Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Da li neko zna kako da uparim Samsung universal remote i Xiaomi mi Box TV 2ng gen. Probao sam HDMI-CEC, probao sa universal remote dodavanjem proizvođača (Xiaomi), probao i sa dodavanjem tačnog modela i ništa ne radi. Neka ideja, tips and tricks?

Da li neko zna kako da uparim Samsung universal remote i Xiaomi mi Box TV 2ng gen. Probao sam HDMI-CEC, probao sa universal remote dodavanjem proizvođača (Xiaomi), probao i sa dodavanjem tačnog modela i ništa ne radi. Neka ideja, tips and tricks?
mi box koristi bluetooth daljinske, ako taj daljinski moze da se poveze preko bluetootha, ides u opcije boxa pa remote devices i tu pair new device

mi box koristi bluetooth daljinske, ako taj daljinski moze da se poveze preko bluetootha, ides u opcije boxa pa remote devices i tu pair new device
Da može sigurno da bih ga povezao. Pitanje da li neko zna kako - praktično a ne teorijski šta bi moglo i kako bi moglo možda eventualno. Sva znanja i iskustva i opcije koje postoje na netu su svakako već isprobane a nisam debilko da ovakvu elementarnu stvar već nisam probao.

Da može sigurno da bih ga povezao. Pitanje da li neko zna kako - praktično a ne teorijski šta bi moglo i kako bi moglo možda eventualno. Sva znanja i iskustva i opcije koje postoje na netu su svakako već isprobane a nisam debilko da ovakvu elementarnu stvar već nisam probao.
znaci, pokusavas daljinski koji nema bluetooth da povezes sa box-om koji ima samo bluetooth?

eventualna opcija je, ako imas samsung TV, i prepozna box, da preko tv-a daljinskim i kontrolises box... kod mene na sony-u to radi, doduse sa EON Box-om, jedino sto ne rade numericki tasteri, pa je malo komplikovano prebacivanje kanala ;)

jednom mi se pojavila opcija u input listi EON Box, medjutim, to je posle prvog gasenja nestalo i sad imam samo HDMI ulaze...

Kolega je imao Samsung, i bukvalno je samo povezao onaj stari D3 i odmah mu je ponudio opciju da li hoce da mu daljinski kontrolise i box, probaj da razvezes box i ponovo ga spojis, mozda prepozna...

Da bi "prepoznao" iko išta i TV i box moraju da podržavaju i imaju uključen HDMI CEC.
Samsung HDMI CEC beše zone AnyNet+ ili tako nešto.

Набавио Xiaomi remote са цифрама (нумерички тастери) са алија и хтео да додам на ми бокс ѕ 2. Неће да упари... на ми бокс ѕ 1 хоће... еон даљински хоће на обва поред оригиналног даљинског. Када распарим оригинал на ѕ 2 хоће да се упари тај са цифрама.

@gvlada Ako se dobro sećam takvo zapažanje je imao i @Gileb za taj isti Xiaomi daljinac. S tim da je on beše uparivao na Mi Stick 4K?

Neki
znaci, pokusavas daljinski koji nema bluetooth da povezes sa box-om koji ima samo bluetooth?

eventualna opcija je, ako imas samsung TV, i prepozna box, da preko tv-a daljinskim i kontrolises box... kod mene na sony-u to radi, doduse sa EON Box-om, jedino sto ne rade numericki tasteri, pa je malo komplikovano prebacivanje kanala ;)

jednom mi se pojavila opcija u input listi EON Box, medjutim, to je posle prvog gasenja nestalo i sad imam samo HDMI ulaze...

Kolega je imao Samsung, i bukvalno je samo povezao onaj stari D3 i odmah mu je ponudio opciju da li hoce da mu daljinski kontrolise i box, probaj da razvezes box i ponovo ga spojis, mozda prepozna...
Hvala čovek, ištekao sam box, bocnuo ponovo i proradilo je.

Eon daljinac i mi box s, prve generacije. Ima li načina da se na daljincu namesti pozadinsko osvetljenje?

Moze samo na bilo kom Eon boxu sa aktiviranom Eon fabrickom apk moze i sa isteklim nalogom bitno da se moze uci u podesavanja Eon apk

Ako se dobro sećam nekad je bilo da kad se daljinac resetuje na fabrička podešavanja svetlo bude upaljeno. Ako nisu default ponašanje izmenili sa nekim od firmware update-ova daljinca.

Ali bude aktivirana i ona ušteda energije zbog koje čim se ne koristi / ne drži u rukama par minuta ode u standby i posle "laguje" dok odreaguje na prvu sledeću komandu, dok se ne razbudi 😂 Mene je to izuzetno nerviralo.

Постоји ли нека радио апликација која дозвољава да се бокс користи без тв, само звук за радио али да се контролише преко тел шта се и како ради?
Слично као тидал конект, пустиш на тел а звук иде са бокса.

Јел шаље каст или је на тел даљински за апликацију на боксу?

Ок, још једну радио апликацију сам видео да то може. Постоји ли нека која претвара тел у даљински за бокс?

Потребна опција је као јутјуб, на тел контролише а повезана апликација на тв сама пушта. Тел је даљински.

Ova apk je meni odlična.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-30-14-48-46-444_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2024-06-30-14-48-46-444_com.android.vending.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 120
Не треба мени замена за оригинални даљински већ могућност да управљам апликацијом без потребе да тв буде укључен.
Пустим радио станицу преко нета а са тел их мењам, бирам и сл. Мислио сам да порешење са јутјуб ремоте појашњава ствари.

Pa Google Home ti gurne to sto ide na Boxu u samu aplikaciju

Skini Google Home, pusti radio i vidi da li ga Google Home registruje.

Screenshot_20240630_215022_Home.jpg

Не треба мени замена за оригинални даљински већ могућност да управљам апликацијом без потребе да тв буде укључен.
Пустим радио станицу преко нета а са тел их мењам, бирам и сл. Мислио сам да порешење са јутјуб ремоте појашњава ствари.
To hoces za digitalni audio?

Treba prvo da proveris da li ide digitalni audio out kada je ugasen TV, posto mislim da ne ide
Tunein ili spotify moze lako da se upravlja preko google home.

Иде звук, пробао данас каст са тел на ми бокс ѕ2 па са њега оптиком у дак.
Tunein на ми бокс ѕ2 и преко google home са тел могуће коришћење без екрана?
Преко google home remote не видим шта се дешава на ми боксу без тв.

Poslednja izmena:
Ради TuneIn оно што треба, са тел пошаље шта пустити а апп на боксу настави да шаље звук на даље.

Da, mi box je savršena zamena za nekadašnji Google audio cast koji su ukinuli.
Retki su uređaji koji danas i dalje imaju digitalni out. I to je baš los trend.

Људи слушају радио тј музику преко тв данас, доста хдми... што је по мени небулозно.
Занимљиво је да сам код неких боксова приметио да се звук мутира када се екран угаси па се буквално мора појачати.

Da, znam za to....

Muziku danas slusaju na tranzistorskim zvucnicima, stereo i kvalitet zvuka im je potpuno postao nebitan.
Nije mi jasno kako je do toga doslo...
kao volis muziku a slusas na telefonu i sl, ili na nekom prci od BT zvucnika :rolleyes:

Mi smo ocigledno matori dinosaurusi u izumiranju.

Да би желео да слушаш музику на добром систему треба за почетак добра музика.
Већина данас је плитка, сезонска и проста, са пар рефрена који се понављају у круг... лакше да се запамти изгледа.
Добро, натраг на тему... вреди ми бокс сваку пару. :)

Nazad
Vrh Dno