Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Tako nešto da za 1000 imaš par stotina minuta i 20+ GB, ne znam da postoji trenutno, osim ovog "skrivenog" Yettel paketa. U mts je valjda oko 1600 najmanji normalan paket (a i gade mi se kao mafijaško državni projekat) a A1 vidim za 1400 nudi 3 fakin' GB 🤨

Znači živeo prepaid!

Možda zvuči šašavo, ali zaključujem da je pripejd povoljniji nego postpejd, a to nije normalno 🤔

Ne postoji niži postpejd ni kod jednog operatera od 1300-1500, ako ne računamo one besmislene pakete gde neta skoro i da nema, a u pripejdu Vi za jednu 'iljadu (ili čak i nešto manje) možete sasvim korektnu mesečnu ponudu dobiti sa 10ak GB kao i nešto minuta, što bi većini poput mene bilo sasvim ok, sobzirom da imam i kućni net. Još ako se iskombinuju dve kartice, što većina telefona podržava, može se uvek izabrati povoljnija ponuda.
Mana je naravno što se mora razmišljati o isteku dopune, novim uplatama i naravno nema onih premijum aplikacija poput HBO i sl.
Normalno je ako sagledas cinjenicu da postoje ljudi koji razmisljaju trosim do 100-250 min mesecno, net mi treba malo jer kuci i na poslu imam wifi. Sva tri operatera su ubili pakete od 1000-1500 dinara mesecno. Toliko su digli cene paketa , a ovde ko cita forum rekao bi super dobili smo 50% popusta extra. A cene sa 50% su realne jake cene na koje bi trebao ici popust 5,10,15 % zavisin od potrosnje korisnika.
I solidan broj ljudi koristi pripejd , samo da se pogleda malo oko sebe i pitaju ljudi koje pakete koriste. Ali zivimo gde zivimo i onda super dobio sam CAK 50% popusta i svi srecni. 😄

Na aplikaciji, za promenu paketa nude izmedju ostalog i prelazak na Yettel 6 paket koji se ne vidi na yettel sajtu.

Normalno je ako sagledas cinjenicu da postoje ljudi koji razmisljaju trosim do 100-250 min mesecno, net mi treba malo jer kuci i na poslu imam wifi. Sva tri operatera su ubili pakete od 1000-1500 dinara mesecno. Toliko su digli cene paketa , a ovde ko cita forum rekao bi super dobili smo 50% popusta extra. A cene sa 50% su realne jake cene na koje bi trebao ici popust 5,10,15 % zavisin od potrosnje korisnika.
I solidan broj ljudi koristi pripejd , samo da se pogleda malo oko sebe i pitaju ljudi koje pakete koriste. Ali zivimo gde zivimo i onda super dobio sam CAK 50% popusta i svi srecni. 😄
A koji paket da uzmemo mi koji trosimo mesecno oko 70-85 gb neta?Kako okrenes moramo uzeti ovo sto nude..

… trenutno sam u RO, plače mi se kada vidim njihove cene… svetlosnu godinu ispred nas po kvalitetu, a cene… 5eur najskuplja tarifa, sve neograničeno(naravno, do neke količine podataka, posle nižom brzinom)… i 5g… 1000Mbps optički, oko 6eur… na loaciji gde boravim, merim brzinu 500GB/500GB, ne znam koji je paket…
p.s. trenutno malo koči… :)

Prilozi

• IMG_7622.jpeg
    IMG_7622.jpeg
    132.5 KB · Pregleda: 91
  • IMG_7623.jpeg
    IMG_7623.jpeg
    98.8 KB · Pregleda: 86
Ako je nešto baš nepovoljno kod Yettela to je pripejd.
Toliko je neupotrebljiv i skup sa dodacima a ti zaključuješ da je povoljniji od postpaida.
Zanimljivo.
Moj drug na pripejdu ima za 170 dinara nedeljno 1500 dinara kredita i 2GB neta,
znaci mesecno 8GB i 6000 kredit za 680 dinara. Mislim da je to ok ponuda za nekog ko trosi do 10GB mesecno.

Moj prijatelj takođe prošle subote dobio Go extra plus. Ja se ubeđujem sa njim da to ne postoji, ne videh ovu temu... A čovek mi pokazao i ugovor. I sad, njemu može 999 dinara 30 giga, a meni Yettel posle 6 godina nudi sjajnu ponudu, da za 2400 dinara plaćam Yettel 20. A pritom sad plaćam Total 40 1700. Logika do mojega, al' mojega nigde nema.

A koji paket da uzmemo mi koji trosimo mesecno oko 70-85 gb neta?Kako okrenes moramo uzeti ovo sto nude..
Upravon se o tome radi. Ima ljudi kojima treba kolocina interneta koju si naveo a svi su obesmislili pakete. Postoje extra skupi paketi u kojima nemas nista ali neo razgovre. I imas ultra extra skupe pakete u kojima imas neo i dosta neta, imas kao max, dezer imas roming minute.
Vazi , ima ljudima kojima treba sve to, ajde ti meni ponudi paket bez svega toga za 1000 dinara i 100gb. Nema nista izigrli su sistem i sve , evo kolega gore ostavio sta dobijas za 5e u inostranstvu na pripejdu. To ko nas nemas ni u paketima od 70e. 🤣

Rumunija je zadnjih 10-15 godina otišla milionima svetlosnih godina ispred nas u pogledu telekomunikacije.
Svi provajderi koji pružaju usluge u gradovima pored granice sa Rumunijom vuku bežične linkove od njih,

Ako je nešto baš nepovoljno kod Yettela to je pripejd.
Toliko je neupotrebljiv i skup sa dodacima a ti zaključuješ da je povoljniji od postpaida.
Zanimljivo.
Moguće da neće svi imati istu ponudu na Yettel pripejdu, jer su neki povlašćeni kao stari korisnici, ali pisao sam već da je poželjno imati dve kartice u telefonu pa prosto birati bolju ponudu.

Nikakav problem mi nije da ubacim drugu karticu čim me skinu sa ovog ugovora koji svakako ističe za 15-ak dana, a zahtev sam podneo. Dve pripejd kartice već pružaju mnogo bolje mogućnosti, a Yettel ionako ima najlošiji internet u Srbiji 🤨

Ajde da vidim da li dobro znam zakon?
Prošlo je manje od mesec dana od sklapanja ugovorne obaveze sa uređajem (telefon), uzet telefon bukvalno kad su krenuli ovi novi paketi. Uređaj je otplaćen preko banke do kraja a paket je Yettel start znači cena mu je 1500din a sa "popustom" 1100din. Ako ja sad tražim prevremeni raski ugovorne obaveze i prelazak na prepaid da li samo plaćam razliku u korišćenju paketa ili imam nešto što moram da doplatim još za telefon?

@Sl_ng
Naravno da mora da se doplati još i za telefon.

Ovo važi poslednje 2 godine kod Yettela, ranije si mogao posle 2 meseca da pređeš na pripejd čim otplatiš telefon (ali su i cene telefona bile drugačije, nije bila tolika razlika u zavisnosti od paketa). Ranije se vodilo kao da si otplatio punu cenu telefona a sada kao dobio si telefon po povlašćenoj ceni.

Poslednja izmena:
Upravon se o tome radi. Ima ljudi kojima treba kolocina interneta koju si naveo a svi su obesmislili pakete. Postoje extra skupi paketi u kojima nemas nista ali neo razgovre. I imas ultra extra skupe pakete u kojima imas neo i dosta neta, imas kao max, dezer imas roming minute.
Vazi , ima ljudima kojima treba sve to, ajde ti meni ponudi paket bez svega toga za 1000 dinara i 100gb. Nema nista izigrli su sistem i sve , evo kolega gore ostavio sta dobijas za 5e u inostranstvu na pripejdu. To ko nas nemas ni u paketima od 70e. 🤣
… ovo je naugovor od 24 meseca u Rumuniji, najskuplju paket… :) imaš za 2 i 3 eur sa ograničenim minitima, 150 i 300 čini mi se… zamisli, 2 eur za ugovornu obavezu… :)

@Sl_ng
Naravno da mora da se doplati još i za telefon.

Ovo važi poslednje 2 godine kod Yettela, ranije si mogao posle 2 meseca da pređeš na pripejd čim otplatiš telefon (ali su i cene telefona bile drugačije, nije bila tolika razlika u zavisnosti od paketa). Ranije se vodilo kao da si otplatio punu cenu telefona a sada kao dobio si telefon po povlašćenoj ceni.
Pretpostavljao sam da će to biti slučaj nego rekoh da proverim.
Hvala

… ovo je naugovor od 24 meseca u Rumuniji, najskuplju paket… :) imaš za 2 i 3 eur sa ograničenim minitima, 150 i 300 čini mi se… zamisli, 2 eur za ugovornu obavezu… :)
Tamo imas drzavu koja regulise i kontrolise sistem..imas korisnike koji kaznajavaju bezobrazna poskupljenja. Ovde se javno dogovaraju i isti mesec svi poskupe u isti procenat i korisnici kazu HVALA. 😄

… ma, konkurencija je jaka i usluga kvalitetna… 500Mbps optički i 5G mobilni internet su skoro pa standard…

To u prevodu izađe 400 min i 7 GB mesećno za 1120 din.
Nešto su popravii onda pripejd ponudu, ranije je bilo dosta nepovoljnije.

Upis u temu pošto sam novi korisnik.

U utorak podneo zahtev za prelazak iz mts-a na yettel prepaid.
U petak jutro izvršena migracija kada sam registrovao broj preko aplikacije.
U subotu imao opciju za 50% preko USSD koda.
U nedelju dobio tu opciju i preko aplikacije što sam i iskoristio. Aplikacija malo brljavila taj dan i od jutros, tj. ponedeljka sve radi kako treba s' tim što mi je ponovo traženo povezivanje broja i korisničkog naloga.
Sve u svemu završeno brzo i sa samo jednim odlaskom u poslovnicu za potpisivanje zahteva za migraciju broja.

@FM Balkan

Pošto si novi evo još jedne informacije.
Za mesec-dva dobićeš u app, u zavisnosti od paketa koji sad imaš, dodatni popust za prelazak na veći paket, ukoliko želiš.
Primer: ako si uzeo Mobile M, ponuda će biti prelazak na Mobile L za 2900 din.

Ne dobih ni ja 50%, posle možda 5 i više ugovora za koje sam dobojao 50% sad nema. Popust dadoše izmedju nekih 35 i 40% znaću tačnije kada stigne račun. Za tih 10-15% nisam hteo da idem i prenosim na pripeid pa čekam do mesec dana na ponudu. To je što je idemo dalje.
Pita ih može li puna cena paket ali da se dobije popust na telefon, ona kaže može, reko TO sad će vidimo šta će ponudi. Kad ona ispriča o redovnom popustu na reciklažu, uh 🫤

Kako uopšte doći do razgovora sa operaterom?

063/9000
Pa odaberes taster 1,pa opet taster 1,i onda ako se dovro secam taster 0...
Isprati automatski voice.

@FM Balkan

Pošto si novi evo još jedne informacije.
Za mesec-dva dobićeš u app, u zavisnosti od paketa koji sad imaš, dodatni popust za prelazak na veći paket, ukoliko želiš.
Primer: ako si uzeo Mobile M, ponuda će biti prelazak na Mobile L za 2900 din.
Uzeo sam yettel 20 i tu imam sve što mi treba. Razmišljao jedino o većem paketu zbog neta u roamingu ali više mi se isplati kupovina dodataka kada zatreba.

Čuo sam za trik nedavno, za bilo kog operatera kod nas i kako ga dobiti za 5 sekundi, to je da se odabere engleski jezik u govornom automatu :D

Nazad
Vrh Dno