Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025)

U mejlu kada sam otvorio racun napisali su da kartice stizu za 15 dana. Da im verujem ili se kao i u Yettel bank ceka po mesec i duze?

Pa sad, zavisi koliko su zatrpani poslom i koliko su vredni (koliko zabušavaju).
Kad sam u drugoj polovini novembra prošle godine išao u ekspozituru u Nehruovoj na NBG i potpisao sve moguće papire za otvaranje posebnog računa i dobijanje internet kartice, rečeno mi je da će biti gotova za 15 dana i da dođem da preuzmem.
Nisam nameravao da ih jašem u dan, te sam dolazio na nekih 20-ak dana. I posle čekanja pola sata a nekad sat i više (jer mi nisu dozvolili preko reda samo da pitam je li stigla kako ne bih gubio vreme za džabe a nisu hteli ni da mi jave mejlom ili porukom ili pozivom već samo lično), dobih je iz trećeg pokušaja sredinom januara ove godine.
Sećam se da mi je negde 21./22. decembra rekao genijalac da još nije stigla i da dođem za 10 dana. Možda mislio da ponesem i šampanjac i prskalice da zajedno slavimo.
Tako da u periodu od 30-40 dana meni nije zasigurno stigla. Opet, ne znači da tebi neće brže. Samo gledaj da ne moraš džabe da čekaš poput mene.

Ja sam Visa internet izvadio preprošle godine i stigla je tačno posle 10 dana kako je i najavljeno. S druge strane, kod mts banke sam Master čekao oko tri nedelje, a Dina je stigla tek za dva meseca. Pritom, to je bio pandemijski režim pa su svi bili u zapećku. U to vreme su mi i za Addiko mRačun kartice došle posle skoro mesec dana, a tada je bio promo period 3 meseca bez održavanja.

Pa sad, zavisi koliko su zatrpani poslom i koliko su vredni (koliko zabušavaju).
Kad sam u drugoj polovini novembra prošle godine išao u ekspozituru u Nehruovoj na NBG i potpisao sve moguće papire za otvaranje posebnog računa i dobijanje internet kartice, rečeno mi je da će biti gotova za 15 dana i da dođem da preuzmem.
Nisam nameravao da ih jašem u dan, te sam dolazio na nekih 20-ak dana. I posle čekanja pola sata a nekad sat i više (jer mi nisu dozvolili preko reda samo da pitam je li stigla kako ne bih gubio vreme za džabe a nisu hteli ni da mi jave mejlom ili porukom ili pozivom već samo lično), dobih je iz trećeg pokušaja sredinom januara ove godine.
Sećam se da mi je negde 21./22. decembra rekao genijalac da još nije stigla i da dođem za 10 dana. Možda mislio da ponesem i šampanjac i prskalice da zajedno slavimo.
Tako da u periodu od 30-40 dana meni nije zasigurno stigla. Opet, ne znači da tebi neće brže. Samo gledaj da ne moraš džabe da čekaš poput mene.
Ja sam otvorio Racun plus. Te kartice bi trebalo koliko znam da donese postar.

Ja sam otvorio Racun plus. Te kartice bi trebalo koliko znam da donese postar.

Meni je zadnji put od promene statusa kartice na nalogu prošlo tačno 10 dana kada je doneo poštar. Uglavnom zavisi od poštara za tvoju ulicu. Najbolje je ako ga poznaješ najbrže dobiješ.

Da li neko ima informaciju da li se stvarno od februara 2025. godine racuni iz MTS koji pocinju sa 360 prebacuju na 200? Koliko sam ispratio na forumu ta informacija potice od neimenovane sluzbenice banke koja je to rekla rodjaci izvesnog clana foruma prilikom otvaranja racuna.

Da li postoji neka zvanicna informacija mimo ovog rekla-kazala?

Februar je objektivno još uvek daleko, te će banka, verujem, izdati saopštenje tek kada se operativno spajanje bude privelo kraju. S obzirom na to da većina klijenata čini socijalno ugroženo stanovništvo, mišljenja sam da se ne oglašavaju kako ne bi izazvali pobunu i paniku, iako se to objektivno njih nimalo ne tiče.

Definitivno menjaj kompletnu platformu, i salju radnike na obuku u Bg, imao sam pre par dana situaciju da nisam mogao u Leskovcu da podignem novac u postanskoj stedionici. Zbog zalbe naredna par dana je bilo kao da ja radim u kol centar, imam osecaj da me samo cistacica nije zvala povodom zalbe 😂
Teta iz centrale i sefica postanske u Le su potvrdile pricu o novom sistemu ali ne i to da se brojevi spajaju, dok ja verujem da ce svi brojevi preci na 200. To januar, februar uopste nije merodavno, moze se oduziti lako do narednog januara znajuci kakav je kadar.

@Ratibor Pratiš sajt banke, biće obaveštenje ako bude i kada bude bilo, a pretpostavljam i pismance od banke ako se nešto drastično menja. Ove glasine za rokove slobodno zaboravi jer nije merodavno.

@Ratibor Pratiš sajt banke, biće obaveštenje ako bude i kada bude bilo, a pretpostavljam i pismance od banke ako se nešto drastično menja. Ove glasine za rokove slobodno zaboravi jer nije merodavno.
Znam da nije merodavno zato i pitam. Mozda neko radi u postanskoj ili ima nekoga ko tamo radi pa ima insajdersku informaciju da li se zaista nesto radi, da li se vrse pripreme neke i tome slicno ili se nastavlja po starom kao i godinama unazad.

A kakva je razlika u tim računima?
Račun Plus-360 (bivša mtsBanka) je multivalutni (dinari, evri, dolari...), uz njega se dobija DINA i Mastercard debitna kartica.
Računi 200 (BPŠ) nisu multivalutni, otvaraš dinarski i (ili) devizni. Uz dinarski ide sam DINA kartica, za Mastercard ili VISA karticu moraš dodatno da podnosiš papirologiju.

Račun Plus-360 (bivša mtsBanka) je multivalutni (dinari, evri, dolari...), uz njega se dobija DINA i Mastercard debitna kartica.
Računi 200 (BPŠ) nisu multivalutni, otvaraš dinarski i (ili) devizni. Uz dinarski ide sam DINA kartica, za Mastercard ili VISA karticu moraš dodatno da podnosiš papirologiju.
iskreno ne verujem da ce menjati brojeve racuna opet videcemo tamo u januaru ili februaru sta i kako,,,,

Šta ima da veruješ ili ne, piše gore da sam pitao u centrali.
Menjaju jer ovako pravi problem svima.
Tolike banke su se spajale u zadnje vreme, ali samo ovde kuknjava oko promene broja računa...

• Like
Reagovanja: uji
iskreno ne verujem da ce menjati brojeve racuna opet videcemo tamo u januaru ili februaru sta i kako,,,,

Nakon spajanja logično je bilo da se promene svi računi 360 u 200, jer mtsBanka više ne postoji. Pretpostavljam da je problem bio nekompitabilnost i zastareo softver Poštanske, pa je za Račun Plus ostalo 360 i softver od mtsBanke.

• Like
Reagovanja: uji
Tako je. Poštanska radi u Cobol-u, a mts verovatno na nečemu savremenijem i s obzirom na to da je onomad saopšteno da mts banka ima oko 50k korisnika, a verujem da se taj broj nije značajno uvećao, onda se postavlja mogućnost i da migracija računa ide ručno.

Svi dobijamo nove brojeve računa koji počinju sa 200 i nemaju veze sa već izabranim brojem prilikom otvaranja računa.

Jel očekivano da Dina bude brzo, a Master da guslaju već 3 nedelje?

Samo se prelazi na rešenje iz mts banke. Ništa tu nije značajno novo, osim ograničenja kartica po kanalima potrošnje umesto aktivacije i privremene deaktivacije Visa internet.
Jel očekivano da Dina bude brzo, a Master da guslaju već 3 nedelje?
Meni je bilo obrnuto. Prvo sam dobio Master, a Dinu tek posle 2 meseca. Nije bilo smetnji da obavim aktivaciju.

ne mogu, cekovi i odlozeno placanje moze

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno