Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Tako je navedeno, i kod mene je to bila prevaga. Jedini problem uslovno rečeno je što sam samo crni našao na akciji

Crni je 35k na CTshop-u, beli ima u mi store-u za 37k.

U ovom slučaju jasna posledica novog sporazuma sa Kinom, noviji model jeftiniji od starog :D
Sad je odličan trenutak za sve koji su planirali kupovinu (y)

Gde si našao za 28k?

I ja ga merkam, ima beli u mi store za 36k. Sumnjam da ce uskoro ikakva akcija za njega, nov je

Pozdrav
Ima li neko xiaomi s20 i kako je zadovoljan? Htedoh da kupim s10 ali vidim sa ima i s20, ne vidi preveliku razliku u specifikacijama između S10 i s20 osim usisne snage.

Poručio ja s20+ trebalo bi da stigne sutra ili prekosutra, a stari s10 će ići kod roditelja u stan. Videćemo da li ima napretka nekog osetnog, bitno mi je da jedino da sam uključi turbo kad naiđe na tepihe.

Ja ga koristim već neko vreme, nakon mi mop ovo je ogroman napredak u svakom smislu

Da li imate neku preporuku za usisivač bez pranja, znači no mop, samo na suvo, 90% površine stana je parket, ima jedan tepih, oko 65 kvadrata je povrsina. Poprilicno je cisto, nema ljubimaca, ali svakako bi radio cesto - jednom dnevno. Vazno mi je da je pouzdana baterija (ili lako zamenjiva), da su dostupni rezervni delovi takođe. Opcija da se automatski vraca na dock da se puni mi je isto vazna. Ne mora da se sam čisti, vidim da su poprilične razlike u cenama. Sta zanm za budzet, vidim da ima raspona od 250 do 800. Aj negde tu da budem na sredini, ako imate neke predloge/preporuke :)

Ja cekam neku akciju za S20+ i pazarim

S20+ 28-29.000 sad kad sam probao ovaj, stvarno ne vidim razliku za 10000 vise. Jedino mozda malo bolje oriba, ali ako se pusta da radi svaki drugi dan, ne isplati se tolika razlika u ceni

Mićko i njegov veći brat Milutin koji je danas stigao 😄
20241003_145641.jpg

Da li imate neku preporuku za usisivač bez pranja, znači no mop, samo na suvo, 90% površine stana je parket, ima jedan tepih, oko 65 kvadrata je povrsina. Poprilicno je cisto, nema ljubimaca, ali svakako bi radio cesto - jednom dnevno. Vazno mi je da je pouzdana baterija (ili lako zamenjiva), da su dostupni rezervni delovi takođe. Opcija da se automatski vraca na dock da se puni mi je isto vazna. Ne mora da se sam čisti, vidim da su poprilične razlike u cenama. Sta zanm za budzet, vidim da ima raspona od 250 do 800. Aj negde tu da budem na sredini, ako imate neke predloge/preporuke :)
Roidmi Eve Plus.
Oko 400 je. Ima i pražnjenje.
Baterija je lako zamenljiva 😁

Baterija je lako zamenjiva na svakom samo je pitanje da li je dobavljiva i finansijski isplativa i eventualno da li iko radi reparaciju

Da li imate neku preporuku za usisivač bez pranja, znači no mop, samo na suvo, 90% površine stana je parket, ima jedan tepih, oko 65 kvadrata je povrsina.
Нема разлога да се не користи моп, није то никакво посебно рибање, просто додатно пребрише лагано мокром крпом која може и да се скине по потреби (нама су високи прагови на горњем спрату па лакше пређе без моп додатка).

Иначе смо уз "Мићу" мало по мало избацили све тепихе из куће, једна од бољих одлука које смо донели.

Evo prvih utisaka o S20+ u odnosu na S10:
S10 je teži bukvalno 1kg, plastika je kvalitetnija, četka je deblja i punija. Dosta je bučniji u svakom modu a posebno u turbo modu.
S20+ bolje usisava, bolje mopuje, kreće se brže i pametnije, ne ručka igračke, zaobilazi papuče i usisava u obliku mreže, znači ništa ne može da preskoči. Ono što je meni bitno je da se podižu četke kad naiđe na tepih a zatim automatski uključi turbo usisavanje i onda kad siđe sa tepiha, nastavi sve po starom, i to radi savršeno.
U aplikaciji S10 ima opcija da se čišćenje ponovi 2x a kod s20+ ta opcija ne postoji, iako usisava po principu pravljenja mreže. Sve u svemu, ne znam kakav je s10+ ali je razlika između s10 i s20+ baš primetna i jedino sam pogrešio što nisam uzeo beli jer se na crnom vidi i najmanja prašina.

Evo prvih utisaka o S20+ u odnosu na S10:
S10 je teži bukvalno 1kg, plastika je kvalitetnija, četka je deblja i punija. Dosta je bučniji u svakom modu a posebno u turbo modu.
S20+ bolje usisava, bolje mopuje, kreće se brže i pametnije, ne ručka igračke, zaobilazi papuče i usisava u obliku mreže, znači ništa ne može da preskoči. Ono što je meni bitno je da se podižu četke kad naiđe na tepih a zatim automatski uključi turbo usisavanje i onda kad siđe sa tepiha, nastavi sve po starom, i to radi savršeno.
U aplikaciji S10 ima opcija da se čišćenje ponovi 2x a kod s20+ ta opcija ne postoji, iako usisava po principu pravljenja mreže. Sve u svemu, ne znam kakav je s10+ ali je razlika između s10 i s20+ baš primetna i jedino sam pogrešio što nisam uzeo beli jer se na crnom vidi i najmanja prašina.
S10+ ne moze da podigne krpe nikad. Kad ih stavis ne mozes cak ni da stavis da samo usisava, vec uvek usisava i mopuje bez obzira da li je na tepihu ili na drugoj povrsini.
Ne moze da sam da menja jacinu usisavanja u odnosu na podlogu uvek je isto. Ja mop u opste ne koristim jer onda prelazi krpom i preko tepiha i preko parketa, i onda mi je to bezveze jer verovatno se krpa vise zaprlja.

Ozbiljno razmisljam da uzmem s20+ i probam da prodam ovaj.

edit: Ali jako lepo usisava tepih i onda kad pogledas bude onako lepo ocetkan kao trava na fudbalskom terenu :)

Da li neko ima Mop 2 Pro i problem sa kalibracijom mapa?

Kad god mu kažem da počne usisavanje, uvek prvo pokrene kalibraciju, izvrti se 1-2 minuta u nekoliko kvadrata, vrati se na bazu i onda me obavesti da li će da počne da usisava šta sam mu zadao ili kaže da mapa nije odgovarajuća i ostane na bazi. U drugom slučaju, odmah ga pustim opet, on se provoza minut-dva, kaže kalibracija uspešna i počne da usisava. Činjenica da neke stolice čas budu tamo, čas ovamo, ali sav nameštaj je na nogicama od 10+cm i zaista nema razloga da kalibracija ne uspe. Zapravo, nema razloga ni da je radi svaki put, ali ajde sad.

Dešavalo ti se sa ovim ili sličnim modelom ili pretpostavlja š da će mapiranje da reši problem?

Imam udaljeni deo prostora koji trenutno ne mogu da mapiram. Usisivač mu ne prilazi ni na 10 metara, iza ćoška, ali ako pustim novo mapiranje, moram da pustim ceo prostor.

Nadam se da ću uskoro srediti taj ćošak, pa ću pustiti mapiranje.

Ono što je meni bitno je da se podižu četke kad naiđe na tepih a zatim automatski uključi turbo usisavanje i onda kad siđe sa tepiha, nastavi sve po starom, i to radi savršeno.
Ovde lik kaže da ne detektuje tepih automatski, već mora da se definiše na mapi u aplikaciji?

Moj roborock od pre 5god detektuje tepih sam. Prosto mi je neverovanto da ovi novi to ne rade... :unsure:

Dešavalo ti se sa ovim ili sličnim modelom ili pretpostavlja š da će mapiranje da reši problem?

Imam udaljeni deo prostora koji trenutno ne mogu da mapiram. Usisivač mu ne prilazi ni na 10 metara, iza ćoška, ali ako pustim novo mapiranje, moram da pustim ceo prostor.

Nadam se da ću uskoro srediti taj ćošak, pa ću pustiti mapiranje.
Dešavalo mi se da se zaglupi i onda moram da odradim mapiranje opet. Retko baš, ali desi se.

• Like
Reagovanja: PJ
Vrh Dno