Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

To razumem da ako nemas mesta, ako ti se svasta mota oko punjaca, sigurno ces ih oboriti u nekom trenutku... Ali taj deo da dzojstici mora pod uglom ili sta vec, mislim, nije neistinit, moras na pravu stranu da ga okrenes, ne moozes naopako ili samo da ga bacis na punjac... Ja samo ne vidim problem u tome... probao sam par njih, meni je ovaj soni najprakticniji i najlaksi za stavljanje dzojstika... Kako god... Ko sta voli...

Upravo to nije za svakoga i svako mesto. Meni je stajao na dohvat ruke klincima i odmah sam ga premestio prvi dan.

U skucenijem prostoru od ovoga ne moze i opet bez problema , kablovi sto vise su trenutno jer se menjao polozaj stampaca, ali 3 doka 2 jedan iza drugog drugi odma pored prvog i nikakav problem niti se obaraju dzojstici iza ni pored ni od strane mene ni od strane dece. Naravno ako ih cuskas ispasce jer kao sto rece @CarnX nije ni poenta da ga lockuje da moram da ga cupam onda mi isto dal ga punio na kabal ili na dock

Prilozi

• IMG_4282.jpeg
    IMG_4282.jpeg
    125.1 KB · Pregleda: 123
И ја се понекад мучим да лепо поставим контролер, а имам оригинал пуњач-станицу.

Ne smatram da je idealan dizajn, mozda sam u samom pocetku povremeno imao problema da ga utaknem, ali sad klizi veoma lako.

Ја некад убодем из прве некад из 10ог покушаја. Имао сам и оне гумене маске, па сам морао да их опсецам око конектора.

Ја некад убодем из прве некад из 10ог покушаја. Имао сам и оне гумене маске, па сам морао да их опсецам око конектора.

tenor.gif

Inače:

Znači da stižu u ponudu i novi poklopci Pro Max :D

Počinje da mi driftuje ovo njesra od Dual Sensa.
Imate li neku preporuku za servis u BG?
Btw, čim sam uzeo PS5 imao sam osećaj pod rukom da je Dual sense pipav i nikakav. PS4 džojstike sam uzeo polovne i radili su godinama bez greške (dok nisu crkli 😁)

I ja juce prvi put osetih čari drifta, ali za sada osetno samo u meniju, tj u ovom slučaju kad idem kroz npr skill tree. Nije uvek osetno, ali s vremena na vreme pobrljavi.

Secam se da sam na youtube video nacin kako moze da se otkloni stiskanjem i vrtenjem pečurki u krug, pa cu to probati, mada to nekad resi, a verujem da češće mora servis.

Reši pa se vrati, predlog je ako nije u garanciji da ganjate nekoga ko radi hall. Neko je kacio cenu 2700 za oba, mislim da nema jeftinije.

I ja juce prvi put osetih čari drifta, ali za sada osetno samo u meniju, tj u ovom slučaju kad idem kroz npr skill tree. Nije uvek osetno, ali s vremena na vreme pobrljavi.

Secam se da sam na youtube video nacin kako moze da se otkloni stiskanjem i vrtenjem pečurki u krug, pa cu to probati, mada to nekad resi, a verujem da češće mora servis.

Da, vrtenje, duvanje i stiskanje pomogne privremeno.
A kupiću i još jedan.Dok je ovaj na opravci.
Videh na KP 60 evra iz Subotice.
Mslm da nema jeftinije?

Ja cu naručiti hall, pa kad stigne. Do tada imam drugi, mada kad završim control, neću sigurno ništa igrati mesec dana.

Čime održavate pečurke na DualSense? Moje postanu lepljive svakih par meseci pa ih očistim alkoholom.
Inače stoje na bazi za punjenje non stop u sobi sa puno svetla ali nikada ne pada sunčeva svetlost na njih

Meni nikada nisu bile lepljive samo su se ogulile pa sam zamenio aluminijumskim. Ali da to zvuci kao kad guma bude na suncu...čudno.

Čime održavate pečurke na DualSense? Moje postanu lepljive svakih par meseci pa ih očistim alkoholom.
Inače stoje na bazi za punjenje non stop u sobi sa puno svetla ali nikada ne pada sunčeva svetlost na njih
oni

GuliKit

svičevi dolaze sa malo jačim pečurkama. Možeš preko ali express da poručiš i dolaze magnetni swich sa pečurkama.

Kod mene postanu lepljive ako neko vreme ne koristim dualsense, ali se prociste same posle 10 minuta igranja

Kod mene postanu lepljive ako neko vreme ne koristim dualsense, ali se prociste same posle 10 minuta igranja
Ne igram po par meseci i onda se dogovori neko igranje sa ekipom, moram da čistim 8 pečurki (imam 4 DualSense).

• Alan Wake 2
  • Albatroz
  • Apex Legends
  • Arma Reforger
  • Assassin’s Creed Mirage
  • Baldur’s Gate 3
  • Call of Duty: Black Ops 6
  • EA Sports College Football 25
  • Dead Island 2
  • Demon’s Souls
  • Diablo IV
  • Dragon Age: The Veilguard
  • Dragon’s Dogma 2
  • Dying Light 2 Reloaded Edition
  • EA Sports FC 25
  • Enlisted
  • F1 24
  • Final Fantasy VII Rebirth
  • Fortnite
  • God of War Ragnarök
  • Hogwarts Legacy
  • Horizon Forbidden West
  • Horizon Zero Dawn Remastered
  • Kayak VR: Mirage
  • Lies of P
  • Madden NFL 25
  • Marvel’s Spider-Man Remastered
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Naraka: Bladepoint
  • NBA2K 25
  • No Man’s Sky
  • Palworld
  • Paladin’s Passage
  • Planet Coaster 2
  • Professional Spirits Baseball 2024-2025
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Resident Evil 4
  • Resident Evil Village
  • Rise of the Ronin
  • Rogue Flight
  • Star Wars: Jedi Survivor
  • Star Wars: Outlaws
  • Stellar Blade
  • Test Drive Unlimited: Solar Crown
  • The Callisto Protocol
  • The Crew Motorfest
  • The Finals
  • The First Descendant
  • The Last of Us Part I
  • The Last of Us Part II Remastered
  • Until Dawn
  • War Thunder
  • Warframe
  • World of Warships: Legends

PS 5 Pro je u predprodaji i nigde out of stock, sto se dugo nije desilo. Shvatili ljudi sta je deranje po dzepu. Dobrih igara sve manje a zakidanja na hardveru sve veca.

• Alan Wake 2
  • Albatroz
  • Apex Legends
  • Arma Reforger
  • Assassin’s Creed Mirage
  • Baldur’s Gate 3
  • Call of Duty: Black Ops 6
  • EA Sports College Football 25
  • Dead Island 2
  • Demon’s Souls
  • Diablo IV
  • Dragon Age: The Veilguard
  • Dragon’s Dogma 2
  • Dying Light 2 Reloaded Edition
  • EA Sports FC 25
  • Enlisted
  • F1 24
  • Final Fantasy VII Rebirth
  • Fortnite
  • God of War Ragnarök
  • Hogwarts Legacy
  • Horizon Forbidden West
  • Horizon Zero Dawn Remastered
  • Kayak VR: Mirage
  • Lies of P
  • Madden NFL 25
  • Marvel’s Spider-Man Remastered
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Naraka: Bladepoint
  • NBA2K 25
  • No Man’s Sky
  • Palworld
  • Paladin’s Passage
  • Planet Coaster 2
  • Professional Spirits Baseball 2024-2025
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Resident Evil 4
  • Resident Evil Village
  • Rise of the Ronin
  • Rogue Flight
  • Star Wars: Jedi Survivor
  • Star Wars: Outlaws
  • Stellar Blade
  • Test Drive Unlimited: Solar Crown
  • The Callisto Protocol
  • The Crew Motorfest
  • The Finals
  • The First Descendant
  • The Last of Us Part I
  • The Last of Us Part II Remastered
  • Until Dawn
  • War Thunder
  • Warframe
  • World of Warships: Legends
U prevodu:
  • Horizon Zero Dawn Remastered Facelift

pravi prevod - nema novih igara niti ce ih biti, samo remasteri ps4 igara koje je preslo 90% korisnika

Na prvu loptu: isti cpu, bolji gpu,brža RAM memorija, veća skladišna memorija i nekoliko AI upscaling trikova u igrama koje to podržavaju. U prilogu se vidi da je ranac detaljniji,kameni put ispred itd...
Za one koje zanima, jasno se vidi da je manjih dimenzija, da ima manji broj elektronskih komponenata ( sada su po 2 do 3 komponente u jednom čipu) kako bi uštedeli energiju i grejanje ( ali su zato popravke skuplje)....

Prilozi

• ps5 pro graf.jpg
    ps5 pro graf.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 69
Tesko da možeš desk bez 1.2-1.4K sa 7800xt jer još uvek drži solidno cenu... Sem ako baš ne tempiras neki ultra budzetni build..
Ali bih rekao da te desk izadje kasnije dosta jeftinije na 2-3 godine zbog cene igara, a i realno možeš da ga voziš duže od konzole bez udara na performanse.

Ps5 pro je cena jedne grafičke u EU, ali opet ne vidim svrhu kupovine jer hardverski skok/upgrade nije veliki a nema ni dobrih Sony naslova da bi se prodavao hw...

Situacija je gde je bolje uzeti basic slim model i odigrati sta Sony nudi na toj platformi ili uložiti više love i uzeti u desk i biti miran narednih 5 godina sa mnogo većim brojem naslova.
Najcrnje je što Soni još uvek drži svoje naslove na PS store-u poprilično naduvano dok se za PC (koji su došli) mogu naći dosta jeftinije

Problem mi je sto sam vec dao jedan Pro na godisnje pretplate i za par novih igara sto su izasle za sve ove godine, dok bi na kompu toliko ustedeo.
Stavicemo na papir prednosti i mane, pa cemo da vidimo.

Vrh Dno