Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ajd uslikaj molim te, ne mogu da zamislim da ne može da se sredi to.
A za dvije osobe Xiaomi 5.5L lagano.
Evo, prskao sam sva ziva stredstva.Ne znam sta vise da sipam.
Mislim ona radi moze jos da se koristi ali iskreno ovo je mi uzas vise za koriscenje

Prilozi

• 20241101_131443.jpg
    20241101_131443.jpg
    200.6 KB · Pregleda: 109
  • 20241101_131447.jpg
    20241101_131447.jpg
    184.2 KB · Pregleda: 107
  • 20241101_131452.jpg
    20241101_131452.jpg
    209.2 KB · Pregleda: 105
Ja sam stari delimano bacio iz istog razloga. Nov Xiaomi 6.5l počeo sam da perem nakon svakog korišćenja i za sada je kao nov.

Ja sam stari delimano bacio iz istog razloga. Nov Xiaomi 6.5l počeo sam da perem nakon svakog korišćenja i za sada je kao nov.
Ja sam bio lenj malo na pocetku.Napravim meso, natrpam zacine izprzim i ona potpim u vodu i zaboravim do sutra.I malo po malo, sad ovo uzas.Evo vec danima ga polivam svakakvim sredstvima/penama za ciscenje kao curi braon sa njega ali i dalje ni zicom ovo tvrdokorno ne mogu skinem.

Ja sam bio lenj malo na pocetku.Napravim meso, natrpam zacine izprzim i ona potpim u vodu i zaboravim do sutra.I malo po malo, sad ovo uzas.Evo vec danima ga polivam svakakvim sredstvima/penama za ciscenje kao curi braon sa njega ali i dalje ni zicom ovo tvrdokorno ne mogu skinem.

Ako si koristio žicu za posudu koja je teflonska onda svakako topla preporuka da baciš to..

sto ne koristite onaj papir za pecenje ili silikonske
veliko olaksanje da ne mora da se pere nakon rada

Koliko je efikasno pečenje sa silikonskom posudom? Tripujem da hrana neće da se ispeče kalo treba jer vazduh ne kruži kako bi inače kružio bez ikakve posude.

Vidi se da ti je otišao teflonski premaz. Baci to pod hitno. Šteta je što ne može da se nađe zamenska korpa na aliexpress-u.

Ako si koristio žicu za posudu koja je teflonska onda svakako topla preporuka da baciš to..

Koliko je efikasno pečenje sa silikonskom posudom? Tripujem da hrana neće da se ispeče kalo treba jer vazduh ne kruži kako bi inače kružio bez ikakve posude.
Ne znam za taj silikon ali sam uzeo papire sa temua, odlična stvar. Nema pranja uopšte a uvek čisto

Nista uzmimam 101% sad za vikend.
Jel imate neku za preporuku, premaz funkcije itd ili da uzmem ovu Xiaomi...Gledam da bude neka do 15ak hiljada max

Definitivno otišao premaz. Pogledaj zvanični Gorenje servis, oni imaju rezervne djelove za sve proizvode, možda ima i ovo.

Meni su te papirne cinije extra, ali za podgrevanje, za to ih uglavnom i koristim, pogotovo kad klinci sami sebi podgrevaju (manje haosa me doceka kad dodjem kuci). A za przenje nisam probao jer tripujem da od dole manje prodire toplota... Danas sam bas uzeo novu turu + silikonsku da isprobam.

За печење нису погодни, јер ваздух не може да пролази одозго, бар је тако код мене. Једино да се мало избуши.

Silikonske posude su savršene za podgrijavanje, ja sipam i čorbasto, sve se zagrije za 3-4 minuta.

Meni su te papirne cinije extra, ali za podgrevanje, za to ih uglavnom i koristim, pogotovo kad klinci sami sebi podgrevaju (manje haosa me doceka kad dodjem kuci). A za przenje nisam probao jer tripujem da od dole manje prodire toplota... Danas sam bas uzeo novu turu + silikonsku da isprobam.
Ne tripujes jer stvarno lošije peče osim ako nećeš da okrećeš hranu. Ali u tom dužem pečenju se papir skroz izuvija oko hrane.
Ja razmišljam da naručim cosori dual blaze sa kupujem-prodajem zbog donjeg grejača.

Definitivno otišao premaz. Pogledaj zvanični Gorenje servis, oni imaju rezervne djelove za sve proizvode, možda ima i ovo.
Ti iz Gorenja da ne kažem šta sigurno nemaju sve rezervne delove a pogotovo za er frajer.A ako i slučajno imaju pa čekao sam na onaj držač flaša za frižider negde oko....rekao bih 2 meseca.Fabrika u Valjevu a rezervni deo se naručuje iz Slovenije.

Ko zna gde se plastika za Gorenje frižidere radi...

Kupio sam Xiaomi ovu od 4,5L na akciji bila za 7500 rsd milina, u svakom slucaju mi je bolja nego ova Gorenje i jacina i kapacitet.

A sto se tice plastike za Gorenje frizidere ne znam i meni treba, posto mi je puklo iz cista mira sa spoljne strane sa obe strane kod ledare...Mislim nije bas frizider nesto sto se mrda pomera...Samo od sebe puklo...

Uglavnom, ako hoćeš da dovedeš Gorenje Air Fryer u red, broj rezervnog dijela je 824294, imaju ga u prodaji brojni sajtovi svuda sem kod nas.

Da li koristi neko, ili ima nekog iskustva sa Rosmarino Infinity Pro XXL modelom? Najviše me zanima da li se lako održava i da li se isprskaju grejači pa posle dimi? Zapremina je 8 litara i ima 2 fioke i to me najviše i privlači, tj. gospođu. Ja bih bez razmišljanja pazario Šaomi od 6.5 lit. kao proverenu stvar, ali ženče zapelo za 2 fioke.
22035_PS09_AirFryer_PRO_XXL_SRB.jpg

Ima na KP Ninja s dvije korpe za 22k, pogledaj i to, sigurno nije Rosmarino bolji.

Stigla mi ova Xiaomi 4,5L sad ne znam da li umisljam ali korpa mi deluje manja od Gorenje 3,5L mozda zato sto je ova kockasta, a Gorenje bila okrugla.
Mnogo mi se svidja ove pametne funkcije, da mi pogreva hranu sledecih 30ak min ako zaboravim da odmah izvadim, povezivanje preko Apk

И ја сам прешао са Delimano 3,5 на Xiaomi 4 pro и сто ми делије мања, плића је.

Ta sa dve korpe deluje bas veliko, pa ti onda zavisi i od mesta. Ako imaš što da ne.

Što se praktičnosti tiče, zavisi i od toga šta spremaš.
Npr, mi kad jedemo one pileće kaođorđeve iz maxija i pomfrit, stavim meso na rešetke a pomfrit na dno posude. 20 min 200 stepeni - posle 10 min meso gotovo, izvadim i promešam krompir da se lepo ispeče i to je to.

Za ostale stvari koristim papir ko i ostali, ali tad svakako treba više vremena (možda i dodatno okretanje) da bi se hrana spremila. Ali je mnogo lakše što se pranja tiče.

Inače, i ja imam Xiaomi od 6,5l. Generalno zadovoljan, ali mana je što deluje da onaj teflonski premaz neće dugo trajati. Nisam pitao, ali moram jednom prilikom pozvati da vidim ima li rezervni kad ovaj strada.
Takođe, takve stvari sa kilavim teflonskim premazima ne preporučujem da perete u mašini (iako piše da može). Sigurno će trajati duže.

Добре су те Каођорђеве. Ја их узимам када су на попусту или пред истек. Данас гледам, 599дин. ☹️
Мој фрајер је 4 pro.
Можда сам могао већи да купим, али овај сам платио са неким силним попустима 6500.

Očigledno je po popustima da izbacuju iz ponude prvu seriju, 3,5L, 4L Pro i 6,5L. Nadam se da će biti djelova za njih bar neko vrijeme.
Kad poredim 5,5L sa 3,5L, očigledno je da su u nekim stvarima smanjili troškove - na 3,5L je OLED ekran, a na 5,5L je očigledno IPS, niže rezolucije... Plastika ima malo drugačiji osjećaj, mislim da ima više vibracija pri radu. Kontrolni točak je manje precizan, zvučni signal djeluje "jeftinije"... Uređaj radi savršeno ali Xiaomi je definitivno "optimizovao" komponente. :D

Jesu, i mi ih tad uzimamo :)

Evo, iskreno, frajer je prva stvar koju sam kupio da stvarno nikakvo informisanje i "istraživanje" nisam radio.
Kontao sam, jbes ga, koliko to može biti komplikovana stvar :D

Video sam da je jedna od ključnih razlika veličina, a imam mesta u kuhinji, pa reko daj to.
Na ananasu je bila tad akcijska cena 12k plus je Miško dao 5k popust na račun preko 35k. Kupili smo još nešto i onda nas je frajer izašao oko 10k.

Edit: Opet je ta akcija u toku.

Stigao danas 4LPRO. Hoćemo supruga i ja da probamo pomfrit za početak, zamrznut Frikomov. Samo ubacim i pustim 20 min na 180 stepeni? Nema nikakva podloga dole, buni me što u receptima piše da se stavi aluminijumska folija? Treba da se okreće? Samo ukratko neko da pojasni, čitao sam temu ali da budem siguran. Za ostalo ću se snaći i skontati ali za prvi put eto, da pitam ovde.

Imam Ninju i koristimo samo masni papir (korpice, sa Amazona), ne okrecemo nista.

1732117172149.png

Znači i ovde masni papir (to imam) i ćao. Hvala.

frikomov ja maaalko sprejom nauljim. treba mu nekad i više od 20min. često mešanje i to je to.

Nazad
Vrh Dno