Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Znači zadovoljan si. Baterija, ekran, kamera kakvi su utisci?

Ja imam 14t pro... Vidljivost na suncu i napolju je stvarno odlicna, kamera je stvarno odlicna mada iskreno misljenje je da za idealne fotografije potrebna je rucna asistencija, ali kako god, slike ispadaju stvarno odlicne... Posto radim kao kurir telefon veci deo dana je uposlen sa navigacijom, brdom dolaznih i odlaznih poziva, kameru koristim za slikanje dokumentacije, pritom stizu notifikacije sa vibera, whatsapp, telegrama, facebook, youtube, tiktok notifikacije, sat je povezan preko bluetootha ceo dan...Uvece pred spavanje napunim ga na 100% i iskljucim. Sutra popodne oko 17h kad se vratim sa posla bude na 30% i sa tih 30% do uvece izdrzi, jos i bude na 10%-20% ali ga vec popodne upola slabije koristim... Znaci neko normalno koriscenje a ne ovako kao ja moze baterija da izdrzi opusteno dan ipo.. Ali to sve danas nije toliko bitno kad ga punjacem napunis za do 30min na 100%... Generalno mislim da je telefon stvarno odlican

Aha ovo je pro verzija, ja pitao za običan T. Mada su verovatno tu negde.

Da da.... Sve sto vec nije snizeno uz kod ONLINE30 dobija se popust od 30%
Ja ne vidim nigde na sajtu da su stavili to obaveštenje, ali kod radi kad se ode na plaćanje. Jel bilo obaveštenje negde, ili je to insajderska informacija? :D
Sinoć su imali popust 20%, ali samo do ujutro. Sad se osećam malo glupo što sam kupio telefon po manje sniženoj ceni, kad su 5 dana kasnije dali veće sniženje.

Ja ne vidim nigde na sajtu da su stavili to obaveštenje, ali kod radi kad se ode na plaćanje. Jel bilo obaveštenje negde, ili je to insajderska informacija? :D
Sinoć su imali popust 20%, ali samo do ujutro. Sad se osećam malo glupo što sam kupio telefon po manje sniženoj ceni, kad su 5 dana kasnije dali veće sniženje.
Kod je za sve koji su prijavljeni na newsletter...

Izvinjavam se sto sam zaboravio da navedem da je uz vaučer. Stigao je vaučer na mail, uz newsletter. Nekad se izgleda i isplati pretplatiti se na sve te gluposti.

I ladno jeste opet usb 2.0, nema hdmi out, kopiranje slika na komp ko prebijeno i to sve na telefonu od 500e.

I ipak je naručen 14t pro.
E ovaj cu dobro da upakujem u svaku moguću zaštitu, nebi li mi se desilo isto kao sa X14...

Prilozi

• Screenshot_2024-10-08-11-24-27-252_com.facebook.katana-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-08-11-24-27-252_com.facebook.katana-edit.jpg
    128.4 KB · Pregleda: 98
Kad se kupi direktno kod Xiaomi, sve stiže odmah u paketu. Kad se naruči kod provajdera, čeka se na poklon tablet ili sat ili sta god već do 30 radnih dana.
Tako je bilo i kad sam uzeo X14, tablet xiaomi pad 6 je bio gratis preko Vodafone, čekao sam tu negde oko mesec dana da dobijem tablet.

Meni rekli uglavnom do 20 dana,ali cak i pre stigne. Ja uzeo 27.09.,jos cekam to da stigne.

Dok ne kupim (ako uopšte kupim) brži punjač, za 14t koristim stari punjač od 33W koji sam dobio uz 10t pro. Ovako ide od 0 do 100%
15 min - 28%
30 min - 57%
45 min - 86%
57 min - 100%

Drugim rečima, i nemam razlog da kupujem brži punjač, pošto se, po GSMAreni 14t uz punjač od 67W napuni do 100% za 49 minuta. Plus, za sve vreme punjenja ovim sporijim punjačem, telefon se ne greje skoro uopšte (jedan deo na sredini zadnjeg dela bude malo mlak i to je sve, dok je 10t pro bio poprilično vruć dok se ne napuni do 60%). Brži punjač vredi kupovati samo ako neko često dopunjuje bateriju u kraćim intervalima, pošto, opet po GSMAreni, ovaj od 67W najveću prednost ima u prvih pola sata, posle se punjenje uspori.

Upravo usporava zbog same temperature baterije. Jaci punjaci na pocetku brze pune ali i brze zagreju bateriju i onda se i punjenje usporava tako da prednost jaceg punjaca dolazi do izrazaja samo na pocetku punjenja a kasnije puni skoro istom brzinom kao i visestruko sporiji punjac. Naravno sa jacim punjačem ide i jace zagrevanje...

Solja nije losa i onaj stalak. A znacka i torbica su bzvz. CIni mi se da ovaj paket ne kosta puno vise od punjaca.

Luksuznije pakovanje za poklone nego za telefon.
Jel ona torbica predviđena da se nosi oko vrata?

Ne znam jel negde pise,ja nisam video,ali je meni danas za 14t pro stigao stalak,termos,torbica,znacka,bezicni punjac i punjac od 67w (ovo nisam video da se dobija) ?
Bez obzira sto je od 67w bar ga daju za razliku od drugih :)

Nije bio najavljen punjač za 14t pro. Jel bio složen u onoj kutiji, ili van nje? U svakom slučaju, treasure to you, što bi rekli Englezi.

Konačno tek danas otvorio X14T pro i tablet i sve podesio... Fina mašina.
Usput sam juce jos jeftino kupio x12t pro, kao nov za 120€. Za rezervu... 😂😂😂.

Oglas ovde u de Kleinanzeige. Izašao mi oglas na početnoj strani, još nije daleko bilo od mene, nekih 50km, javio se i odmah otišao kupio.

Baterija nije na zavidnom nivou,mozda delom zbog softvera,a mislim i delom zbog procesora koji koliko sam citao nema nijedan "stedljiv" procesor.
Prosecna upotreba bez forsiranja jedva oko 24h.
Ima i softverskih greski (recimo cesto rotacija ostane i moram ga zakljucati pa otkljucati da bi se oporavila),ali to ce valjda nekad popraviti.
To su mu mane od mene.

Baterija nije na zavidnom nivou,mozda delom zbog softvera,a mislim i delom zbog procesora koji koliko sam citao nema nijedan "stedljiv" procesor.
Ima i softverskih greski (recimo cesto rotacija ostane i moram ga zakljucati pa otkljucati da bi se oporavila),ali to ce valjda nekad popraviti.
To su mu mane od mene.
Probaj ovako... Podesavanja/Pocetni ekran/Brzina animacije - postaviti na brzo

To su mu mane od mene.
Nece, kod mene na 13T je isti problem sa rotacijom, zaglupi se i otvara sve horozontalno, mora prekidač za sleep, budjenje i onda tek radi normlano. Nije stalna pojava, ali dovoljno da nervira.

Nazad
Vrh Dno