Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Da, ima ta folija koja se skida na kraju. Ma sve je kao na videu, ali nekako mi ne odgovara osecaj, ali ko zna, možda se naviknem.

Ima li neka fora da se još smanji osvetljava na pro modelu?

Dal vredi sada nov 13t pro 12/512GB 450 evra? Dobar, al star godinu dana model...

Ja sam kod *igatrona uzeo za 63k(1avg ove godine)
sada je 70k

Imate li vi problema zadnjih dana sa viberom? Poruke dođu tek kad uđem u aplikaciju. Sva ograničenja su iskljucena, štednje baterije sve. Sve bilo ok do prije par dana, imam osjećaj da ga je neko ažuriranje sjebalo.

Ditto.

Kod mene na 13T sve ok radi.
Jedini bug koji imam je na tiktok-u ne radi premotavanje unapred 2x , kada se zadrži ekan levo ili desno.
Pokušao sam i reinstalaciju.

Baterija je baš krš na telefonu /13T običan/ i to će biti jedini razlog što ću prodati telefon ako je ne srede updateom nekim budućem.

Pre neko veče snimio sam 4 klipa u 4k rezoluciji u prosečnom trajnaju od 4-5 minuta i baterija kaput.

Pri tom telefon se ugrejao kao ringla a snimanje počelo da štuca, mislio sam da će i snimak da štuca ali nije.

Trajanje baterija na p30 pro mi je trajalo otprilike 7-8 4k klipa u istom trajanju i nije bilo štucanja i tolikog zagrevanja telefona.

je li ti mrsko da ukineš viber iz onih tabova (inače mu je uključen katanac da ga sam sistem ne ukida) , pa probaj da li ce ga pobuditi poruka koja dođe ili ce poruka doći tek kada ti ručno otvoriš viber aplikaciju

Imate li vi problema zadnjih dana sa viberom? Poruke dođu tek kad uđem u aplikaciju. Sva ograničenja su iskljucena, štednje baterije sve. Sve bilo ok do prije par dana, imam osjećaj da ga je neko ažuriranje sjebalo.
Ja sam imao isti problem sa SeTracker - om. Isključio sam obaveštenja, pa uključio i proradilo je.

@NightCrawler
Napravio sam mali eksperiment, povodom ovog tvog snimanja. Napunio sam bateriju do 100%, podesio da mi fon snima u 4K@30fps i snimao po stanu tačno 20 minuta i evo kako je prošlo.
Prvo, telefon se nije ugrejao kao pegla, bio je topao oko 40-45 °C, ali ne i vruć. Nije bilo štucanja tokom snimanja, a ni u videu prilikom reprodukcije na kompu. Snimak je bio u mp4 formatu, veličine 6.93 GB. I ono najvažnije, nakon snimanja baterija je bila na 92%. Jedino što sam primetio da su boje malo toplije na snimku, nego u stvarnosti.

Ne znam što je tebi 20 minuta 4K snimanja pojelo bateriju, kod mene je pojelo samo 8%. Telefon je kao i tvoj, običan Xiaomi 13T.

Evo, proverio sam i ja. Omaklo mi se malo više, 29 minuta. Bateriju je svukao sa 45 na 29%, veličina videa je 10.98GB. Temperatura baterije 42 stepena.

@Algol

Kod mene je baterija bila 92% u početku snimanja, uslovi su bili noćni, zatvoren prostor, zahtevni uslovi, bez wifi konekcije, mobilni podaci uključeni.

Nakon snimanja 4 klipa baterija je otišla na 19%.

Imam u novembru 2 slična eventa opet pa ćemo da vidimo kako će se ponašati telefon u tim situacijama.

Nemam zamerke na snimke, ispali su odlično, ali baterija...ne znam.

Gledao sam da li mi je nešto povuklo bateriju ali nisam našao ništa osim kamere

Prilozi

• photo_2024-10-15_12-51-48.jpg
    photo_2024-10-15_12-51-48.jpg
    176.9 KB · Pregleda: 35
  • photo_2024-10-15_12-51-50.jpg
    photo_2024-10-15_12-51-50.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 33
  • photo_2024-10-15_12-51-52.jpg
    photo_2024-10-15_12-51-52.jpg
    181.1 KB · Pregleda: 33
Koliko već imaš taj 13T? Moj je star 6 meseci. Nadam se da se neće degradirati da je 20 minuta 4K snimanja pojede 73%...
I kako ti puniš bateriju? Jel je ostaviš preko noći na punjaču, što sam pročitao negde da nije baš dobro. Ja je ujutro stavim na punjač i držim oko pola sata i bude 100% puna. Naravno, nije bila sasvim prazna, kako kad...

Godinu dana tačno telefon kod mene

Po accu battery pro aplikaciji health baterije je na 92%

Poređenja radi p30 pro za 4 godine ima health od 89%

Ne punim bateriju preko noći, dopunim je do 80% pre nego što legnem i to je

Ma verovatno ostalo nešto u pozadini što je svuklo bateriju...

Dal vredi sada nov 13t pro 12/512GB 450 evra? Dobar, al star godinu dana model...
Zasto da ne? Realno je dobar rezon kupovati proslogodisnje flagship modele u odnosu na ovogodisnje midrange recimo, u slicnom cenovnom rangu. Mada misljenja se razlikuju ali ne vidim sta to fali 13T Pro za 450€. Xiaomi obecava 4 Android nadogradnje ako se ne varam. Plus full pakovanje, maska, punjac. Odlicna je to ponuda.

@NightCrawler Ne postoji mogućnost da jedna aplikacija, igrica, kamera, navigacija itd, potroši celu bateriju za 20 minuta. Ja tebi verujem, ali tu ima nešto drugo. Da bi smo rešili problem, moraćemo da idemo sistemom eliminacije. Tu može biti problem softverske ili hardverske prirode. Prvo acu battery i ostale aplikacije za optimizaciju baterija nisu pozdane, prikupljaju a zatim prodaju tvoje informacije itd, drugo čak je i sam apple priznao da se ne treba oslanjati na zdravlje baterije koje piše u podešavanjima, jer to nije 100% tačno (ona samo meri ciklus punjenja i po tome daje procenu). Ja to znam jer sam vidjao iphone sa 88% kapaciteta baterije da drži bolje od onog što prikazuje 94%. Pitanje za tebe je da li si instalirao neke krekovane aplikacije van google prodavnice, jer ja sumnjam da neki proces radi u pozadini i prikuplja informacije (moze i sa kamere) a da to tebi uopšte i ne prikazuje. Što se tiče softvera ili je to u pitanju ili si pokupio neki zlonameran fajl negde, ili nešto nije naleglo posle ažuriranja. Najbolje je da odradiš fabrički reset odnosno vraćanje na fabrička podešavanja, napuniš ga do 100 % , instaliraj samo aplikacije koje ti trebaju sa google prodavnice (bez ovih bateru booster i ostalih djubreta) i onda ga testiraj u narednih nekoliko dana. Proprati u settings, digital wellbeing pa klikni na onaj krug i tu ce ti pisati nedeljni SOT po danima, 5h do 6h je neki prosek za ovaj model. Mislim da će ovo rešiti tvoj problem, a ako ne reši, tada ćeš znati 100 % da imaš defektnu bateriju i da je treba menjati (to garancija pokriva, ako je imaš). Ona je onda po mom mišljenju bila defektna od samog prvog dana, jer ne možeš ti da je uništiš za tako kratko vreme (onim ako nisi igrao 8h dnevno igrice, to je onda nešto drugo).

Ali generalno kompletna 13. serija Xiaomija (Redmi/Note/Mi, znaci sve) ima slabiju bateriju (u odnosu na prosle serije i u odnosu na konkurenciju).

@scylla To stoji, moj stari mi9T je izbijao i preko 7h SOT, sa manjom baterijom ali doduše slabijim i štedljivijim procesorom. Ima tu prostora da se dotera još hyper os u narednim ažuriranjima, pa ako dobijemo još pola sata do sat sot-a ja sam zadovoljan. Uglavnom to mu je što mu je, ja ga ne menjam narednih 2,5 godine, osim ako ga ne slomim, pu pu daleko bilo :D

Pitanje za tebe je da li si instalirao neke krekovane aplikacije van google prodavnice
Ne, ništa krekovano nemam. One aplikacije koje su mi trebale i koje aktivno koristim sam kupio. Znači legalne su 100%
Iste aplikacije koje imam na p30 pro, imam i ovde.

Najbolje je da odradiš fabrički reset odnosno vraćanje na fabrička podešavanja
Ne želim svaki put kad nešto ne valja da radim fabrički reset i da se drkam opet sa nameštanjem i instalacijom svih aplikacija, sertifikata i svega ostalog.
U tom slučaju ako to stalno moram da radim da bi telefon radio kako treba lakše mi je da ga prodam i kupim nešto drugo.
Opet pravim poređenje sa p30 pro ali za 4 godine kod mene nikad fabrči reset nisam odradio a telefon i baterija nikad nisu pravili problem.
Čak ne mogu ni da se setim da mi se ikad nešto slično desilo na p30 pro

onim ako nisi igrao 8h dnevno igrice,
Ne, ne igram igrice odavno na telefonu.
Vidi se gore na screenshotovima šta najviše koristim od aplikacija

SOT tog dana /12.10/ kad se to desilo po digital wellbeing je bio 4h i 16 minuta
Dan pre toga i dan posle toga po 6h+ sati.

A ako se desilo samo jednom, ne diraj ništa i vozi dalje.
Ovo sada jeste prvi put što me iznenadilo, ali kao što rekoh testiraću ga u istim/sličnim uslovima za ~mesec dana opet i do 2x u kratkom vremenskom roku pa ću da vidim da li će se opet desiti.

Opet ako ga i reklamiram pitanje da li ću išta postići jer njemu baterija ovako drži ok, ne prazni se tako brzo, izgura dan lagano, ne dešava se to stalno.

@NightCrawler aha dobro, ja sam mislio da ti se to dešava stalno. Nisam ni mislio da često radiš hard reset, nego samo posle većeg ažuriranja, recimo ja sam odradio kad sam prešao sa androida 13 kad sam ga izvadio iz kutije, na android 14. I to cu uraditi opet kada budem prelazio na android 15 u decembru. Gledam ti sad screenshotove, SOT ti je mali u odnosu na ono što ti koristiš, nema tu ni tik toka da ti crpi bateriju, a vidim da ni instagram ne koristiš puno. Ja sam na instagramu 2h dnevno, kamera 30 min svaki dan, youtube preko brave browsera sigurno sat, itd, i opet imam veći sot od tebe.

Poslednja izmena:
Gde u opcijama za zaključavanje aplikacija može da se podesi da se aplikacija zaključava PIN-om a ne patternom? 🤔

Za ekran sam našao ali za app lock izgleda da nema🤔

Nazad
Vrh Dno