Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Dobavljač grešio. U hisense web stranici, gde registruješ model koji su dostupni kod nas za dodatnu garanciju, ne možeš da nađeš unutrašnja jedinica sa oznakom QH35XV3A. Ali sa oznakom QH35XV3AG možeš.

QH35XV3AG je unutrašnja jedinica i boja je belo, a QH35XV3BG je crno. Spoljne jedinice su isti u obe model.

Tako i kod mene, ali što je interesanto da kupili smo dve klime. Isti model Pro X. I samo u jednoj sobi se čuje. Zvao sam majstor koji je montirao klimu. I on kaže da ne čuje razlika O,o. Samo ja i dece čuju......Pitam majstora da li bi moglo da pušta negde gas. Rekao mi da ne jer unutrašnja jedinica dobro greje. Ali verovatno nešto nije u redu. Mene jako iznervira. Ali ne razumem zašto je klima u drugoj sobi toliko tiše radi.
Još mene zanima, da li si probao da puniš klimu sa freonom pa ponovo vakumiraš sistem? Moguće je da nema dovoljno freon u klimu? Zbog toga mogu da šište ?

Treba mi pomoć oko označavanja modela - Energy Pro X bela je QH35XV3AG dok je crna samo sa oznakom BG na kraju. Nalazim u online shopovima pojedinim da reklamiraju (na akcijama uglavnom) Energy Pro X ali oznaka je QH35XV3A, bez G na kraju. Da li je u pitanju samo lapsus ili ima razlika u modelu u zavisnosti da li ima G ili ne? Hvala

Slovo "G" na kraju moderne oznake označava unutrašnju jedinicu, slovo "W" na kraju označava spoljašnju jedinicu istog modela. Nema razlike u modelu da li u modernoj oznaci ima slovo "G" ili nema, to je isti uređaj. Na sajtu se nalazi slovo "G" na kraju moderne oznake za registraciju produžene garancije, da bi korisnici mogli da unesu serijski broj sa u unutrašnje jedinice, koja im je dostupnija od spoljašnje.

Pozdrav, zanima me da li kod nekog od vas spoljna jedinica proizvodi zvuk kao da skripi i prenosi taj zvuk na unutrasnju jedinicu? Kod mene se taj zvuk javlja kada klima odrzava zadatu temperaturu.

Oce sve hiseance na manjim brzinama da se cuje gas kako provlazi kroz sistem. Podigni na max fan i nece ga biti vise.

Pozdrav, zanima me da li kod nekog od vas spoljna jedinica proizvodi zvuk kao da skripi i prenosi taj zvuk na unutrasnju jedinicu? Kod mene se taj zvuk javlja kada klima odrzava zadatu temperaturu.
Da. I kod mene je tako. Nisam rešio problem. Ne znam gde da tražim. Majstori kod mene vakumirali obe klime. Ali zbog neki način u drugoj sobi klima tiše radi.
Bilo bi dobro da znam čemu je problem.
Oce sve hiseance na manjim brzinama da se cuje gas kako provlazi kroz sistem. Podigni na max fan i nece ga biti vise.
Isprobao sam ovo više puta. Ali ako stavim ventilator na maximum brzine, čuje se. Barem kod mene.

Koliko ti je stavio cevi jel ima 3m? Ljudi si pricali kad ih krajcuju za duzinu cevi klime znaju da prenose vibracije
Da. I kod mene je tako. Nisam rešio problem. Ne znam gde da tražim. Majstori kod mene vakumirali obe klime. Ali zbog neki način u drugoj sobi klima tiše radi.
Bilo bi dobro da znam čemu je problem.

Isprobao sam ovo više puta. Ali ako stavim ventilator na maximum brzine, čuje se. Barem kod mene.
Izadji napolje vidi probaj rukom da dignes sp dal ce da prestane. Mozda ti nije u vinklu nosac pa kad je nagnuta malo zveci meni se to desavalo ali mi debeo zid pa ne cujem nista unutra :)

Koliko ti je stavio cevi jel ima 3m? Ljudi si pricali kad ih krajcuju za duzinu cevi klime znaju da prenose vibracije
Da stavili su 3 metar. Ovlašćeni servis je montirao. I oni su nam rekli da Hisense ne prepozna garancija ako majstori ne montiraju klima kao brand Hisense zahteva. I da rekli su da i zbog vibracija treba.

Izadji napolje vidi probaj rukom da dignes sp dal ce da prestane. Mozda ti nije u vinklu nosac pa kad je nagnuta malo zveci meni se to desavalo ali mi debeo zid pa ne cujem nista unutra :)
Interesantno. Sutra ću da vidim. Hvala na savet.

Da stavili su 3 metar. Ovlašćeni servis je montirao. I oni su nam rekli da Hisense ne prepozna garancija ako majstori ne montiraju klima kao brand Hisense zahteva. I da rekli su da i zbog vibracija treba.
Meni ovlasceni isto radio pa mi stavili na 10cm od zida a hiseanse trazi da za svoje spoljasnje jedinice mora min 20cm od zida. Kad samo zvao da se zalim posto *** nisam znao ovlasceni me iskulirao zvao ih 10 puta i na kraju oterao u tri lepe sad cu pred zimu sam da kupim duze nosace i da zamenim sam...

Prilozi

• PXL_20240109_111734338.jpg
    PXL_20240109_111734338.jpg
    145.5 KB · Pregleda: 81
Meni ovlasceni isto radio pa mi stavili na 10cm od zida a hiseanse trazi da za svoje spoljasnje jedinice mora min 20cm od zida. Kad samo zvao da se zalim posto ********* nisam znao ovlasceni me iskulirao zvao ih 10 puta i na kraju oterao u tri lepe sad cu pred zimu sam da kupim duze nosace i da zamenim sam...
Ovo mi je novi info. I kod mene tako su montirali. Znači treba 20 cm od zida.... Ajoj.

Vecina hisense klima tako malo sisti na nizim modulacijama (nije samo hisense nego i neke druge marke/modeli). Kada postane hladnije pa klima radi na nesto vecoj modulaciji od minimalne to se ne cuje. U vecini slučajeva ne prenosi ili jako malo prenosi na unutrasnju, kod mene se npr cuje samo ako je mrtva tisina u kuci, medjutim meni to ne smeta licno, nije toliko glasno.

Nema toliko veze duzina cijevi, moja energy pro plus (koja je skoro ista klima kao ova vaša) je prvo bila na 3m a kasnije sam je premjestio u veci prostor iz male sobe, je sada oko 1.5m i isto se cuje.

Što se tiče udaljenosti od zida pozeljno je da sto dalje (bar 20cm) i da je prohodno isto tako i sa strana, medjutim nije da klima ne moze raditi, vidjao sam i nabijenije klime i normalno rade tako da se i ne morate opterećivati sa ovim pogotovo ako je slobodna ona strana jedna gdje je izmjenjivac vidljiv a ne zatvoren limom i klima normalno hladi i grije.

Tu majstori pogriješe jer stave nosace za 12ku a vanjska jedinica je velika, kao 18ka tako da trebaju nosaci od 18ke

I meni stavili 8cm od zida Mitsubishi LN 9ku od 35kg, pa dolazili i stavili duze nosace.
Kontaktirajte direktno Hisense i navedite im koji servis vam je tako ugradio, te da nece da dodju da promene nosace.
Ponesu nosace koji su se pre 20 godina smatrali za 9 i 12k btu jer su sve klime bile dosta manje, a danas to nema veze sa zivotom i vecina klima zahteva vece nosace, a neke poput Ambera Ultra 9k i 12k zahtevaju nosace koji tipicno idu za 24ku.
Ustede na nosacima, a i mrzi ih da se cimaju kada pogrese da donesu druge ili su prosto te nakupovali u vecim kolicinama, pa ih koriste svuda gde moze da prodje.

Svakako kupi i antivibracioni nosace Fischer(taj je najbolji) i namontiraj i to, jeftino a koristi i te kako.

Kod mene je taj zvuk na nizim modulacijama bas izrazen, pojacam ventilator ali taj zvuk se i dalje isto cuje. Prijavio sam radnji od koje sam kupio, poslali su mi Hisense servisera i on je ustanovio da taj zvuk postoji, pa su sad prosledili gorenju i cekam odgovor.

Kod mene je taj zvuk na nizim modulacijama bas izrazen, pojacam ventilator ali taj zvuk se i dalje isto cuje. Prijavio sam radnji od koje sam kupio, poslali su mi Hisense servisera i on je ustanovio da taj zvuk postoji, pa su sad prosledili gorenju i cekam odgovor.
Aj bas javi sta ce ti reci, zivo me zanima

Obavešti me. Kad dobio si odgovor. Hvala

Na YT mi je iskocilo kako Vesic ugradjuje Energy Pro X, u jednom dijelu videa, kada je pustio da radi se bas cuje to sustanje, ako je to, to. Mozda je malo muzika prigusila.

Ja kada sam kupovao svoju jos 2 drugara smo porucili zajedno, u istom gradu zivimo, sve 3 se identicno cuju. Kroz 2 godine jos jedan kolega sa posla kupi sebi energy pro jer mu se svidjela a starcima kupi nordic jer nisu imali energy na stanju, i te 2 se isto cuju. (Energy pro, nordic i x mislim da imaju iste vanjske jedinice)

Moja nordic pisti kad smanjim fan. Spoljna nekad zveci nekad ne al je ne cujem unutra. Meni su obe nordic stavljenje na max fan i tad se ne cuje nikad. *** hteo da ustedim bile bas jeftine prosle god izaslo me 55k po klimi. Ali letos na sladjenu radile full. I sad za ovaj prelazni greju top. Ova jedna 80 kvadrata potrosila 200kw za 25 dana. ova gore 40 kvadrata 90kw za 25 dana.

Ja se grijem sa energy pro 3. zima, znaci na -19 sam imao 7 dana u kontinuitetu pretprosle zime, radila bez problema ikakvih, Osim tog sustanja (na koje sam ja lično i zaboravio) i sto je stimam za stepen niže ja je ne bih mjenjao nizasta, moja vanjska je nečujna totalno, čak i na vecim hladnoćama

Od jutros aplikacija zaglupela i ne meri potrosnju. Merila prvih 2h i prestala. Jel neko imao slican problem i kako ovo resiti??? Pokusao sam da iskljucim klimu par min iz struje nije pomoglo

Od jutros aplikacija zaglupela i ne meri potrosnju. Merila prvih 2h i prestala. Jel neko imao slican problem i kako ovo resiti??? Pokusao sam da iskljucim klimu par min iz struje nije pomoglo
Meni se to desilo kad me je internet zezao.
Resilo se samo od sebe sutradan.

Kod mene isti problem.
Ne verujem da je do neta,kad je baš kod svih u isto vreme u 8 ujutro prestalo .
Ajde ako neko reši neka javi.

Nisam ni usao u aplikaciju jer sam bas jutros pre posla bacio pogled na potrosnju oko 8.
Bice da je do njih onda, pardon.

Ako je kod svih do aplikacije je to jest servera sa kojim ona saobraća.
Мени је данас уграђен овај модел климе, бела варијанта. Пре пар сати активирана и повезана на апликацију. Све ради осим мониторинга потрошње електричне енергије.

Definitivno je do njih cim toliko ljudi ima problem. Mozda spremaju neki update... Meni ceo dan radi,a u potrosnji stoji 0,9kwh i pise da je vreme rada 1h. Cisto informativno ako nekoga zanima da poredi juce je za 16h potrosila 5,3kwh temp 23c greje se oko 45m2

Desava se ljudi sta vam je, svi ti podaci se pamte po kojekakvim serverima, to je normalno da povremeno zakaze

I meni prestalo da meri jutros od 9 nije se vratilo jos uvek
Definitivno je do njih cim toliko ljudi ima problem. Mozda spremaju neki update... Meni ceo dan radi,a u potrosnji stoji 0,9kwh i pise da je vreme rada 1h. Cisto informativno ako nekoga zanima da poredi juce je za 16h potrosila 5,3kwh temp 23c greje se oko 45m2
Ja sam nordic bacio na mucenje treba da izdrzi do sled nedelje kad stize 18tica. Nordic trenutno odrzava 80kv neizolovanih na 23c. do 12 uvece izgura bez defrosta a onda na svakih sat jadna odlazi u defrost do ujutru dok ne izadje iz minusa. bije 17-20kv dnevno sa sve defrostima. Ali drzi temp

Prilozi

• Screenshot_20241107-012447.png
    Screenshot_20241107-012447.png
    59.2 KB · Pregleda: 48
Nazad
Vrh Dno