Folija je kupljenaNadam se da nisi kupio tu paropropusnu foliju. Jel generalno posto stavljas samo stirpor ona ti ne treba. Ona sluzi za vunu da propusta paru. Stiropor svakako slabo propusta paru a nece mu jista faliti i da ti prokisne krov za razliku od vune. Poredjaj samo taj stiropor i to je to.
stiropor dobro podnosi vodu jedino se moze ubudjati ako je dugo mokarFolija je kupljena
Foliju sam kupio prvenstveno zbog saštite stiropora u slučaju da negde prokišnjava. Ako je ne iskoristim ovde, postaviću je na drugi "sprat" tavana, tamo planiram možda vunu sledeće godine.
Nije mi bitno da se hoda, ali sam mislio možda da popunim spojeve purpenom.??? I OSB ploče preko stiropora. Raspitivao sam se kod proizvođača i svi savetuju da je bolje da stiropor bude u jednoj debljini (npr. bolje 1x 10cm, nego 2x 5cm).Foliju mozes da stavis medju rogove ali kada je krov podascan, stavi stiropor a preko njega mzoes daske na primer ili OSB ili neki stari brodski pod.
Kada bi radio po PS onda bi trebao da lepis stirpopor cime to je vec izbor finansija, ocistis plocu pa namazes podlogu(onu obicnu kantica je od 300 do 500 din koja se koristi i za krecenje)e sada ako mozes dobro bi bilo da ukrstas stiropor ide jedan sloj 5cm na primer pa preko njega drugi alo prekpalas spojeve, ako je po PSu prrvi sloj lepis lepkom ili purpenom onda prezica i lepak tj armirasa ga pa preko drugi sloj pa i njega armiras. Ako necs da hodas po njemu mzoes da zavrsis sa 2 sloja lepka preko ako hoces da hodas moras daske preko, bar u tom delu gde se cesto hoda.
Drug je pre 10 godina stavio stiropor, zalepio 5cm preko mrezica i 2 sloja mozda i 3 lepka i evo jos drzi, s vremena na vreme se hoda preko njega i malo se kao ishabao lepak ali nigde nije propalo.
Mislio sam sa unutrašnje strane. 1 red stiropora vertikalno, na ploču uz sam zabat.GeoMoon,
Zašto samo 50 cm? Trebalo bi celom površinom. Najbolje je da izolacija bude neprekidna, a ne samo da se izoluje zid do zabata, a ne i zabat. Onda se ponaša kao toplotni post.
Nije mi bitno da se hoda, ali sam mislio možda da popunim spojeve purpenom.??? I OSB ploče preko stiropora. Raspitivao sam se kod proizvođača i svi savetuju da je bolje da stiropor bude u jednoj debljini (npr. bolje 1x 10cm, nego 2x 5cm).
Mislio sam sa unutrašnje strane. 1 red stiropora vertikalno, na ploču uz sam zabat.
Tacnije ovo je radnja iz Jasike, susedno selo uzimam kod njih povremeno neke matrijale.Ja sam kod njih porucio i parnu branu 50rsd po kvadratu a dostava je bila 1000 iz krusevca do kg-a
A moze li paronepropusna umesto aktivne parne brane? Posto je jeftinija i ima je na svakom stovaristu. Aktivne parne brane bas i ne.Aktivna parna brana ide na plocu, odnosno folija koja delimicno propusta vodenu paru iz unutrasnjeg grejanog prostora.
Na ovom forumu i na drugim forumima se pisalo da prvo ide paronepropusna folija (parna brana) pa vuna. Sad ispada da ne valja to jer ce da se zadrzava kondenz na ploci i da mora aktivna parna brana.. Ne znam.. Sta su stavljali ljudi kad nije bilo aktivnih parnih brana?Ali onda ce da se zadrzava kondenz na ploci, tj. tavanici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari