Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nesto mi sad tu nije jasno.Kako to kako se povecava brzina ventilatora unutrasnje jedinice,potrosnja opada.Valjda na manjoj brzini bi trebalo manje i da trosi.Ovde na Turbo najmanje.

Dvanaestica nije radila ni sa trećinom kapaciteta prošle zime kada je bilo -10, pa verujem da bar do -15 može da izgura u ovoj mojoj sobi.
Da ali je napisao za 12m² i nebitna cijena.
Ja bi definitivno isao na ovu 9tku
MSZ-LN25VG2V + MUZ-LN25VGHZ
Tako da nema razmisljanja kako ce biti.

Moja stara Midea on/off se cula kao hiltovka. To je neverovatno bucno bilo.. I mi smo joj dusu uzeli, radila nekih 15god i na kraju kompresor pregoreo. Grejala i na -15 bez problema.. Sad na njenom mestu Daikin šapuće, a mislim da je i komšijama laknulo kada smo promenili klimu😂
Pogledajte prilog 467392
E ovo je masina! Kao krunjač za kukuruz! Ne moz gu nista! Sam da bezis!

Za IHD12 kažu da samo preko aplikacije nisko modulira. Jesi li probao tako?
Nisam jer Quiet brzina radi samo na FAN modu ne i za grejanje. Jedino ono sleep ako nesto menja.
Na koliko stepeni je najbolje podesiti klime kada više dana nećete biti kod kuće?Ili je bolje ugasiti skroz?Neću biti kuci 4-7 dana.
Smanji na 18C, nece puno potrositi ali kad dodjes lako ces da povratis temperaturu.

Znam, ali ne mora ga bas slog strefit🤣
Trenutno se grije sa 2 12-tice koje je ukupno platio kao ovu 9-ku, ali ako ima para, ovo je best buy
Covek ima odlicne dve klime Mitsubishi H.I SRK35ZS-WF i sumnjam da bi dao za 12m2 = 2000€ za klimu ;)
Za dosta manje pare ce da nadje nesto fino da mu prede u tih 12m2 i na -15c... I ako slucajno dodje nekad taj ledeni armagedon :ROFLMAO: onda ima i parno...

Clivija 18 grafikon od sinoc temperatura nameste na na 24 fan 2 napolju oko 6 stepeni i nocu i ujutru

Prilozi

• Screenshot_2024-11-20-08-49-25-515_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2024-11-20-08-49-25-515_com.tplink.iot.jpg
    41.9 KB · Pregleda: 107
Po tome, spusta znatno nize od Midea Extreme 18, njoj je prag nekih 650W ako se dobro secam? Bilo kako bilo to je odlicno za gree

Po tome, spusta znatno nize od Midea Extreme 18, njoj je prag nekih 650W ako se dobro secam? Bilo kako bilo to je odlicno za gree
Sve Midea 18 visoko moduliraju, preko 700w, za razliku od 12 mnogo su lose uradjene. Nije mi jasno, recimo Midea 24 ima nizu modulaciju od 18 tice, i to ne vazi samo za Mideu, nego i za ostale kineze, Vox npr?! 24 nize modulira od 18, kako je to moguce ne znam?!

Pa Vox ne pravi klime, samo pakuje Mideu, Gree, Aux i ko zna šta još

To je ekstra rad za gree 18, lepo modulira. U kojim uslovima radi, kvadratura, izolacija itd?!
Oko 55 kvadrata trenutno odlično izolovanog prostora tj. veliki dnevni boravak hodnik i dve sobe,Klima duva direktno iz dnevnog preko hodnika u jednu sobu a druga soba desno bude za par stepeni hladnija ali soba je za spavanje i tako odgovara

E ovo je modulacija i potrosnja.Za 20 dana 230kW u sobi od 16 kvadrata. Dal je mnogo?😄

Ovaj grafikon pokazuje rad Hiseanse nordic sa ifeel do 2 sata a posle toga namestena bez ifeel. Ono sto me interesuje po vama koji je bolji rad za duzi vek klime. Da radi nabije temp pa odmara ili da radi stane radi stane u kracim intervalima.

Prilozi

• Screenshot_20241120-143616.png
    Screenshot_20241120-143616.png
    113.7 KB · Pregleda: 63
Izgleda da nema.Ali ima 3 zida spoljna.Tu sobu nije mogla da ugreje TA pec od 3.5kW.Mislim da je do klime,jer retko kad malo spusti ispod 500w.

Izgleda da nema.Ali ima 3 zida spoljna.Tu sobu nije mogla da ugreje TA pec od 3.5kW.Mislim da je do klime,jer retko kad malo spusti ispod 500w.
Drug nemas ti nikakve izolacije. I da nespusta uspod 500w da ima izolacije nebi toliko gubio toplote. Bukvalno i pola da si potrosio puno je za tu kvadraturu.

Hvala na savetu.Probacu.Klima nije gasena 20 dana uopste.Radi 24/7.

Meni je potrosnja za 20 dana u septembru 135kWh, stan 50m2, klima ne spusta modulaciju ispod 580w.
Pa ti vidi koliko je velika potrosnja kod tebe :/

Sto manje paljenja-gasenja bolje je za klimu, tebe i racun. Zato je dobro da klima moze nize da mudolira!

Vrh Dno