Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Jednostavno se instalira i podešava. Imate i Windows verziju pa možete da probate na kompu. A kad malo udjete u tu priču, izguglajte stremio + real debrid.

Hvala Vam puno na odgovoru. Svakako cu probati i jednu i drugu varijantu. Hvala i na savetu sta tacno da trazim, znaci mi mnogo posto sam neko ko nije nimalo upucen u sve to.

@zoxy69 tema za Stremio

Nije moguce instalirati nekako neku noviju verziju androida od 11 ? I jel koristite uopste aplikacije za gledanje video nadzora na boxu ? Na telefonu koristim imou life ,al kad je instaliram ovde ,zbog toga sto je android tv ,nije oprimizovana i bukvalno ne moze da se koristi.Jel ima neka apl za kamere koja ima podrsku za android tv sistem ..?

Ima li koja fora da se napravi shortcut Play store app na pocetnom ekranu?

Има.
Погледај рецензију на мом каналу и прочитај опис видеа.

Krecio sam stan i tom prilikom ikljucio TV i box. Kada sam sve vratio, sada prilikom crnog ekrana slika treperi.
Sad ne znam dal je do box-a ili TV-a, slika je ovako normalna kada se nesto gleda.
Obicno sam gasio sliku preko smart tube-a kada hocu da slusam nesto i bilo je ok bez slike.
Dal nekom pada na pamet sta je?

Krečenje=prašina. Očisti hdmi kablove i ulaze i sve šta ti padne na pamet.

To sam vec brisao, pokusacu da zamenim hdmi ulaz, mislio sam da nema neko podesavanje i samom boxu...

Edit: do hdmi ulaza je, zamenih i sada sve crno, nema box sljaka sve u 16 greske nema 😁

Da li treba nešto posebno da uradim da bi mogao da koristim screen mirroring?
Ne vidi se box na listi uređaja kada želim da prebacim sliku...
Mi box standardni je u pitanju.

Screen mirroring zahteva neku aplikaciju, i to je bez veze.

Screencast je ono što treba da koristiš na mi box i jedino što je bitno je da si zakačen na istu wifi mrežu i da ta app podržava castovanje

↑↑Probaj sa isklj/uklj uređaj. Ako ta najpoznatija metoda za rešavanje problema, ne da rezultate, onda izbriši update za Chromecast. Meni je umeo da zaglupi na mibox s 4k, što sam rešavao sa najjednostavnijim brisanjem update-a i vraćanjem same aplikacije na fabrička podešavanja.

Treba ti Google Home

Prilozi

• Screenshot_20241003_113603_Home.jpg
    Screenshot_20241003_113603_Home.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 73
Posle duže vremena upalim mi box povezan na tv koji se koristi za gledanje tv preko eon aplikacije, i traži mi da aktiviram eon uredjaj. Ne sećam se da je tako bilo ranije.
Jesu li nešto menjali? SBB podrška ne radi sad pa da pitam vas...

Jeste, od juna, sad vidim. Elem, uspeo sam da aktiviram preko PC - na mobilnoj app nisam mogao da unesem aktivacioni kod.
Morao sam da obrišem uredjaj prvo.
Hvala.

Koliko je u relanom radu gen2 brži od Gen1?

Gen1 mi je travel box i pošto sam navikao kući na Shield TV meni je to užasno sporo, čak i za osnovno šetanje kroz app EON/MAX/Stremio.

p.s. Da li je rešen problem sa Gen1 da uparedni EON daljinac ne može da upali box?

Meni se cini brze u odnosu na stari. Dugo sam imao s kec. Mada koristim samo za yt, stremio, supernovu i tivimate. Sve otvara brzo. Svidelo mi se sto je odmah prepoznao lg daljinac pri prvom paljenju pa nisam morao ni da aktiviram njegov. Pali i gasi tv i box.

Drugaciji interfejs zbog prelaska sa ATV na Google TV, mozda ti za nijansu bude delovao brze ali ne ocekuj cuda. U odnosu na Shield sve ce da bude sporo u svakom slucaju :)

Od drugih "opipljivih" stvari dobijas AV1 podrsku i eventualno neki OS update u buducnosti.

Svakako nece da ti resi problem, cak i kineski Vontari brze lete kroz menije u odnosu na Mi Box S 1st i 2nd gen ali nije to toliko strasno.

Koliko je u relanom radu gen2 brži od Gen1?

Gen1 mi je travel box i pošto sam navikao kući na Shield TV meni je to užasno sporo, čak i za osnovno šetanje kroz app EON/MAX/Stremio.

p.s. Da li je rešen problem sa Gen1 da uparedni EON daljinac ne može da upali box?
Brzi i zivlji je G2, u opste nije za poredjenje, cak i ako je g1 sasvim upotrebljiv box.

Sto se tice daljinca, nisam probao na mi boksu, ali morao bi da radi
Da dodam veoma vaznu stvar koja se cesto pominje, jedini Ugoos UR02 daljinski moze da upali boks iz stanja mirovanja.
sivi dugmici mogu da se programiraju i upravljaju vasim TV preko IR porta i radite sve samo sa jednim daljincem.
Vontar nije bolji od mi boxa

ne znam sta vi radite s boxom i sta ocekujete, da reaguje u milisekundi, ja sam sa Xiaomi boxom S pre preezadovoljan, amaozon jeste malo brzi, ali sve je to u 5 grama

Ako cemo pravo ja sam najzadovoljniji sa onn 4k pro

Inace svi lepo rade ali ovaj najlepse radi.

@bakara ne kazem da je bolji vec da brze ide kroz menije

A i gde cemo da sitnicarimo ako ne ovde.

U svakom slucaju svi su apsolutno upotrebljivi i dovoljno brzi, Mi Box S je najzaokruzeniji uredjaj za pare za koje se prodaje kod nas i to je otprilike to.

/off
Taj Vontar običan Androida, a ne Android/Google TV?
Imam takav jedan koji skuplja prašinu. Kupljen još pre Mi Box S i to je meni neupotrebljivo.
Čak da ja i uspem nešto da se naviknem, treba i žena da ga koristi, a tu samo EON like interfejs dolazi u obzir.
Zato mora i EON daljinac da sve bude isto kao "kod kuće".

Ovaj Onn izgleda interesantno ali bi to moralo da da se juri iz USA, u EU košta prilično više
/off end

Hvala svima na odgovorima. Svakako mogu da naručim, pa eventualno i vratim ako mi se učini da nije ništa bolje.

Drugaciji interfejs zbog prelaska sa ATV na Google TV, mozda ti za nijansu bude delovao brze ali ne ocekuj cuda. U odnosu na Shield sve ce da bude sporo u svakom slucaju :)

Od drugih "opipljivih" stvari dobijas AV1 podrsku i eventualno neki OS update u buducnosti.

Svakako nece da ti resi problem, cak i kineski Vontari brze lete kroz menije u odnosu na Mi Box S 1st i 2nd gen ali nije to toliko strasno.

Koji to problem resava Vontar? Lmao.

Mi box S resava problem koriscenja svih mainstream smart tv aplikacija, pritom cak i gen 1 ima atv 12 i novi interfejs.

Gde sam napisao da Vontar resava neki problem, covek ima problem da mu je Mi Box S spor u odnosu na Shield, recenica kaze da i Vontar brze ide kroz menije od Mi Box S, ne da ce Vontar da mu resi problem.

Ako cete vec da me citirate bar procitajte sta sam napisao majku mu.

Nazad
Vrh Dno