Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Opusti se malo

Drugari pozz,planiram da kupim Haier masinu za susenje vesa 7 godina garancije i 15 god na motor garancija,masina je 100 000 sta mislite o tome vredi li to tih para,posto su mi se svi popeli na glavu da sam luf i da ima dosta uvozne tehnike polovne sa zapada za mnogo manje para,hvala unpared pozz

Da li je mnogo para ili ne, zavisi od tebe lično (tvoje procene). Sa garancijom od 5 godina i dosta nižom cenom ima uređaja proizvođača Electrolux, Gorenje, Beko.
Izdvojena garancija na motor je nešto na šta ne treba obraćati pažnju.

Sušilicama je motor mnogo manje opterećen nego kod mašina za pranje, tako da toliko duga garancija je i iz tog i razloga.

Pa i na veš mašine daju garanciju od 15 godina na motor, što znači da nije do toga.

Motor je uglavnom poslednje što će se pokvariti. A ako se npr. van garantnog roka za ceo uređaj pokvari motor, jer je kanula voda na njega iz razloga što se recimo oštetio kazan, tada ta izdvojena (dodatna) garancija ne važi.

Poslednja izmena:
U skladu sa vremenom. Manje buke, bez održavanja, manja verovatnoća otkaza

I kad ti stigne napiši da li ima i dole filter ispred kondezatora vlage. Neke Beko sušilice taj filter nemaju.
Da li je normalno da nakon susenja ispred saća u tom donjem delu ima kondenza?

Prilozi

• sace2.jpg
    sace2.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 67
  • sace1.jpg
    sace1.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 66
Preporuka za kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša sa toplotnom pumpom a da nije miele i 3000eur? :)

Ima tema za kombinovane.

Pozdrav
Koju masinu izabrati
BOSCH WTH83254BY
Gorenje DNP72N
ELECTROLUX EW8H458B
ili neku drugu do 70.000

Ovu Electrolux.

Kod nas Beko B3T42242 izdrzao oko 2 meseca i evo vec se pokvario (ne okrece se vise uopste bubanj).

Uzet zbog OK cene za kombinaciju inverter motora + toplotna pumpa.

Koji savet imate sto se tice ovih skupljih masina za susenje vesa (80000-100000 din)?

Trenutno naginjem ka LG RH80V9AV3N modelu.

Najbolje opet ta ista - Beko B3T42242
Za kvar u roku do 6 meseci nakon kupovine, imaš prvo zamene za novu.
Ta mašina košta ~70k, nije baš jeftina.

Pozdrav
Koju masinu izabrati
BOSCH WTH83254BY
Gorenje DNP72N
ELECTROLUX EW8H458B
ili neku drugu do 70.000
Imam EW7H458B i jako je fina mašina (ali mi je prva sušilica). Mrzi me da se podsećam koja je razlika sa ovom koju si naveo (osim što je novija serija) ali verujem da se nećeš pokajati. Mi više ništa, apsolutno ništa (osim kupatilskih prostirki) ne sušimo van mašine, ni leti ni bilo kada. :)

Imam EW7H458B i jako je fina mašina (ali mi je prva sušilica). Mrzi me da se podsećam koja je razlika sa ovom koju si naveo (osim što je novija serija) ali verujem da se nećeš pokajati. Mi više ništa, apsolutno ništa (osim kupatilskih prostirki) ne sušimo van mašine, ni leti ni bilo kada. :)
Hvala,na tu sam i mislio EW7

Najbolje opet ta ista - Beko B3T42242
Za kvar u roku do 6 meseci nakon kupovine, imaš prvo zamene za novu.
Ta mašina košta ~70k, nije baš jeftina.
Uzeta je za 62000 din (i dalje solidno velika suma).

Ova Beko B3T42242 vise ne postoji (zamenjena je nekom novom generacijom), a druga preporuka za Beko je B5T 68233.

Iskren da budem, poucen sada ovim ne verujem da bi isao na Beko gledajuci da sam isao u vise prodavnica i najveci broj reklamacija imaju na Beko ves masine i masine za susenje vesa (iako Beko na mnogim forumima hvale kao Best Buy), prosto izgleda da im je quality control diskutabilan u najmanju ruku, ili radi extra ili crkne u roku od 3-6 meseci.

Nije ti palo napamet koliko se proda beko masina u odnosu na ostale brendove?
Takodje ljudi vec znaju da garancija provereno funkcionise, i ti imas to iskustvo.

Pa iskren da budem nije bas da se toliko brzinski garancija resava, za sada cekam ovlascenog servisera da dodje (ne zna se ni kada, mozda ove mozda sledece nedelje).

Dotle zbog toga sto zivim u stanu moram da cekam i ne mogu odmah da uzmem zamensku masinu za susenje vesa.

Cao ljudi, da li ima masina za susenje vesa sa toplotnom pumpom i inverterom (nemam pojma za sta to uopste sluzi, citam da kao bolje da ima)
do nekih 50k. Hvala

Da li neko ima iskustva sa ovom masinom

GORENJE DHNE83 Mašina za sušenje veša​

Da li neko ima naslaganu veš mašinu i na nju sušaru? Da li je nešto još bitno prilikom kupovine sem da su iste širine i da li uzimati onaj dodatak između njih pošto vidim da košta čak 11.000?!?!?!

1 da
2 iste širine i dubine
3 kako koji, bosch par hiljada

• Like
Reagovanja: FTN
A šta se dešava ako je npr veš mašina dublja od sušare (sušara bi išla gore). Da li takva konstrukcija može?

Pa da li onda može da stoje na konstrukciji ukoliko je veš mašina dublja?

Ja nemam to iskustvo oko takve kombinacije da ide jedna na drugu jer imam dovoljno prostora pa mi mašine stoje jedna pored druge
A da bi popeo sušilicu na mašinu za pranje njen gornji deo treba da bude dovoljno velik da nogare sušilice lepo nalegnu. E sad za kasnije kada radi centrifuga kako će biti prati pa ćeš videti. Ako zatreba kupi postolje i montiraj.

• Like
Reagovanja: FTN
Vrh Dno