Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Važno da radi na svim srpskim mrežama...
VoLTE nije deal-breaker, Globaltel ga npr. ni nema :)
Nije, ali konkretno ja lično, sigurno ne bih uzimao Pixel da ne može volte, posle onog mučenja ne bih to priredio sebi opet haha

Kontam, ali u mom slučaju i na A1 sve radi ok osim što nema VoLTE, kod mts-a i yettel-a uz Shizuku i to radi kome je neophodno...

Dobro je ako ne radi Volte za nekog ko tu opciju nije nikada pre koristio ili ne zna ni da postoji :D meni jedino sto smeta na P9PXL na A15 update je animacija kad se uradi DT2W ili Lift to check phone taj stutter koji ima kad radi tranziciju sa lock screen pozadine na desktop pozadinu to me izludjuje,sve ostalo je predobro i fluidno.

Eto na toj Lycamobile kartici ima i VoLTE i 5G i veruj mi ni jedno ni drugo nije mi nešto bitno :)

Sam kvalitet zvuka prilikom razgovora je odličan, to što se spušta sa 4G mi nije nešto bitno...

Neko je postavljao baš tehničke karakteristike srpskih operatera i koje tehnologije koriste - koliko se sećam A1 dobro stoji na tom polju.

Pisao sam u nekoj temi, supruzi kad sam uzeo magic 6 pro bila kuknjava kako se mnogo loše čuje zvuk pri razgovoru, "kao iz bunara". Na kraju sam isključio volte i ona oduševljena, kaže sad je kako treba 😁
Inače mene je smorio šizuku i to petljanje, želim da je telefon telefon ili ga menjam, obrisao sam šizuku i za sada na a1 na p6 pro nemam problema sa pozivima/propuštenim pozivima. Možda su nešto sredili ažuriranjima/u androidu 15.

Jel testirao neko download brzine sa G4 u odnosu na Snapdragon Gen3? Kad sam prešao sa Pixel 7 Pro na Vivo X100 Ultra razlika u download brzinama na Yettel mreži su nebo i zemlja. Gde sam imao 2-3mbit sa Pixelom sa ovim imam 70-80mbit. Jednostavno daleko superiorniji modem. I to je jedino da kažem gde se na oko primeti neka razlika. Ne znam jesu li rešili novi modem da je makar približno dobar kao u Gen3.

Meni je VoLTE jedna od bitnijih stavki na telefonu i mora mi bit dostupno.
Uvijek ga držim upaljenog, jer često trebam po netu nešto tražit dok razgovaram.
Na Samsungu mi to šljaka bez greške, kvaliteta poziva nije narušena.

@fkloznica evo izgurah 100-12% bat...neću ispod, ne volim svesno da upropaštavam istu...rezultat i ne znači mnogo pošto sam u romingu koji provereno mnogo manje ždere bateriju, nemam upaljen BT i sl.

Kako god, skoro 7h sot za 3+ dana korišćenja mislim da je ok i za roming.

Prilozi

• Screenshot_20241116-070055.png
    Screenshot_20241116-070055.png
    107.2 KB · Pregleda: 25
XL nema teoretske sanse da ima 7h sot,bar ne moj scenario koriscenja,ako bude imao 5h puna kapa

Pisao sam u nekoj temi, supruzi kad sam uzeo magic 6 pro bila kuknjava kako se mnogo loše čuje zvuk pri razgovoru, "kao iz bunara". Na kraju sam isključio volte i ona oduševljena, kaže sad je kako treba 😁
Inače mene je smorio šizuku i to petljanje, želim da je telefon telefon ili ga menjam, obrisao sam šizuku i za sada na a1 na p6 pro nemam problema sa pozivima/propuštenim pozivima. Možda su nešto sredili ažuriranjima/u androidu 15.
Ali onda nemaš internet tokom poziva, i ja mislim da je gori zvuk bez VoLTE?

XL nema teoretske sanse da ima 7h sot,bar ne moj scenario koriscenja,ako bude imao 5h puna kapa
Znači mali s23 star uskoro 2 godine mi gura preko 5h (neretko i 6+), evo ja ne znam kako koristiš telefon ali da mi xl (ultra i sl) ne izbacuje daleko više od 5 instant bi ga prodao/bacio/poklonio

Inače nisam primetio da mi je pixel igde brži bolji ili fluidniji od s23.
Muka me uhvati kad odem kod keve da joj sredjujem moj bivsi Note 10+ Snap, 60Hz ekran. Kako ono cudo radi i koliko mu uopste 8Pro ne bezi.

Dok sam bio na Pixel 6a a na A1 nije mi bio problem to sto nema VoLTE vec sto sam imao poruke o propustenim pozivima a da mi fon nije ni zvonio. Shizuku mi nije nista pomogao.

Recenzija hrvatska :)
Vidim na više mesta na kp je pro mali 930e. Kao što sam i mislio krajem godine će biti oko 850e.

Koliko vidim bice od 9am do 10pm plafon,al dacu mu jos fore nedelju dve,ali u odnosu na 8 pro je sve ostalo na dosta visem nivou,ne smeta mi toliko trajanje baterije koliko nema onog turbo punjenja kao kod kineza,totalno mi je nebitno koliko traje baterija na 9 xl kad bi imao opciju da za 10-15 napunim 60 70% ovako ne znam.

Pa naravno da nema, e sad treba da se setimo kuknjave na cenu kad je izašao telefon :)

Samo ja gledam XL 256GB i Hazel, a ovo u 90% XL crni i 128GB

I to se slažem, ionako 1TB na OneDrive zbog Microsoft 365 stoji skoro prazno :)
Ko snima video njemu je verzija sa 256GB već bitna...

Ona primedba moja na stutter na tranziciji sa lock screena na desktop je vazila samo za Nova launcher,na stock lanceru nema toga,od sinoc do danas poprilicno bolja baterija na xl-u,od 12am juce do evo sad ostao na 45posto izgleda da je settle za bateriju na A15 zavrsen nije dugo ni trajao videcemo dalje,ja imam malo problema sa home gestures sa CASE-om,tacnije kad odradim MT gesture bas cesto zeza nece da radi multitasking tipa bar 2-3 puta na dan,ne znam dal mu smeta ugao verovatno od kad zapocnem prstom gesture za mutitasking ili ne,koristim dve,Spigen ultra hibrid clear i original google pixel masku,tj primetio da na spigenu baz *****ava prestao sam od danas da je koristim,videcemo dal i google maska *****ava ako i ona onda ne gine koriscenje bez case pa sta bude.

@djape08 probaj naći whitestone staklo pa zalepi...taman će ti izdigne malo radnu površinu i smanji taj ugao. Inače vidim da ih se dosta žali na foliju kad zalepe da im je otisak gotovo ne upotrebljiv, ne znam koju je tačno lik zalepio na ovaj telefon ali mi fo radi odlično, bolje nego na samsungu...evo za sedam dana još ni jednom mi se nije desilo da nije otključao tel ma kako prst da sam spustio.

Ja otisak ne koristim uopste,samo pattern,*****ava MT gesture i na googlovoj maski.

@djape08 šta ti je tačno MT gesture, ono kad od dole vučeš ka gore da ti se recents pojavi?! Na ovoj masci što ja imam radi svaki gesture 100/100, al problem je što nemam pojma koja je marka pa da ti preporučim

Takođe ako znaš kako i možeš pomoći, sad dok sam gledao neki yt video pojavilo mi se samo od sebe dole summarize i ostale opcije, baš sam probao i extra radi...jedino što ne znam kako to opet da pronađem/aktiviram?
Edit: seljak, našao sam ask opciju ispod videa.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno