Šta je novo?

Ogroman battery drain.

dzonizju

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.05.2024
Poena
65
Moja oprema  
Mobilni telefon
Motorola Edge 30 Fusion
Imam ogroman problem sa baterijom, i to ne kada "u cugu" koristim telefon, tada izvučem čak oko 5h screen on time-a, već sa combined use, iliti kada telefon treba da izgura dan. Naime jutros sam napunio telefon i otišao na posao, otprilike je 12h bez punjenja, i samo što je umre. Stavljam sliku u prilog. Udjem u bateriju i odem na system apps, i imam šta da vidim.
Da li neko ima neki savet ili rešenje jer ovo je nenormalno apsolutno.
Model je Edge 30 Fusion.

Prilozi

• Screenshot_20241114-194440.png
    Screenshot_20241114-194440.png
    67.7 KB · Pregleda: 124
  • Screenshot_20241114-195726.png
    Screenshot_20241114-195726.png
    77.9 KB · Pregleda: 119
Restartuj telefon. Dešava se na Androidu da neki proces ostane aktivan, sprečava da telefon ode u sleep i iscedi bateriju. Prilično retka situacija na modernim Androidima, ali desilo se nedavno i meni na prvi put na sadašnjem telefonu posle godinu dana koliko ga imam, znači još uvek je moguće da se sretne.

Ako i posle restarta nastavi isto da se redovno dešava, onda mora da se krene u troubleshooting.

Upaljen je 500 sati, mada ovo se dešavalo i pre, mislim stalna je pojava, samo je sad postalo nerealno, da za 12h plane cela baterija je besmisleno. Koji je sledeći korak?
Master reset mi ne pada na pamet.

Povratak na fabrička podešavanja je poslednji korak. Prvo uvek krećeš da gledaš da neka aplikacija ne pravi problem. Većina telefona imaju neki način da pratiš potrošnju aplikacija, kao i da pratiš koliko dugo aplikacija drži telefon budnim.

Povratak na fabrička podešavanja je poslednji korak. Prvo uvek krećeš da gledaš da neka aplikacija ne pravi problem. Većina telefona imaju neki način da pratiš potrošnju aplikacija, kao i da pratiš koliko dugo aplikacija drži telefon budnim.
Ali ovde piše mobile network ovoliko da srče. A stavljeno mi je 4G preferred. Telefon je kupljen u Srbiji, i signal mu je odličan.

Mm, da, tek sam sad bolje pogledao taj screenshot. Ako softver pravilno prikazuje potrošnju baterije i nije negde zaglupeo, 33% postrošnje samo na ekran za manje od 2 sata SoT mi deluje kao baš loš rezultat. Moguće da je ta baterija defektna i da je zato prevremeno ostarila. Obrati pažnju kad ga staviš na punjač, ako se baterija brže napuni nego ranije, onda je to. Ako nije, možda bi neko ko ima taj model mogao da uporedi vrednosti sa tvojim i bolje ti pomogne.

I mobile network 22%!!! Nenormalno mnogo. Mora da postoji neko rešenje? Vidim po netu pišu da se ugasi voLTE, ali koja je poenta fona onda, kao kad bih ga držao na battery saver non stop, to nije način.

Isti model kupljen u Yettelu istekla garancija pre mesec dana. Nakon updejta na android 14 sam uradio factory reset, jer ga nisam resetovao fabricki od kupovine a od kupovine obican reset samo kada se radi aamo update.

Prilozi

• Screenshot_20241114-213411.png
    Screenshot_20241114-213411.png
    100.3 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20241114-213350.png
    Screenshot_20241114-213350.png
    71.6 KB · Pregleda: 100
Isti model kupljen u Yettelu istekla garancija pre mesec dana. Nakon updejta na android 14 sam uradio factory reset, jer ga nisam resetovao fabricki od kupovine a od kupovine obican reset samo kada se radi aamo update.
Da li si pre toga imao problem sa baterijom? Ja imam otkad sam kupio telefon u martu, ne znam više šta da radim izludjuje me.

Nisam imao ali sam citao da mozda ga dobijem uz android 14 pa rekoh ajde da uradim nakon updejta.

Rešio sam problem sa Mobile Network drain, sad ćemo videti kako će se to odraziti na bateriju.

Čekam da vidim da li je rešen i kako utiče na bateriju, da ne trčim pred rudu i ne pišem šta je a problem se vrati.

Gle, možemo mi da čekamo i u slučaju da si napisao kako si rešio problem...ništa nam ne bi bilo teže negoli sad... veruj....

A ti uvek, posle, moš da dopišeš - e...nije bilo ono, nego je ovo....
Ili tako nešta...

Gle, možemo mi da čekamo i u slučaju da si napisao kako si rešio problem...ništa nam ne bi bilo teže negoli sad... veruj....

A ti uvek, posle, moš da dopišeš - e...nije bilo ono, nego je ovo....
Ili tako nešta...
Zato sam i napisao šta sam napisao. Problem nije rešen. Dvosmisleno. Jer sam rešio problem Mobile Network Drain ali baterija se i dalje kuva i ne izdrži ni 12h. Znači problem nerešen. Nažalost.

Prilozi

• Screenshot_20241125-030804.png
    Screenshot_20241125-030804.png
    75.3 KB · Pregleda: 80
Da li ti osvetljenost ekrana odvnuta do panja?

Cve u redu,
Samo jope nisi rekao kako si rešio mobile network drain...il ja nisam vido...
A baš sam nameravao da pazarim jednu motorolu, i to pro, pa se nešto premišljam...

Imam isti problem za edge 40. u 7 skinut sa punjaca do 1 bude 20%. God dana je imam,i iedva cekam da se otarasim.Factory ne resava problem,bar kod mene.

Не знам како и где се у Србији може рекламирати батерија, па срећа ако дају гаранцију шест мееци, то је да човек пева. Али после тога ништа од гаранције.
Обично је на батерије гаранција мала па чак и мање од месец дана, барем када су припејд куповине у питању.

Cve u redu,
Samo jope nisi rekao kako si rešio mobile network drain...il ja nisam vido...
A baš sam nameravao da pazarim jednu motorolu, i to pro, pa se nešto premišljam...
Isključio sam na podešavanjima mreže da mi automatski traži mrežu. Rešilo je Mobile Network Drain ali baterija je i dalje smeće.
Motorolu kupiš jednom i nikad više.

Нико у Србији не даје више од 6 месеци гаранције на батерију. Поједине фирме дају 15 дана.
Колико је гаранција на батерију остварива у пракси остаје да се види.
То фирме третирају као потрошну робу.

Jeste 24m kod provajdera
Ne daju svi oni polulegalni prodavci, ali su im zato uređaji mnogo jeftiniji. Pa kome kako odgovara

Svejedno, nećemo saznati da li je u ovom slučaju krivac softver, korisnik, ili stvarno baterija. Tipujem na prva dva

Poslednja izmena:
Isključio sam na podešavanjima mreže da mi automatski traži mrežu. Rešilo je Mobile Network Drain ali baterija je i dalje smeće.
Motorolu kupiš jednom i nikad više.
Ne znam zašto imaš takav stav, ako je problem do baterije, softvera da kažemo telefona odnesi ga na reklamaciju, a ne odmah kupiš jednom i nikad više

• Like
Reagovanja: qka
Ne znam zašto imaš takav stav, ako je problem do baterije, softvera da kažemo telefona odnesi ga na reklamaciju, a ne odmah kupiš jednom i nikad više
Nisam ja jedan u milion, isprati na inostranim forumima; ovo je redovan problem. Zamisli kupiš nov auto i curi ti rezervoar - kako bi se osećao?

Ne pratim inostrane forume iskreno ali verujem da je to kod većine primeraka tog modela i ovde bi se dosta ljudi žalilo.
Desilo mi se sa na novom Yarisu mi je na 3000km prokuvao i to u sred Kneza Miloša, odvezao na servis zamenili deo i sve rešeno.Prosto dešava se, zato se obratiš ovlašćenim servisu i sigurno će problem biti rešen.

Ne pratim inostrane forume iskreno ali verujem da je to kod većine primeraka tog modela i ovde bi se dosta ljudi žalilo.
Desilo mi se sa na novom Yarisu mi je na 3000km prokuvao i to u sred Kneza Miloša, odvezao na servis zamenili deo i sve rešeno.Prosto dešava se, zato se obratiš ovlašćenim servisu i sigurno će problem biti rešen.
Kako da se žale kad je model redak ne možeš masku za njega da nadješ, na benchu možda 3 lika Fusion ima a na Moto forumu se itekako žale.

Zena ima isti problem sa Moto G72, evo sad ce telefon dve godine. Drzala je ceo dan bez problema, sad ne moze do podneva. Jel moguce da su baterije tako loseg kvaliteta da naglo degradiraju?

Nisu uvek baterije krive :) Naprotiv, većinski su krivi vlasnici

A i moguće je, realno, koliko se prave, ništa čudno.
Uvek će biti nekoga kome se desilo, bilo kog brenda, bilo kog modela, i biće ih dosta. Promil na milionske brojke je 100,000, da zakuka svaki deseti od njih po forumima, to su opet desetine hiljada žalbi.
A promil je sasvim moguć procenat "škarta" u bilo kojoj proizvodnji. Malo banalizujem ali razumeće svako.
Internet je samo omogućio da svako može da se oglasi :D

Ne znam ko sada pravi baterije za Motorolu, ranije su ih pravili Panasonic i Sony. Valjda su i dalje oni. Uzgred, ima cela tri proizvođača bat. ćelija na svetu.
Međutim, znam da je Sony premestio veliku većinu proizvodnje u Kinu a tamošnja kontrola kvaliteta nije baš uvek na nivou. Slična priča je i za fabrike koje su u Meksiku, ali one idu uglavnom za američke modele. Da ignorišemo indijsko tržište i fabrike.
Mnogo je žalbi na primerke koji dolaze odatle, nebitno za koji brend su napravljene. Dok svi i dalje hvale made in Japan, međutim i kod njih postoji škart.

Sa porastom trenda reciklaže situacija se drastično pogoršala.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno