Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

za skidanje racne,osim tog kljuca cija veličina zavisi od vrste pogona bicikla, ti treba i kljuc sa lancem da blokiras okretanje i jos jedan viljuškasti ključ kao kontra, zaboravio sam koji broj, najbolje se informisi prvo na yt.
Sad cu ti slikati moje, koji su rafili sa 7-8-9 faznim al nisam koristio bar 5 godina

Mozes drugi ili četvrti na slici. Prvi je za kasete. Za racnu ne treba kontra sa lancem jer je navrnuta,dok kod kasete treba kontra da se freehub ne bi vrteo

kljuc za skidanje racne se negde sakrio veceras :) a ovo je kljuc za kontru

Prilozi

• 20240915_220043.jpg
    20240915_220043.jpg
    192.4 KB · Pregleda: 95
Ljudi, kakva je situacija sa opremom sa aliexpressa, tj. vredi li uzimati ? Našao sam prilično povoljnih stvari (pločice za diskove, gripove et..), ali nisam do sada uzimao ništa...

Ljudi, kakva je situacija sa opremom sa aliexpressa, tj. vredi li uzimati ? Našao sam prilično povoljnih stvari (pločice za diskove, gripove et..), ali nisam do sada uzimao ništa...
Ja sam uzimao shimano i nisam se pokajao. Alternative nisam cackao jer nije neka usteda.
Gripovi, trake su sasvim ok. Ja biram brendove koji rade svu tu opremu poput rockbros, westbiking.... Mada ima i zvucnijih imena sto mogu , a ne moraju biti kopije

Ljudi moji, već dve-tri nedelje ne vozim. Ubi me nervoza. Pun snage. Sledeći vikend ako bude subota bez kiše idem da obaram rekord na jednoj ruti. 🙏

Ja sam uzeo meroca pedale, i iskreno za 1500 koliko su me izasle razbijaju. Da lupe neki brend na njih koštale bi bar 5 hiljada. Uzeo sam i njihove pakne i bottom bracket. Uzeo sam ztto rotore (po izgledu kopija slx i avid) i odlično deluju poredio sam sa shimano deore i slx ice tech i ovako na oko izgledaju super, videcu na proleće kako funkcionišu.

jeli pise model negde na shifterima? sigurno ima na aliexpress, samo sto se mora kupiti ceo shifter...

da… jedino ako neko prodaje neispravan… ali ne smeta shifteru za rad sto nema te plastike, jedino je lakse da se zaprlja ako vozis po blatu :)

mozda da odes do planetbike servisa pa ih pitas, mozda imaju onako u servisu negde.
odes bajsom pa da vide tacno sta je. ili nekog drugog servisa

zainteresovala me oznaka na dresu 🙃

Prilozi

• Screenshot_20240921_210317_Edge.jpg
    Screenshot_20240921_210317_Edge.jpg
    79.6 KB · Pregleda: 62
Evo da upišem o ja upišem u ovaj deo foruma.
Uzeh skoro Cube Nature EXC, u pitanju je hibrid koji malo više naginje nekom blažem off road-u. Pošto je plan bio da se vozi uglavnom rekreativno po Keju kao do sad i ponekad mozda neka tura do Fruške gore. E sad prošle nedelje sam bio prvi put do Fruške gore a ujedno i van grada biciklom i vožnja po šumskim stazicama tj. spuštanje niz njih me je toliko oduševilo da ne mogu da dočekam nedelju i novu turu, kao malo dete. Tako da sad uzimam bicikl verovatno bi više gledao neki XC zbog većeg komfora u šumi na račun vožnje po asfaltu. Mada nemam zamerke ni kako se ovaj pokazao sad, tako da mislim da ce i biti ok dok god budem izbegavao neke ekstremne spustove sa skokovima što mi i nije u planu.
Elem, evo koja slika.
Malo sam ga ponovio novim sicem, gripovima i pedalama

20240922_125108.jpg20240925_173734.jpg20240927_092801.jpg

Evo da upišem o ja upišem u ovaj deo foruma.
Uzeh skoro Cube Nature EXC, u pitanju je hibrid koji malo više naginje nekom blažem off road-u. Pošto je plan bio da se vozi uglavnom rekreativno po Keju kao do sad i ponekad mozda neka tura do Fruške gore. E sad prošle nedelje sam bio prvi put do Fruške gore a ujedno i van grada biciklom i vožnja po šumskim stazicama tj. spuštanje niz njih me je toliko oduševilo da ne mogu da dočekam nedelju i novu turu, kao malo dete. Tako da sad uzimam bicikl verovatno bi više gledao neki XC zbog većeg komfora u šumi na račun vožnje po asfaltu. Mada nemam zamerke ni kako se ovaj pokazao sad, tako da mislim da ce i biti ok dok god budem izbegavao neke ekstremne spustove sa skokovima što mi i nije u planu.
Elem, evo koja slika.
Malo sam ga ponovio novim sicem, gripovima i pedalama

Све је ово фино и супер, али сам посебно одушевљен чињеницом да сам налетео на човека из Србије који је, попут мене, љубитељ Евертона. :D

@r!sc! videh da na nekoj od prethodnih stranica da voziš i do Sisevca, tamo svratimo bar 3-4 puta godišnje kad odemo u tazbinu (Popovac). Jako lep kraj , moraću da investiram u neki nosač bicikla za auto :)

Uzeo sam juče Igpsport bsc100s GPS računar, malo sam bio skeptičan jer je odprilike jedan od najjeftinijh GPS-a ali izgleda da radi posao, bar za ono što meni treba.
Morao sam odmah malo da ga testiram i podaci u odnosu na telefon su praktično identični. Videćemo kako će se dalje pokazati....
20241002_223931.jpgScreenshot_20241003-081459.jpg

@everton Da, redovna ruta koja nikad ne dosadi :). Znam da skrenem i do Stubice, pa preko Popovca i onih sela do Izvora, te nakon par tunela eto smo na Grzi :). Izbegne se tranzitna deonica od Paraćina ka Zaječaru, prepuna šlepera. Inače, sređuje se put koji povezuje Sisevac i Grzu, pa će to u najavi biti brutalna staza. Obavezno bajs sa sobom :).

@r!sc! videh da na nekoj od prethodnih stranica da voziš i do Sisevca, tamo svratimo bar 3-4 puta godišnje kad odemo u tazbinu (Popovac). Jako lep kraj , moraću da investiram u neki nosač bicikla za auto :)

Uzeo sam juče Igpsport bsc100s GPS računar, malo sam bio skeptičan jer je odprilike jedan od najjeftinijh GPS-a ali izgleda da radi posao, bar za ono što meni treba.
Morao sam odmah malo da ga testiram i podaci u odnosu na telefon su praktično identični. Videćemo kako će se dalje pokazati....
Pogledajte prilog 460786Pogledajte prilog 460791
Kad istestiraš baci nam više utisaka o tom gedžetu, i ja planiram kupovinu u toku zime da imam za narednu sezonu pa svaki info dobro dođe.

Pogledajte prilog 460786Pogledajte prilog 460791
Ja ga koristim par meseci i zadovoljan sam. Zgodna stvar a nije nešto ni skupo. Baterija dugo traje, lepo se vidi na suncu, kad se smrači sam pali pozadinsko svetlo, automatski detektuje stajanje i ode u standby ako stojiš duže od 15 minuta, dobra aplikacija a i može da se poveže sa Strava nalogom...
Ako ti se desi da omaši nadmorsku visinu kad se povežeš, sačekaj koji minut i naće pravilnu. Ja to nisam odmah skontao, pa u prvih nekoliko puta gasio i palio dok ne ubode kako treba :)

Cudna mi je kolicina utrosene energije jer znam da bi garmin fenix za ovakvu voznju prijavio manje od 500kcal, znam da su sve to aproksimacije ali je bas velika razlika.
Npr. voznja od pre neki dan, 50km za 2,5 sata sa ukupnim usponom od 700m i avg HR 130 prikazuje 1100kcal na fenix6.

Poslednja izmena:
Moguće, na taj podatak baš i ne obraćam pažnju. Evo sad sam pogledao ZEOPOXA Cycling aplikaciju s kojom sam upoređivao ovaj Igpssport kao sto sam rekao i ona pokazuje 960kcal utrošak.

Meni non stop landara zadnji tocak, i prednji ali malo. U srevisu kaze 3000 din i moze da mi sredi nesto se unutra pojelo...

2000 za delove i 1000 ruke, nosim prvom prilikom

Nazad
Vrh Dno