Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Ljudi,treba mi neko stručan da mi razjasni situaciju.uzeli smo candy h8ele nesto sa toplotnom pumpom.drugarice imaju slične modele i program sušenja im traje 1,2h a kod mene je svaki 4h.probala sam sve moguće kombinacije, prala na 1000 obrtaja,stavljala i manju i veću količinu vesa,koristila sve moguće programe ali ona i dalje suši 4 sata.da li neko ima iskustva i da li mozda postoji neki problem sa senzorom (primer drugarica koristi program za šareni ves nivo sušenja ormar i traje 1 i 15 minuta dok kod mene isti program traje 4,5 sata)?

Ako je sve u redu sa mašinom, program ne bi trebalo toliko da traje, tj. kod mene toliko ne traju ni programi za pamuk gde tražim ekstra suvo.

Proveri da li su čisti filteri.
Koja je kilaža mašine za pranje, a koja za sušenje, da ne bude mašina za pranje kapaciteta 10 kg, a za sušenje 6 kg.
susice ona i 5 sati...
zapusila se
Pa kad pre? Kako shvatih, nedavno je kupila.

Samo da podelim:
Bosch sušara koju sam kupio (WQB245A0BY) rotira bubanj u oba smera. Znači, bosch ne vrti samo u jednom smeru.

Nova je kupljena.ali zvala sam call centar juce-fora je u tome što stoji u prizemlju u stanu koji se ne greje.Kako su mi rekli,temperatura prostorije ne bi trebalo da bude niža od 16 stepeni

Nema to veze, moja gorenje sa TP je u baš hladnoj prostoriji i suši normalno. Nešto drugo tu nije kako treba. Da li je topao veš nakon recimo sat dva sušenja veša.
A možda ga ona i ranije osuši ali senzori unutra kasnije to detektuje. Pauziraj je nakon 3 sata i proveri veš da li je suv.
Zaglupi se i ova moja ali kada je stavljeno da se suši malo stvari. Stane na broj još 25 minuta i vrti i dalje. Kada stavim veću količinu stvari na sušenje osuši za oko dva ipo sata.

pozz svima!

Zanima me da li neko od clanova ima iskustva sa modelom GORENJE DNS93 (link)?

Narucio sam masinu za pranje GORENJE WNEI 94 BS (na osnovu vasih pozitivnih komentara, hvala!), pa bih je upario jer idu jedna na drugu, a trenutno od Gorenje aparata za sušenje gore navedeni model ima inverterski motor, pa mi deluje zanimljivo i kvalitetno.

Hvala svima na prethodnim postovima!

Nazad
Vrh Dno