Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

A onda kad platiš čekaćeš mesec dana dok ne poruče i stigne i to pod uslovom da to uopšte i uspeju da nabave bez obzira što je reč o sitnici.

Što se mene tiče samo bih im se zahvalio rečima "Hvala najlepše, niste jedini - prijatno".

Inače generalno problem je što ljudi i dalje hrle da kupuju tamo gde je najjeftinije pa makar to bila i mizerna ušteda i spremni su da prođu kroz golgotu samo radi te neke uštede umesto da imaju princip i kupe tamo gde će da više cene njih i njihovo vreme ali uz nešto višu cenu.

I dalje ne mogu čudom da se načudim da neko na ovom forumu uopšte razmišlja da kupi bilo šta od Tehnomanije.
Ali što napisa Marti, hoće ljudi da kupe najjeftinije po svaku cenu i uopšte ne razmišljaju o posledicama…iskreno, takvih mi nije uopše žao.

@RingeRaja
ne vidim šta je tu čudno da ljudi hoće da kupe najjeftinije moguće željeni proizvod? Npr. laptop se prodaje na više mesta, najjeftinije je 85k, najskuplje 114k rsd. Postoji li neki dobar razlog zašto bih kupovao kod ovih od 114k, ili kod onih koji ga prodaju za 100k rsd, a ne od onog ili onih kod kojih je 85 ili 86k rsd?
Slažem se sa onom konstatacijom @Martin Mystere, ako je razlika mala, onda kupovati od onih za koje nisi našao/čuo loša iskustva.

Ja bih tu tražio neku sredinu - ne bih kupovao ni kod tih od 114k kod kojih cena zavrće uši ali ni kod tih od 85k za koje brojno negativno iskustvo drugih govori kakvi su i za koje je ogromna verovatnoća da će u nekom momentu biti nekorektni bez obzira što su u tom momentu najjeftiniji već bih gledao ima li kod kod proverenog i korektnog isto to za recimo 90- 97k. Jer čak i da tako najpovoljnije bude za 97k opet mi ta razlika od 12k ne treba biti velika da se odlučim za gore pomenutu najjeftiniju varijantu za koju je ogromna verovatnoća da će me kad tad zaboleti glava.

@RingeRaja
ne vidim šta je tu čudno da ljudi hoće da kupe najjeftinije moguće željeni proizvod? Npr. laptop se prodaje na više mesta, najjeftinije je 85k, najskuplje 114k rsd. Postoji li neki dobar razlog zašto bih kupovao kod ovih od 114k, ili kod onih koji ga prodaju za 100k rsd, a ne od onog ili onih kod kojih je 85 ili 86k rsd?
Slažem se sa onom konstatacijom @Martin Mystere, ako je razlika mala, onda kupovati od onih za koje nisi našao/čuo loša iskustva.
Nisam napisao da se čudim što ljudi hoće da kupe najjeftinije moguće željeni proizvod, pročitaj malo bolje, pre nego što odgovoriš.
Napisao sam da se čudim što neko uopšte razmatra kupovinu kod Tehnomanije, a član je foruma, je samo letimičnim pregledom ove teme može da zaključi da njih ne treba niko ni da gleda kao opciju, osim ako nije mazohista i spreman je da se mlati kad se eventualno desi situacija da se radi reklamacija.
Takođe sam napisao da ne razumem ljude koji hoće da kupe PO SVAKU CENU, ne uzimajući u obzir da nije samo cena ta koja je važna kad se nešto kupuje.
Ali dobro, ko želi da kupuje kod Tehnomanije široko mu polje, svako troši svoje pare kako on misli da mu je najbolje.
Jedino je bezveze što je svaka druga kuknjava na ovoj temu upravo vezana za Tehnomaniju, a ljudi i dalje kupuju kod njih.

Nisam napisao da se čudim što ljudi hoće da kupe najjeftinije moguće željeni proizvod, pročitaj malo bolje, pre nego što odgovoriš.
Hm....
" hoće ljudi da kupe najjeftinije po svaku cenu"
Može da se tumači onako kako sam reagovao. No nije bitno, objasnio si detaljnije na šta si mislio i tu se svi apsolutno slažemo.

Pozdrav kolege, treba mi misljenje o Fonly prodavnici ako je neko uzimao od njih?
Uzeo bi sat kod njih, ispadne dosta povoljnije nego kod ostalih, plus se dobijaju slusalice (huawei watch gt5 pro).
Zanima me kakav je fiskalni racun, posto je neko pre pominjao da se dobija racun iz A1?

Pozdrav kolege, treba mi misljenje o Fonly prodavnici ako je neko uzimao od njih?
Uzeo bi sat kod njih, ispadne dosta povoljnije nego kod ostalih, plus se dobijaju slusalice (huawei watch gt5 pro).
Zanima me kakav je fiskalni racun, posto je neko pre pominjao da se dobija racun iz A1?
Pisao sam već, više i ne znam u kojoj temi da sam poručivao dva (sada već tri) puta. Čak sam prvi put zvao A1 da proverim da li je to stvarno njihovo i dobio potvrdan odgovor.
Sva tri puta je bilo bez problema i veoma brza isporuka. Poslednji put sam poručio Watch GT 5, naručio u nedelju popodne, a u utorak ujutru sam već dobio sat. Dobija se fiskalni račun iz A1. Sva tri puta su bili satovi u pitanju, ali pretpostavljam da je isto i sa telefonima.

Poslednja izmena:
Izgleda sada da i Gigatron počeo da brlja sa porudžbinama. I ponedeljak 4.og novembra sa poručio neki zvučnik da se isporuči u prodavnicu na Banjici jer je radnja tik uz banku a ionako sam trebao da idem do banke pa rekoh da ne čekam kurira i utedim poštarinu. Tada je na sajtu pisalo da je dostupan. Kako me juče i danas nisu zvali da je stiglo, ja zovnem njih a oni rekoše 5-7 dana. I pre sam kupovao kod Gigatrona ali je uvek stizalo za ne više od jednog dana. Sada pogledam opet na sajtu i piše da nije dostupan. Zavnem opet i kažu da neznaju kada će dobiti opet. Jel to sada neka njihova nova moda, do sada je i peške moglo da stigne ?
Hitno mi je jer su mi crkli zvučnici i jedino mi je ostao bedan zvuk na jednom monitoru. Sada ću da pogledam na KP, možda negde ima na brzaka.

@Stefan1995 tema za takva pitanja je

Pošto nema tema za dobra iskustva, moram ovde da pohvalim prodavnicu Tehnomedija u Kuli.
Pre 13 meseci sam kupio Fhilips trimer za 8900 din., koji je prestao sa radom u utorak. Odneo ga posle podne u sredu oko 16h u prodavnicu na reklamaciju, sve lepo zavedeno i zapisnicki konstatovano da je bez i jedne ogrebotine kao nov.
Sutra dan me zovu da je reklamacija prihvacena i da dodjem po drugi. Posto na stanju nije bio isti model, doplatim 2900 za noviji model sa litijum jonskom baterijom i indikatorom napunjenosti baterije. Stari model nije imao ni tu bateriju ni indikator.
Treba samo biti fin i dati im do znanja da si upoznat sa ZZP.
U svakom slučaju sve pohvale za radnike u prodavnici i servisere, odnosno onome ko je doneo tako brzu odluku za jedan dan!

ne znam jel onda ok da napisem skorasnja iskustva sa Ananasom - jedno (na kraju dobro) i jedno (jos uvek) lose.

- poruceno dosta tehnike za opremanje dva stana, bilo je naravno otkaza dela prozivoda i raznoraznog parcijalnog isporucivanja, to je valjda standard kod nasih prodavaca i posrednika. Nego, par dana po prijemu ustanovimo da su ugradne ringle 'dobro razvaljene' znaci ne malo nego onako po sredini je bio neki kaboom. reda radi reklamaciju pokrenemo, oni reda radi odbiju jer "smo imali 24h da to prijavimo", ali posle sami pozovu na tel i kazu da ce da se iscimaju sa BC group (koji je krajnji trgovac), i posle nekih 7 dana BC group uplati pare nazad. Stvar je spaslo po mojoj proceni sto je bila bas veca kolicina robe, pa su to izgleda ispostovali, a i na fotki se vidi da je razvlaljeno po sredini a ne od ivice.

- malo kasnije, porucene dve iste sudopere (trgovac Spark). posle par dana stize samo jedna, od druge nista. Pokrenuta reklamacija, cekamo kazu 8 dana a do tada mozemo da odustanemo i od ove prve.

Loše iskustvo sa Ananasom, Spark prodavac tj. oni. Samsung TV crkao posle 8 meseci, uredno vraćen kuriru o njihovom trošku (za pohvalu) i posle toga jedan poziv (posle 20 dana) da je crkla matična i da će zameniti. Nikakvo obaveštenje mejlom, ništa. Danas je 40-ti dan i dalje ništa. Juče im napisah da ću ih tužiti, nadležan je sud u mom gradu, meni je to lako. I hoću.

Ananas je počeo baš loše da radi. Verovatno najveći problem imaju sa kuririma, ali to ne bi trebalo da zanima krajnjeg korisnika.
Pokvario nam se Bosch mikser, prijavljena reklamacija, korisnička podrška nas je uputila da direktno odnesemo u ovlašćeni servis kako bi se proces ubrzao jer preko kurira se čeka danima samo da neko pokupi. Servis dao nalog da je uređaj neispravan, onda smo mi uređaj preuzeli od servisa, kontaktiran ananas da pošalju kurira. Nakon 7 dana korisnička podrška predlaže da o svom trošku šaljemo neispravni proizvod nazad, da se za njega radi povrat novca, a u međuvremenu da naručimo nov mikser i da će nam poslati kupon u vrednosti poštarine.
Poručen je drugi, plaćen i preuzet, stari poslat njima i nakon 10 dana još uvek nema odgovora niti refundacije, status je da sezahtev obrađuje, a uređaj im je poslat sa sve pečatiranim izveštajem ovlašćenog servisa da je uređaj potrebno zameniti. Nema ni tog kupona za poštarinu. 7 dana od kako je poslat njima pokvareni mikser zove city express da preuzme pošiljku od nas.
Dok se sve to dešava, u međuvremenu 2 dana pre puta naručene pelene, oznaka abrzo, piše isporuka sutra, eventualno prekosutra. Prvi dan pošiljka presedela čekajući kurira, drugi dan nikakva poruka ili kontakt broj kurira, samo nakon 17 sati poruka na praćenju da nema nikoga na adresi što je laž jer supruga sedi kući sa detetom, niko nije ni zvao na telefon. Sada je status da je pošiljka preuzeta od kurira.
Sve to se dešava u Beogradu, ne smem da pomislim kako je u nekom nalo udaljenijem mestu, a nije samo Beograd Srbija.
Ovo je samo poslednje iskustvo, neće propasti bez nas, ali ja sam rešio da ne gubim živce više sa "srpskim amazonom" koji nije u stanju više nedelja da se izbori sa jednom reklamacijom gde je korisnik sam odradio veći deo posla.

I da, radnica u korisničkoj službi je ljubazna i svaka čast njoj, ali to malo šta vredi kad firma ne radi kako treba...

@lukijan u tvom slučaju je problem 90% do kurirske službe. za to postoji tema
Ananas je još ispao (donekle) dobar u celoj priči

Ima li neko iskustva sa Gigatronom i preuzimanjem u prodavnici? Zanima me za koliko stiže u izabranu prodavnicu jer jedan proizvod imaju na stanju u njoj, dok drugi nemaju. Platio sam putem interneta, ne baš tako malo cifru, za dva mobilna telefona.

Ja sam prije mjesec dana naručio u Gtronu onlajn mobilni telefon, zvali su me posle 2 sata da dođem da ga preuzmem u radnji u Ada Molu.
Još sam platio čekovima datiranim na proljeće sljedeće godine i sa nešto malo keša.

Ima li neko iskustva sa Gigatronom i preuzimanjem u prodavnici? Zanima me za koliko stiže u izabranu prodavnicu jer jedan proizvod imaju na stanju u njoj, dok drugi nemaju. Platio sam putem interneta, ne baš tako malo cifru, za dva mobilna telefona.
uvek tako naručujem kod njih, uvek bilo sve ok, zavisi šta naručuješ, čeka se dva tri dana

Meni rekoše 5-7 dana i stvarno je uzelo 5 dana. Tj, ako nečega nema u prodavnici.

U mom slučaju skoro je bilo tačno 5 dana, ali u mailu sa odgovorom kada će biti isporučeno pisalo je da je "za tu prodavnicu rok isporuke do 5 dana", možda u neke prodavnice stiže brže...?

@lukijan u tvom slučaju je problem 90% do kurirske službe. za to postoji tema
Ananas je još ispao (donekle) dobar u celoj priči
Дакле сага се наставља, све послато по њиховим инструкцијама, пакет је од 9.11 чекао да га неко преузме и данас се враћа мени.. Послато је постекспресом, праћење је валидно и знали су да је пошиљка тамо. У питању је адреса продавца, не ананаса, али то мене не треба да занима пошто сам ја све решавао преко ананаса и њихове сам инструкције пратио.
И тако рекламација ће ући у други месец, имао сам 2 одласка до овлашћеног сервиса, цимање да пошаљем то и сада 2 поштарине касније неисправни уређај је и даље код мене, а моје паре код њих.
Баш је клик, бум, трас...

Ni meni još nije stigao TV sa Ananasa. Posle opomene da ću ih tužiti, pozvala me jedna fina gospođa Mina i izvinjava se, kaže kako stalno šalje urgencije servisu da pošalju TV. I ponudila vaučer od 6k za kupovinu po želji. Šta ću, prihvatim, dodam 4,5k dinara i kupim Xiaomi air fryer.
Znači, pukao sam 4,5k dinara, srećni su Mina i supruga a ja još nisam dobio TV.
Delovalo mi da se Mina zaista trudi, ima baš onako fin glas, strpiću se još malo.

Ja sam dobio paket od ananasa, neku indukcionu ploču, u katastrofalnom stanju. TJ kutija je bila iscepana, ali uredjaj unutra deluje bez ogrebotine. Sigurno su ga držali kao izložen predmet (prodavac dr techno).

U tom slucaju ne smeju da ti prodaju eksponat po punoj ceni;
ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA(“Sl. list CG”, br. 2/2014, 6/2014 – ispr., 43/2015, 70/2017 i 67/2019)

OVAJ PROPIS JE AŽURAN NA DAN 31.3.2021. GODINE.
Član 10

(1) Trgovac je dužan da robu koja je izložena u prodajnom objektu, a nije namijenjena prodaji vidno označi oznakom “nije za prodaju”, “uzorak”, ili “eksponat”.
Član 179

(1) Novčanom kaznom od 300 eura do 2.000 eura kazniće se za prekršaj pravno licetrgovac ako:

1) nije vidno označio robu koja je izložena u prodajnom objektu, a nije namijenjena prodaji, oznakom “nije za prodaju”, “uzorak”, “eksponat” ili prodatu robu koja se nalazi u prodajnom objektu nije vidno označio oznakom “prodato” (član 10);

Nazad
Vrh Dno