hodnik koji deli dnevnu koja je 35 kv i da to sve greju te dve klime,sad ova jedna bas mora da poteze da bi ugrejala a sa ovom bi trebalo dosta manje da potrosi

Da ok ali morate da uzmete u obzir i izolaciju ako uzmete neke sa malom spoljasnjom jedinicom a nemate izolaciju ona ce na -5 da trosi tri puta vise nego neki malo veci kinez sa vecom modulacijom
15 kv je soba,planiram da otvorim vrata i onda hodnik koji deli dnevnu koja je 35 kv i da to sve greju te dve klime,sad ova jedna bas mora da poteze da bi ugrejala a sa ovom bi trebalo dosta manje da potrosi
Da to stoji dve klime ce da spuste potrosnju na vecim minusima jer ih rade dve a ne jedna na maksimumu.

pa ova aeri mi deluje ok sta znam,svidja mi se i hisense pro x,vidim pisu 400w modulira nije to strasno a reko bih da je jaci dosta od ove

Ovako nesto mozes da ocekujes od Hiseance. Meni je neizolovana kuca jedna greje 27 kvadrata spavacu na 20 stepeni i otvorena vrata dogreva hodnik od 15. A druga greje na 23 dnevnu 20 kvadrata i hodnike toalet i kuhinju stim sto stoji i 18kmta u kuhinji ukupno 80 kvadrata te dve. u poresko obe potrose 16kw dnevno dole sad kad je ovo 6 preko dana a 2 preko noci.

Prilozi

• Screenshot_20241206-014106.png
    Screenshot_20241206-014106.png
    106 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20241206-014116.png
    Screenshot_20241206-014116.png
    81.6 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20241206-014137.png
    Screenshot_20241206-014137.png
    120.6 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20241206-014145.png
    Screenshot_20241206-014145.png
    78.9 KB · Pregleda: 33
Ovako nesto mozes da ocekujes od Hiseance. Meni je neizolovana kuca jedna greje 27 kvadrata spavacu na 20 stepeni i otvorena vrata dogreva hodnik od 15. A druga greje na 23 dnevnu 20 kvadrata i hodnike toalet i kuhinju stim sto stoji i 18kmta u kuhinji ukupno 80 kvadrata te dve. u poresko obe potrose 16kw dnevno dole sad kad je ovo 6 preko dana a 2 preko noci.
E pa to je to,meni ova jedna poteosi u proseku 15-17 kwh dnevno,i to samo grejem dnevnu i hodnik,soba je za sad zatborena.

E pa to je to,meni ova jedna poteosi u proseku 15-17 kwh dnevno,i to samo grejem dnevnu i hodnik,soba je za sad zatborena.
E pa zato te i pitam jel imas izolaciju? Stolarija? Ako ona trosi 16kwh na 35 kvadrata a 18tica treba se zapitati dal uzeti nesto slabije ili jace?

A tavan? jel imas mogucnost bar tavan da izolujes? Ako ne planiras skorije da uradis izolaciju ja bi stavio hiseance. Mozda ce brdo da ti kaze ne moj sta ima mozda 15 dana debeli minus godisnje. Al ako stavis slabiju a ova vec se muci u 35 kvadrata moze da se desi da kad udari -15 ces da se malo smrznes a potrosi ce obe kao cop1 da bukvano trose po 24 kilovata dnevno. Koja ti je ta 18mestica?

A tavan? jel imas mogucnost bar tavan da izolujes? Ako ne planiras skorije da uradis izolaciju ja bi stavio hiseance. Mozda ce brdo da ti kaze ne moj sta ima mozda 15 dana debeli minus godisnje. Al ako stavis slabiju a ova vec se muci u 35 kvadrata moze da se desi da kad udari -15 ces da se malo smrznes a potrosi ce obe kao cop1 da bukvano trose po 24 kilovata dnevno. Koja ti je ta 18mestica?
Ne planiram jer 3 sprata ima kuca i tek treba gore da se sve zavrsava,samo je prizemlje ovo gotovo,imam toplotne gubitke gde oces 😂
Al pazi ova se uopste ne muci sto je najzanimljovije jer ugreje za 10 min pa onda se ugasi 10 min i tako u krug,da se muci valjda se ne bi gasila i radila kao on of,njen problem je sto ona najmanje po ovoj temp spusta na 950w uglavnom drzi 1100kw,ne znam koja je neka voxova bila je gu kad sam kupio vikendicu.

Nazad
Vrh Dno