Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Nema ispred nista :D da uzmem filter vazduha za auto da ukrojim? :D

Hehe pa ti bi bilo realno najbolje rešenje tog problema jer bi tako najefikasnije otklonio tu prašinu
ali ne može tako jer je taj vazduh izuzetno zasićen vodom i prašinom i voda bi ga odmah zatvorila, tako da se mora napraviti filter koji mora da propušta čestice vodene pare a istovremeno da ne pušta prašinu koju taj isti vazduh nosi.
To i jeste problematika tog tipa mašina, jer svi ti filteri vremenom puštaju i prašinu zajedno sa vlažnim vazduhom

Filter kao sto je dupla zenska carapa vec svaka masina ima.

Planiram da kupim mašinu za sušenje, sa toplotnom pumpom, išla bi na veš mašinu pune dubine (nije slim). Budžet do 80-90k, ali bih i manje platio ako je moguće naravno. 5 godina garancije obavezno. Neka da može "nežno" da suši, čitao sam ovde da bosch ume previše da greje veš.

Nije hitno da mora odmah, sačekao bih da naleti neki popust, mesec-dva, nije kritično.

Koji brend? Ne patim od nekog brenda, samo bih da bude kvalitetna i da lepo radi. Poželjno plaćanje na rate.

EDIT: mašina za veš nam je 8kg, spram toga treba da izaberemo i veličinu.

Isteklo vreme za edit, uzeo bih mašinu koja može da se poveže na odvod za vodu umesto da praznim onu posudu.

To za odvod bi trebalo skoro svaka da ima, ali svakako proveri pre kupovine.

Dobro veče,

da li neko može da mi kaže mišljenje za mašinu Electrolux EW7H458B? Gledam da kupim sa TP od nekog malo boljeg proizvođača, ova mi je ok sa cenom.

Treba mi pomoć oko izbora mašine za sušenje. Samo dva kriterijuma su mi bitna - da je dubina manja od 60cm i da je neka ''povoljnija'' cena. Znam ja da postoje i Bosch i Miele, ali trenutno je budžet skromniji. Takođe, ako može, i preporuka za kombinovanu mašinu (dubine manje od 60cm),ukoliko budem morala tu varijantu. Hvala unapred na savetima 😉

Koliko je meni poznato ni Boš ni Mile nemaju ništa ispod 60 cm dubine 😀

Za tačne dimenzije metar u ruke i pravac u neku bolje opremljenu prodavnicu. Najčešće se navode dimenzije gornjeg panela, a na to treba dodati i dubinu vrata. Mada kod Boša može iz tehničke dokumentacije da se izvuče ovaj podatak, ali on nije opcija...

Šta kažete na ovu mašinu?

7 godina garancije, 15 na motor, inverter toplotna pumpa, 9kg. Na nekoj je akciji pa košta 84k.

Ili možda ova, kaže da je stari model na nekim sajtovima ali u TM je imaju na stanju i više prodavnica čak, 8kg, TP.

Što više čitam, manje znam, naravno. Sad gledam da neki korisnici preporučuju da mašina ima mogućnost okretanja bubnja u oba smera, da li je to stvarno korisno? Ako jeste, kako da proverim da li mašina ima tu mogućnost?

Nebitan detalj.

Ova skuplja je osetno i teža. Pitanje je sad gde je nabacila toliku masu. Možda je bolji (teži) kompresor i veći izmenjivači...

Uzeo WQB245A0BY. Aktivirano 2+3 godine garancije.
Odlična stvar je promena smera otvaranja vrata. Utisak posle par dana je da tiše i bolje radi nego stara, takodje iz serije 8.

Za vikend sam bio dokon , masina za ves crkla pa sam improvizovao sipajuci vrucu vodu prilikom pranja, pa sam uzeo microlife toplomer stavio ga na mod kucica i merio temepraturu u masini za susenje vesa.
Kada je masina bila najtoplija pokazao je 40C i nazad na limu i u samom bubnju kada sam merio ves, sad meni nije jasno kako ona skuplja ves ako je temperatura 40C

Za vikend sam bio dokon , masina za ves crkla pa sam improvizovao sipajuci vrucu vodu prilikom pranja, pa sam uzeo microlife toplomer stavio ga na mod kucica i merio temepraturu u masini za susenje vesa.
Kada je masina bila najtoplija pokazao je 40C i nazad na limu i u samom bubnju kada sam merio ves, sad meni nije jasno kako ona skuplja ves ako je temperatura 40C
Izmeri temparaturu u bubnju.Zato sto ukljucujes extratrocknen program zato i skuplja.

jesam, merio sam temperaturu samog bubnja i samih stvari bila je 40-45C

Zena mi kaze nemoguce da skuplja toliko nego se gojis ko vepar :)
Sve programe smo isprobali i taj extratrocknen nam se pokazao kao najbolji, ves suv, ispeglan a i zbog dece mi najsigurniji taj jer dodatno dezinfikuje.

Pozdrav drugari, planiram kupovinu susare i razmisljam izmedju ove dve.
Candy CSOE H8A2TE
GORENJE DNP 72 N?
Ako neko ima iskustava znacilo bi mi da napise ili mogu da cujem predlog za neku trecu opciju do 60 000.
Hvala :)

Tu gorenje sušilicu sam ja kupio prošle godine u ovo vreme i odlično radi, funkcija smart sušenje odlično proceni i osuši veš. Veš u mašini centrifuga ocedi na 700 obrtaja i tako ga sušim. Bila je jedno vreme po odličnoj ceni na ananasu uz kupon od 5000. Koliko se sećam beše oko 37000.

Da li je ves izguzvan po zavrsetku susenja? To mi je dosta bitna stavka. Vidim ima anti crease program.

Ma na to i ne obraćam pažnju, izvadi se dok je topao sklopi i toliko. Za mene je odličan a ne čujem ni suprugu ni ćerku da nalaze manu. Naravno ako nešto želiš pod ivicu da ti bude mora pegla.

Tu gorenje sušilicu sam ja kupio prošle godine u ovo vreme i odlično radi, funkcija smart sušenje odlično proceni i osuši veš. Veš u mašini centrifuga ocedi na 700 obrtaja i tako ga sušim. Bila je jedno vreme po odličnoj ceni na ananasu uz kupon od 5000. Koliko se sećam beše oko 37000.
Pusti je da se vrti na 1200

Puštao sam i otprilike za isto vreme osuši. A većom brzinom skraćuje se vek lagerima na bubnja i motoru i četkice brže odu ako je sinhroni motor.

Razlika je pola sata, sto mozda i nije bitno ko susi jednu masinu dnevno, ali ko susi 3,4 jeste.
Onda bi se ova moja davno raspala, sve vracem na 1500 obrtaja, nevezano da li se ves susi napolje ili u masini, unazad 7 godina

Ok, kada bi ste ih servisirali tj. bili majstori mnogo toga bi vam bilo jasnije.

Nazad
Vrh Dno