Nisam to napisao iz tog razloga. To su normalne stvari. Svakom modelu pre ili kasnije padne cena. Da li je aktuelni iPhone uvek najbolji telefon na trzistu? Naravno da nije. A najbolje drzi cenu. Ja sam davno prevazisao cesto menjanje i "bacanje novca" na telefone. To mi je bilo interesantno davnih dana. Sada nemam ni vremena a ni zivaca da svako malo podesavam novi telefon po svojim potrebama, iznova i iznova. Mada svakako mi brend i poreklo istog apsolutno ne utice na odabir i cenu. Kada vidim sta sve moze kod nas na KP da se pazari za 500€, ne padne mi na pamet da pomislim na duplo ili troduplo skuplje modele. Izbor nikad bolji. Moje misljenje je da su takvi telefoni dovoljni za 100% korisnika, bez preterivanja. Sve ostalo je pomodarstvo. Onaj koji zna, napravice vrhunske fotke i sa mobom od 200€. Onaj koji ne zna, ne vredi mu mnogo ni 10x skuplji uredjaj.
Spomenuo si 14 Ultra. Nema to veze samo sa Saomijem. Koliko ljudi u Srbiji ili na forumu koristi modele recimo BBK grupacije, neki ZTE, Meizu i slicno. Kod nas od Kineza trenutno samo Honor prolazi sa flagship modelima koliko vidim. Ali se i reklamira. Gde si video reklamu za 14 Ultra? Zna se koji modeli Saomija u zvanicnim radnjama idu najbolje kod nas. Marketing je cudo.