style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 885
Ne popusta...Nova firma dragog nam Rusa - Pavela Kopytina
Ne popusta...Nova firma dragog nam Rusa - Pavela Kopytina
Da, 5 klime ukupno trose manje struje od 2 klime i lepse rade, ali imas 3 klime vise, 3 ugradnje vise sto izadje 2.000+ evra vise, otprilike, plus imas 3 servisa godisnje vise?! Kad mislis da ustedim ja tu razliku u potrosnji da bi bio na nuli pa da krenem stvarno da stedim?! 🙄Energiju ne troše klime nego objekat. Dodavanje dodatnih uređaja najčešće dovodi do pada potrošnje jer se klime onda manje forsiraju pa rade u efikasnijim opsezima.
Jos ako ih negde ''pozajmis'' a da niko ne vidi i ugradi ti komsija Zvonko, mozes i 8 da ih ugradis, nema nista bolje! Poenta je isplativost ugradnji tolikih klima, u komfor ne sumnjam! Ja sam se i slozio sa tobom da 5 klima manje trose nego 2, ali sam se samo nadovezao i da mnogo vise kostaju da ih kupis, ugradis i odrzavas i da je upitno da li bi se to bas svakom isplatilo, mozda neko krene da razmislja u tom smeru, a rec je o potrosnji klima, dakle pare su u pitanju! Na stranu to sto ih je Djalf sam ugradjivao i ima solarne panele, nismo svi mi Djalf, ja sam Zika, ti si Daxy, on je Mika itd. Opusteno 🍺Ako su klime 300e i ugradnju uradiš sam to je 900e više. Ne znam šta je poenta ovog posta? Ja sam samo rekao da je potrošnja manja, jer je čovek pitao koliko troši 5 klima.
Hahaha,mogo bi djalf i meni dve da ugradi onda posto planiram u sobe🤣Jos ako ih negde ''pozajmis'' a da niko ne vidi i ugradi ti komsija Zvonko, mozes i 8 da ih ugradis, nema nista bolje! Poenta je isplativost ugradnji tolikih klima, u komfor ne sumnjam! Ja sam se i slozio sa tobom da 5 klima manje trose nego 2, ali sam se samo nadovezao i da mnogo vise kostaju da ih kupis, ugradis i odrzavas i da je upitno da li bi se to bas svakom isplatilo, mozda neko krene da razmislja u tom smeru, a rec je o potrosnji klima, dakle pare su u pitanju! Na stranu to sto ih je Djalf sam ugradjivao i ima solarne panele, nismo svi mi Djalf, ja sam Zika, ti si Daxy, on je Mika itd. Opusteno 🍺
Uzmi kao kod mene, spusta se do 100w, samo 9tku, sto se tice minusa budi siguran da mozes mirno spavati.Koja je to klima dobra za 12 m2? Da greje kad udare minusi i da modulira nisko u prelaznom periodu? Novac nije problem.
Kako se pokazala vox?90m2 kuca, izolacija 5cm fasada i tavan. 5 klima, 2x Fujitsu 12LGC, 2x Fujitsu 09 LLCA i VOX IVA5 12JR.
Vibrira li zid?Ajoj da vidite kako modulira moja on/off klima, spusta do 1100W, kamo srece da ima iFeel. Salu na stranu Galanz dinosaurus odlicno greje, mrzne napolju i ode u defrost svakih sat ipo-dva. Okuje se fino ledom, ali sve odledi do zadnje kapi vode ne ostavi nista..
Fujitsu devetka KMCC spusti do 120 W na grejanju. Ja sam pre mesec dana ugradio 2 u sobe od 15 i 18m2, cena je tada bila po 60000. Postavljao sam jutros na temi o Fujitsu klimama kako radi i koliko troši trenutno.Koja je to klima dobra za 12 m2? Da greje kad udare minusi i da modulira nisko u prelaznom periodu? Novac nije problem.
Za grejanje odlična, nisam je koristio za hlađenje. Uzeo sam WIFI modul i sad može na pola stepena da se podesi, 20C nam je bilo toplo, ona tad napravi 24C pa sad držim na 19,5C i taman 23C za spavanje pošto je u spavaćoj sobi od 12m2 što je ništa za nju.Kako se pokazala vox?
Al nije za jake zime. Mada ih vise i nema ( sto neznaci da se nece vratiti) sve zavisi gdje i ko zivi.Fujitsu devetka KMCC spusti do 120 W na grejanju. Ja sam pre mesec dana ugradio 2 u sobe od 15 i 18m2, cena je tada bila po 60000. Postavljao sam jutros na temi o Fujitsu klimama kako radi i koliko troši trenutno.
Na koliko modulira?Za grejanje odlična, nisam je koristio za hlađenje. Uzeo sam WIFI modul i sad može na pola stepena da se podesi, 20C nam je bilo toplo, ona tad napravi 24C pa sad držim na 19,5C i taman 23C za spavanje pošto je u spavaćoj sobi od 12m2 što je ništa za nju.
Od mana (uslovno rečeno) zamenjen je motor turbine jer je počeo da škripi, u garanciji ništa nisam platio.
Vox IVA5 12tica u 12 kvadrata?! Kako radi to cudo, jel se cesto pali gasi?!Za grejanje odlična, nisam je koristio za hlađenje. Uzeo sam WIFI modul i sad može na pola stepena da se podesi, 20C nam je bilo toplo, ona tad napravi 24C pa sad držim na 19,5C i taman 23C za spavanje pošto je u spavaćoj sobi od 12m2 što je ništa za nju.
Od mana (uslovno rečeno) zamenjen je motor turbine jer je počeo da škripi, u garanciji ništa nisam platio.
380W najniže.Na koliko modulira?
Zavisi koliko je hladno, meni ne smeta samo da mi žena ne kuka da joj hladno.Vox IVA5 12tica u 12 kvadrata?! Kako radi to cudo, jel se cesto pali gasi?!
Za prelazni period jeste mnogo, a za zimu nije, na to si mislio?!
Al nije za jake zime. Mada ih vise i nema ( sto neznaci da se nece vratiti) sve zavisi gdje i ko zivi.
Za prelazne periode je i ne uključujem, otvorim vrata iz dnevne Fujitsu 12LGC greje svih 50m2.380 je mnogo. Mislim za prelazni period nije.
Ma kakvi, kad zamrzne ne cuje se ni muk koliko je priguši 😁 Inace ovako nije nesto puno bucna, cuje se unutra dok nema leda na sebi..Vibrira li zid?
Moja stara Midea on/off se cula kao hiltovka. To je neverovatno bucno bilo.. I mi smo joj dusu uzeli, radila nekih 15god i na kraju kompresor pregoreo. Grejala i na -15 bez problema.. Sad na njenom mestu Daikin šapuće, a mislim da je i komšijama laknulo kada smo promenili klimu😂Moja je prenosila vibracije...
Dušu smo joj uzeli, 12 godina radila i na kraju je negde izgubila gas. Nisam hteo da je popravljam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari