dzonizju
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.05.2024
- Poena
- 75
Moja oprema
- Mobilni telefon
- Motorola Edge 30 Fusion
Hvala na informativnom komentaru, lepo, samo se sa jednom stavkom ne slažem - kako ja mogu da budem kriv ako telefon od starta ne može da izdrži 12 sati sa 2h screen time-a? Nemoguće. I nemoguće je da baterije budu tako falične, mislim da je Motorola to skršila softverski.Nisu uvek baterije krive 🙂 Naprotiv, većinski su krivi vlasnici
A i moguće je, realno, koliko se prave, ništa čudno.
Uvek će biti nekoga kome se desilo, bilo kog brenda, bilo kog modela, i biće ih dosta. Promil na milionske brojke je 100,000, da zakuka svaki deseti od njih po forumima, to su opet desetine hiljada žalbi.
A promil je sasvim moguć procenat "škarta" u bilo kojoj proizvodnji. Malo banalizujem ali razumeće svako.
Internet je samo omogućio da svako može da se oglasi 😀
Ne znam ko sada pravi baterije za Motorolu, ranije su ih pravili Panasonic i Sony. Valjda su i dalje oni. Uzgred, ima cela tri proizvođača bat. ćelija na svetu.
Međutim, znam da je Sony premestio veliku većinu proizvodnje u Kinu a tamošnja kontrola kvaliteta nije baš uvek na nivou. Slična priča je i za fabrike koje su u Meksiku, ali one idu uglavnom za američke modele. Da ignorišemo indijsko tržište i fabrike.
Mnogo je žalbi na primerke koji dolaze odatle, nebitno za koji brend su napravljene. Dok svi i dalje hvale made in Japan, međutim i kod njih postoji škart.
Sa porastom trenda reciklaže situacija se drastično pogoršala.