Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na informacijama.
Pitao sam ih putem chata na sajtu, kazu moze onoliko koliko stoji na sajtu :D
Tako da je verovatno isto i u poslovnici, al kad budem u prolazu svraticu, do tad cekamo nekoga da se javi
Da li je onda tih 2 meseca po 1din definitvno maksimum ili mozda ima nade za vise?

otključaće 15.12.

Ćao svima, uskoro mi ističe ugovorna obaveza za Total TV Trio Extra paket koji plaćam 3145 dinara. To uključuje:
50mbps internet preko fiksnog telefona (u okviru Total TV paketa, SBB iznajmljuje MTS-ovu mrežu)
Cinestar Premiere
Pink sve kanale
HBO tri kanala

E sad ja bih stvarno voleo da pređem na EON i da imam sve te super funkcije premotavanja unazad i video klub itd. samo deluje mi da će to izaći mnogo skuplje, jer ću morati uzeti internet posebno (od Telekoma koji nude internet preko fiksnog telefona jer SBB nema mrežu u mom mestu)

MTS Kućni Net 50mbps: 2.299 din
EON van SBB mreže FULL paket: 2.249 din
Ukupno: 4.548 din i nemam HBO, a da uzmem LIGHT paket i dokupim HBO Premium onda gubim dosta kanala i sadržaja u video klubu

Imate li neki savet? Da ostanem na Total TV-u ili ima neka fora da mi ispadne jeftinije?

to više nije Total TV već EON Sat

uz ove pakete idu i EON aplikacije. tako da je bolje da ostaneš, kad već ne možeš da uzmeš nešto bolje od 50 Mbps

@optical
Posto sam bio vec njihov korisnik do pre dve godine, prvo su mi ponudili poslednji paket koji sam imao, eon light duo po 12 meseci za dinar a nakon toga redovnu cenu. Posto keva koristi jos uvek fiksni telefon ja sam hteo eon light paket ali mi je trebalo jos minuta posto uz njega dobijas samo 200 pa sam pitao da se doda jos minuta gde mi je devojka preko telefona odmah ponudila flat telefon tj 1500 minuta. Zatim mi je ona sama povecala brzinu na 300/150 i dala cinestar premier. Ja sam pitao da li moze jos neki paket dodatno pa je dodala i pink. Ono gde smo najvise pregovarali jesu eon boxevi posto uz najmanji paket ne daju eon vec d3. Za jedan nije pravila problem ali za drugi sam vec morao ozbiljno da zamolim. Mislim da je ovo neki max uz najmanji paket. Ja sam realno zadovoljan.

@optical
Posto sam bio vec njihov korisnik do pre dve godine, prvo su mi ponudili poslednji paket koji sam imao, eon light duo po 12 meseci za dinar a nakon toga redovnu cenu. Posto keva koristi jos uvek fiksni telefon ja sam hteo eon light paket ali mi je trebalo jos minuta posto uz njega dobijas samo 200 pa sam pitao da se doda jos minuta gde mi je devojka preko telefona odmah ponudila flat telefon tj 1500 minuta. Zatim mi je ona sama povecala brzinu na 300/150 i dala cinestar premier. Ja sam pitao da li moze jos neki paket dodatno pa je dodala i pink. Ono gde smo najvise pregovarali jesu eon boxevi posto uz najmanji paket ne daju eon vec d3. Za jedan nije pravila problem ali za drugi sam vec morao ozbiljno da zamolim. Mislim da je ovo neki max uz najmanji paket. Ja sam realno zadovoljan.
Kod nekoliko poznanika sam čuo da su dobili 300/150 brzinu i EON box uz taj Light paket, a nisu ništa moljakali, prosto tako po default-u dobili. To neki novi minimum ili koja je fora?

Inače app za EON fiksni više nije na PlayStore ali može se naći arhivirana na netu, serveri im rade još uvek.

Inače app za EON fiksni više nije na PlayStore ali može se naći arhivirana na netu, serveri im rade još uvek.
Rekose oni da se aplikacija skida sa PlayStorea, ali da ce raditi onima koji su je instalirali dok to Google update-ima dozvoli, meni je letos uspelo da prebacim sa jednog telefona na drugi, i da se ulogujem, i koristio bez problema

@ondemand
Kao sto rekoh za jedan eon nije problem. To daju uz light "kao" za prvih 1000 novih korisnika. Za drugi je bio problem. Zapravo pitaju koliko televizora imate i onda kazu npr dacemo vam dva boxa. Ja u prvom trenutku nisam ni razmisljao o d3, rekoh toga vise nema, medjutim na kraju razgovora kada sam ponavljao sta smo se dogovorili, ja kazem dva eon boxa a ona, ne ne jedan eon i jedan d3, uz eon light ne idu dva eon boxa. Tu sam ja izricit bio da ne zelim skrnavi d3 pa je bilo malo ubedjivanja ali na kraju smo se ipak dogovorili za dva eona. Uvek se zateze malo za najmanje pakete kod svih operatera, sto je i na kraju krajeva i normalno. Njima je u intersu da placas vise a ne manje. Tako da obavezno naglasite sta zelite, ja da nisam pitao dobio bih sigurno jedan d3.

Kod nekoliko poznanika sam čuo da su dobili 300/150 brzinu i EON box uz taj Light paket, a nisu ništa moljakali, prosto tako po default-u dobili. To neki novi minimum ili koja je fora?

To daju za Eon optika pakete (ako ima sbb opticka mreza na lokaciji), a za klasicni Eon coax paket, ne.

Na coax ne može da izvuče toliku brzinu? Ja htedoh da im tražim tih 300/150, čak i nešto manje mi je ok, ali mreža je coax.

Forumaš na Klix.ba forumu tvrdi da SBB i Telemach BH idu na prodaju (inaće taj forumaš je ranije stekao neku reputaciju na tom forumu jer je prvi iznio informacije vezano za Arenasport kanale na EON-u kod nas u BIH). Također tvrdi da Telemach BH kupuje sarajevski BH Telecom, a SBB bi u tom slučaju vjerovatno došao pod vlasništvo MTS-a.

Linkovi na postove:

Prvi post
Drugi post
Treći post

Ima li neko više informacija vezano za ovo? Kaže da se UG odriče non-EU kompanija i stavlja ih na prodaju, međutim previše mi je to nekako sve uvezano da bi mogli tek tako prodati ove dvije kompanije. Posebno pitanje je šta bi se u tom slučaju dogodilo sa UM i tv kanalima, da li bi oni promijenili vlasnika, državu, bili ukinuti?

Nerealno mi izgleda da Kesića vidim kod Marića na Happy-u :ROFLMAO:

bilo je već reči o tome u temi no pošto se ništa ne zna zvanično, o tome ne diskutujemo. a takođe se ne diskutuje ni o poslovnim politikama novih/sadašnjih vlasnika

bilo je već reči o tome u temi no pošto se ništa ne zna zvanično, o tome ne diskutujemo
Ok, hvala za info. Nisam upratio, pa reko da upitam da li neko šta zna.

Biće ipak (najvjerovatnije) lažna uzbuna, ali vidjećemo.

Može li ime modela rutera da se napiše?

Postoji li neki bolji ruter od Ubee evw32c? Svaki drugi dan moram da ga ugasim i upalim jer internet zablokira.
Posto mi uskoro istice ugovor, trazio bih neki bolji ako vec ima.

Ako je internet preko koaoksijalca, definitivno Technicolor. Dve godine bez problema, min 4 mob tel, dva smart TV i jedan laptop uparen.

Mozda tebe,nemas neznu ruku i nisi znao s njim🤣🤣🤣

Hvala. Na prvo čitanje sam pomislio da je isti kao što daje mts, ali se ipak razlikuju. U poslednja 3 "karaktera" i 2 antene više kod ovog iz mts-a (HG8145X6-6Te). Ali izgleda oba dobro rade isti pos'o.

Jel SBB ne otkljucava vise sve kanale novim korisnicima prvih mesec dana ili koliko vec?

Da li promena lozinke na Moj SBB portalu deaktivara mobilnu aplikaciju ?

Pozajmio bih nalog ali ne bih da osoba X ima posle pristup korisnickom nalogu

Da li promena lozinke na Moj SBB portalu deaktivara mobilnu aplikaciju ?

Pozajmio bih nalog ali ne bih da osoba X ima posle pristup korisnickom nalogu
Ako misliš na tv app, moje iskustvo je da ne. Imao sam staru lozinku bez "specijalnih znakova" i njom sam se ranije prijavio na mobilne tv app. Kada je izašla nova mojSBB aplikacija, nisam mogao da se prijavim bez dodavanja "specijalnih znakova". Promenio sam lozinku tj.dodao sam samo jedno "!". Mobilne tv aplikacije su nastavile sa radom, nisu tražile novo prijavljivanje. Ali kada sam hteo da nakon toga dodam još jedan, novi mobilni uređaj, tada sam morao da upotrebim i novu lozinku sa "!".

Da li neko možda zna kada će se SBB proširiti u Aradac kod Zrenjanina? Neka druga okolna sela već godinama imaju SBB!

Jel SBB ne otkljucava vise sve kanale novim korisnicima prvih mesec dana ili koliko vec?
nisam ni znao da su otključavali. možda su ti novi korisnici upali u novogodišnje otključavanje svih kanala svima (fazon od sredine decembra do sredine januara)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno