Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

@Proday

Da li na pixel 9 može da se vidi battery ciklus broj ?
Settings > About Phone > Battery information ?

Ganjam neki p9pro iz germanije preko oglasa pa je zeznuto syncovati se sa ortakom koji nema iskustva u kupovini van apple stora :)
Da ti odgovorim konačno, može. Takođe, možda grešim, ali ako je prvi vlasnik aktivirao promociju za gemini advanced, ti je nećeš dobiti. Tu sam ako treba još šta

Prilozi

• Screenshot_20241111-205526.png
    Screenshot_20241111-205526.png
    55.4 KB · Pregleda: 50
Kako od 5. septembra 8 ciklusa punjenja? Baterija toliko dobro drži :)
Rekao je da mu nije primarni telefon, tako i ja na poslovnom ajfonu imam tipa 15 ciklusa za mesec ipo, jer ga punim jednom u 3 dana.

Izvinjavam se onda, nisam ispratio taj deo, a nisam ni znao da se kupuje sekundarni telefon od preko 1000 evra pa mi zato nije bilo logično :)

Kako od 5. septembra 8 ciklusa punjenja? Baterija toliko dobro drži :)
Haha jednostavno je...Momak od koga sam kupio telefon nije ga koristio uopste...ima S24 ultra. Ovaj je kupio cisto da ponese u kinu (ili gde vec) posto je dobio fin trade in i preproda/zaradi, ali mu se planovi malo pokarabesili pa je zaglavio ovde a treba mu kes hitno. Od tih 8 su moji 3-4 sigurno tako da je to samo dokaz koliko je tel nov prakticno iako je star skoro 3m.

Takodje, sekundarni tel od 1000+ eura mogu da kupim kad idem u USA ili negde u DE npr kad nadjem na akciji, posto znam da cu imati mogucnosti da ga probam, izigram se malo i prodam za iste ili vece pare, cista logika, bez da lazem i mazem bilo koga....svako bi to uradio, jel ;)

Ići ću iduce sedmice za Singapur i vidim da je 9 pro oko 750€ u ovom mister mobile. Podržava li svaki pixel sve mreže, oce li raditi kod nas?

Je li ista situacija i sa iphone, posto se dvoumim za 16 pro?

I taj mali je sve samo ne mali. Gledao sam na gsmarena poredenje s23 vs p9 pro znači velika razlika...5mm duži i nekih 2.5 čini mi se širi, haos.

U suštini idealnih dimenzija :)
Od 70 do 72mm u širini je po meni idealno

@Proday Jeste to loša stvar, iako je 6.3 kao iph 16 Pro opet je veći solidno uzevši u obzir iste dijagonale... Ostavili su mu "velike" bezele u odnosu na konkurenciju. Svakako i ja čekam da se pojavi po normalnoj ceni, mada po svemu sudeći neće skoro...

Ovde neće nažalost.. na privatnim oglasima u De ih ima od 700e do 800e redovno. J"b"g malo smo tržište + pixel još nije ni blizu apple i Samsung popularnosti kod nas.

@fkloznica Nije po popularnosti, ali ova deveta serija po ceni definitivno jeste :D

Super, ne mogu nešto naci koje bendove koriste u cg za 5g, ali ovi ostali su pokriveni...

U suštini idealnih dimenzija :)
Od 70 do 72mm u širini je po meni idealno
Meni je razlika u tih 2mm primetna, nemam neku ogromnu šaku sada. Ja izmerim dimenzije telefona dal mogu da ga u širini obuhvatim jednom rukom :D To mi je merilo

Nisam do sad video zakljucan Pixel :)

U gužvi sam trenutno al mogu ti posle pošaljem gomilu slika novih p9 zaključanih na verizon, at&t i slično...ili samo otvori ebay. Generalno mislim da to samo ameri rade ali nije nemoguće da možda neko i na istoku preferira, čisto da bude obazriv.

Hvala na savjetu. Pogledacu

Samo jos jedno pitanje, ima li sa 9 pro onih problema sa pojedinim mrežama da gubi signal? 🫣

Ponasace se isto kao pixel7, pixel 8.. ako su oni gubili signal u CG i pixel 9 će.

Jesu 🫣 to je do modema? Ne moze se nešto softverski rijesiti?

Više je do mreže, jer nisu "podešeni" da rade u državama u kojima se ne prodaju oficijalno.
Mada ima naravno i do modema, ali ja na yettelu sa Suzuki patchom nisam ni jednom bio nedostupan za ovih godinu dana

Mislim da sam video negde da je novi modem u 9toj seriji, iako Exynos-ov, navodno nema tih problema, zbog toga i čekam da ga pazarim, inače ne bih ni razmišljao… 7 Pro sam prodao zbog toga. S24/plus koji su Exy takođe imaju taj problem kao P6-7-8. Svakako šteta što nema više korisnika trenutno da dojave realno stanje 😁

Na KP P9 Pro 1030€ a P9 Pro XL 940€. Bas ne kontam kako je to moguce?

Ponuda i potražnja, jednostavno je jako. Plus je devet pro isto što i xl samo u manjem pakovanju a manje stvari su uvek bile teže za napakovati i uglavnom su bile skuplje.

Na KP P9 Pro 1030€ a P9 Pro XL 940€. Bas ne kontam kako je to moguce?

Kasnije izašao, možda čak i 2 meseca kasnije. Plus manja je potražnja za manjim telefonima ovde na Balkanu.
Zato i kažem, na zapadu je mali pro jeftiniji od XL baš za tih početnih ~100e.

Edit: video sam na kp jedan oglas 9 pro(128gb) 960e. Ali pitanje da li je to oglas da navuče na prodavca ili stvarno ih valja za toliko.

Poslednja izmena:
To je pitanje, uglavnom kada na KPu vidim neki oglas robe iz HU, uvek najjeftinije ispadne 10-20% više u odnosu na cenu sa oglasa kada se uđe u komunikaciju, verovatno ih mrzi da ažuriraju cene non stop. Retko baš uzmem po tim cenama koje oglašavaju...

Vrh Dno