Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Energiju ne troše klime nego objekat. Dodavanje dodatnih uređaja najčešće dovodi do pada potrošnje jer se klime onda manje forsiraju pa rade u efikasnijim opsezima.
Da, 5 klime ukupno trose manje struje od 2 klime i lepse rade, ali imas 3 klime vise, 3 ugradnje vise sto izadje 2.000+ evra vise, otprilike, plus imas 3 servisa godisnje vise?! Kad mislis da ustedim ja tu razliku u potrosnji da bi bio na nuli pa da krenem stvarno da stedim?! 🙄

Ako su klime 300e i ugradnju uradiš sam to je 900e više. Ne znam šta je poenta ovog posta? Ja sam samo rekao da je potrošnja manja, jer je čovek pitao koliko troši 5 klima.

Ugradis sam i nemas garanciju, a djalf ima malo bolje klime (ima jednu mucenicu od 250eur :D), ali kada ih je postavljao, jeftinija je bila ugradnja nego danas bar 3x :D

Ako su klime 300e i ugradnju uradiš sam to je 900e više. Ne znam šta je poenta ovog posta? Ja sam samo rekao da je potrošnja manja, jer je čovek pitao koliko troši 5 klima.
Jos ako ih negde ''pozajmis'' a da niko ne vidi i ugradi ti komsija Zvonko, mozes i 8 da ih ugradis, nema nista bolje! Poenta je isplativost ugradnji tolikih klima, u komfor ne sumnjam! Ja sam se i slozio sa tobom da 5 klima manje trose nego 2, ali sam se samo nadovezao i da mnogo vise kostaju da ih kupis, ugradis i odrzavas i da je upitno da li bi se to bas svakom isplatilo, mozda neko krene da razmislja u tom smeru, a rec je o potrosnji klima, dakle pare su u pitanju! Na stranu to sto ih je Djalf sam ugradjivao i ima solarne panele, nismo svi mi Djalf, ja sam Zika, ti si Daxy, on je Mika itd. Opusteno 🍺

Jos ako ih negde ''pozajmis'' a da niko ne vidi i ugradi ti komsija Zvonko, mozes i 8 da ih ugradis, nema nista bolje! Poenta je isplativost ugradnji tolikih klima, u komfor ne sumnjam! Ja sam se i slozio sa tobom da 5 klima manje trose nego 2, ali sam se samo nadovezao i da mnogo vise kostaju da ih kupis, ugradis i odrzavas i da je upitno da li bi se to bas svakom isplatilo, mozda neko krene da razmislja u tom smeru, a rec je o potrosnji klima, dakle pare su u pitanju! Na stranu to sto ih je Djalf sam ugradjivao i ima solarne panele, nismo svi mi Djalf, ja sam Zika, ti si Daxy, on je Mika itd. Opusteno 🍺
Hahaha,mogo bi djalf i meni dve da ugradi onda posto planiram u sobe🤣

U svakoj od 4 soba imam klimu jer ne dolazi u obzir da vrata budu otvorena kako bi jedna klima grejala više prostorija... to je eventualno moglo dok su deca bila mala. Naravno da je ovako ulaganje veće, ali je i komfor neuporedivo bolji. Uz sve to potrošnja je mnogo manja nego dok smo koristili centralno grejanje, nema više posla oko ogreva i loženja, a klime se koriste i tokom leta.

Koja je to klima dobra za 12 m2? Da greje kad udare minusi i da modulira nisko u prelaznom periodu? Novac nije problem.

To se i ja pitam. Imam jednu sobu od 12 a drugu od 16 kvm, a nemoguce ih je grejati jednom klimom!

Jel se iko od vas bavio tematikom kapaciteta klime i kolicine protoka vazduha?

Tj koliko zadrzava snage od onog deklarisanog kapaciteta na malom protoku vazduha u quietu ili prvoj brzini(obicno trecina od maksimalnog)

Ajoj da vidite kako modulira moja on/off klima, spusta do 1100W, kamo srece da ima iFeel:ROFLMAO:. Salu na stranu Galanz dinosaurus odlicno greje, mrzne napolju i ode u defrost svakih sat ipo-dva. Okuje se fino ledom, ali sve odledi do zadnje kapi vode ne ostavi nista..
Vibrira li zid?

Koja je to klima dobra za 12 m2? Da greje kad udare minusi i da modulira nisko u prelaznom periodu? Novac nije problem.
Fujitsu devetka KMCC spusti do 120 W na grejanju. Ja sam pre mesec dana ugradio 2 u sobe od 15 i 18m2, cena je tada bila po 60000. Postavljao sam jutros na temi o Fujitsu klimama kako radi i koliko troši trenutno.

Kako se pokazala vox?
Za grejanje odlična, nisam je koristio za hlađenje. Uzeo sam WIFI modul i sad može na pola stepena da se podesi, 20C nam je bilo toplo, ona tad napravi 24C pa sad držim na 19,5C i taman 23C za spavanje pošto je u spavaćoj sobi od 12m2 što je ništa za nju.
Od mana (uslovno rečeno) zamenjen je motor turbine jer je počeo da škripi, u garanciji ništa nisam platio.

Fujitsu devetka KMCC spusti do 120 W na grejanju. Ja sam pre mesec dana ugradio 2 u sobe od 15 i 18m2, cena je tada bila po 60000. Postavljao sam jutros na temi o Fujitsu klimama kako radi i koliko troši trenutno.
Al nije za jake zime. Mada ih vise i nema ( sto neznaci da se nece vratiti) sve zavisi gdje i ko zivi.

Za grejanje odlična, nisam je koristio za hlađenje. Uzeo sam WIFI modul i sad može na pola stepena da se podesi, 20C nam je bilo toplo, ona tad napravi 24C pa sad držim na 19,5C i taman 23C za spavanje pošto je u spavaćoj sobi od 12m2 što je ništa za nju.
Od mana (uslovno rečeno) zamenjen je motor turbine jer je počeo da škripi, u garanciji ništa nisam platio.
Na koliko modulira?

Vox IVA5 12tica u 12 kvadrata?! Kako radi to cudo, jel se cesto pali gasi?!

Na koliko stepeni je najbolje podesiti klime kada više dana nećete biti kod kuće?Ili je bolje ugasiti skroz?Neću biti kuci 4-7 dana.

Moja je prenosila vibracije...
Dušu smo joj uzeli, 12 godina radila i na kraju je negde izgubila gas. Nisam hteo da je popravljam.

Moja je prenosila vibracije...
Dušu smo joj uzeli, 12 godina radila i na kraju je negde izgubila gas. Nisam hteo da je popravljam.
Moja stara Midea on/off se cula kao hiltovka. To je neverovatno bucno bilo.. I mi smo joj dusu uzeli, radila nekih 15god i na kraju kompresor pregoreo. Grejala i na -15 bez problema.. Sad na njenom mestu Daikin šapuće, a mislim da je i komšijama laknulo kada smo promenili klimu😂
Pogledajte prilog trim.6185A59C-3FD1-41B3-9A94-091C4E8A76E0.MOV

Nazad
Vrh Dno