Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Igrao sam igru naravno i meni licno apsolutno nece pokvariti imerziju zenski lik. Moje licno misljenje. Aposlutno mi je nebitno da li igram kao muskarac, zena ili vanzemaljac ako je prica dobra.

Potpuno nebitno, ja sam to i napisao gore, igra će verovatno da pokida, ali ne pričamo uopšte o tome. Pričamo o činjenici da niko posle Jina nije očekivao da će sledeći glavni lik da bude žensko, otud i nezadovoljstvo. Koliko ljudi negoduje sada? Masa, sudeći po komentarima na tjubu i reditu. Koliko bi negodovalo da je ostao Jin? Verovatno niko.

I TLOU2 su mentoli napadali zbog toga sto je Eli lezbejka pa mi je opet igra vrhunska, bukvalno me ne trunku ne zanimaju te takve stvari 🙂

I za TLOU ista priča, bez obzira na to koliko je igra dobra. Realno je masterpiece, nevezano za podmukli LGBT koji se provlači.
Bila je priča od strane jednog developera koji je radio na TLOU projektu da je studio dobio bezbroj povlastica i masu keša za razvoj igre za provlačenje pomenutog narativa. A u kapitalizmu ćeš teško da odbiješ takvu ponudu. Tako da su savršen spoj odradili, u smislu da seksualna opredeljenost glavne protagonistkinje ne utiče na glavnu priču u igri. Ali činjenica da znaš pozadinu svega i kako uopšte funkcioniše sve vezano za to ostavlja vrlo gorak ukus kod mase ljudi. Isto kao i sa filmovima, serijama itd itd.

Edit - moram da dodam samo cirkus koji se desio na IGN-u poslednjih dana vezano za GOTY glasanje na sajtu, gde je Wukong (koji je ubedljivo vodio na prvom mestu) spao u roku od sat vremena na treće ili čak i četvrto mesto, dakle potpuno providno štelovanje glasanja jer, jel'te, ne uklapa se u koncept.

Poslednja izmena:
Pa meni iskreno TLOU2 apsolutno ne ostavlja gorak ukus cak i kad znam celu pricu i pozadinu. Ako su uzeli pare da Eli bude gej, ja bih te slagao sad kad bih ti rekao da ne bih isto to uradio na njihovom mestu 😀

Znam. Ali ako se sazna da nisi planirao da Eli bude gej, a dobio si pare da je provučeš da bude, onda moramo da te pljujemo malo, bez obzira koliko igra bila dobra i bez obzira da li te pogađa ili ne :)

Koliko se čeka kad odradite preorder, jesu dali neki rok isporuke ?

Ovo je vise da se opipa trziste pretpostavljam. Ako bude navale, skidaju sa stanja, i vracaju sa vecom cenom, ako nema, ko je rezervisao, nacekace se.

Evo koje su igre za sad potvrdjenje da ce imati poboljsanja na Pro modelu:

• Gran Turismo 7
    • donijet će detaljniju izvedbu u 4K uz PSSR
    • omogućit će ray-tracing odraze u utrkama
    • uključit će eksperimentalnu podršku za izvođenje u 8K rezoluciji (60 fps)
  • Resident Evil Village
    • dobit će Performance mode u 120 fps
    • poboljšat će razlučivost uz PSSR
  • Resident Evil 4
    • poboljšat će rezoluciju i donijeti stabilniji framerate
  • Alan Wake 2
    • poboljšat će grafičke detalje u Performance modu i podići rezoluciju na 4K
  • Stellar Blade
    • u 4K rezoluciji izvodit će se u 50+ fps-a uz detaljniji prikaz PSSR-a
    • u Performance modu podići će framerate do 80 fps
  • Hogwarts Legacy
    • poboljšat će kvalitetu slike uz PSSR u svim modivima
    • podržavat će raytracing odraze i sjene
  • Star Wars Jedi: Survivor
    • podići će Quality mod na 4K rezoluciju
    • Performance mod bit će zaključan na 60 fps-a uz raytracing odraze
  • Dragon’s Dogma 2
    • poboljšat će rezoluciju uz PSSR
    • dodat će nove raytracing značajke
    • doprinijet će stabilnijem framerateu
  • Horizon Forbidden West & Zero Dawn Remastered
    • Quality mod izvodit će se u 60 fps-a
    • vidjet ćemo poboljšanja u efektima sjena, kože, oblaka i sl.
  • The Last of Us Part 1 & 2
    • mod za bolju grafiku izvodit će se na zaključanih 60 fps-a
  • Marvel’s Spider-Man igre i Ratchet & Clank: Rift Apart
    • uvest će Performance Pro mod koji će u 60 fps-a donijeti 4K rezoluciju i raytracing
  • Final Fantasy VII Rebirth
    • Quality mode izvodit će se u 60 fps-a
  • The Crew Motorfest
    • poboljšat će kvalitetu prikaza uz PSSR na 4K rezoluciji pri 60 fps
    • poboljšat će čitljivost detalja u daljini
  • Dragon Age: The Veilguard
    • povisit će rezoluciju za Performance i Fidelity modove
    • donijet će raytracing efekte u Performance modu
  • Assassin’s Creed: Shadows
    • poboljšat će 4K rezoluciju uz PSSR
    • donijet će napredniji raytracing i više detalja u svijetu
  • Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
    • donijet će poboljšanu rezoluciju i stabilniji framerate

Vidis sada rekose gore za carinu, setih se...
Mogu da dovucem neku familiju oko Bozicnih praznika i uzmemo komad-dva sa povracajem poreza... :p
Znam da su mi spomenuli za telefone kada su uzimali na tu foru, nekih 14-16% mogu da povrate...

Naravno da ne bih Pro uzimao jer i 300e doplate je previse, nema ekskluzivnih naslova koje bih "odmah sada" da odigram i koji ne mogu da sljakaju na obicnoj petici u naredne 2-3 godine...

Ma folira, a i da moze, verovatno je ograniceno na po komad. Docice neki milioner i uzece sam svih 12300, nema sanse.

Ja zivim u EU i upravo sam otisao na Sony site da vidim kako preorder funkcionise i upao sam u red gde sam cekao nekoliko minuta pre nego sto sam uopste nesto mogao da kliknem. Takodje, moze samo jedna konzola da se naruci zbog, kako Sony kaze, velikog interesovanja.

Ipak, PS5 (sa diskom) mogu da prodam za max 400 - 450€ sto znaci da bi morao da doplatim 400€ za model bez diska - ipak je mnogo, koliko god me svrbeli prsti.

Inace, 30th Anniversary nije u ponudi.

Da vidim i ja sad da nema u ponudi pise cena ali nemoze da se stavi u korpu

Ja sam odmah pomislio da se covek sprda sa izjavom da je narucio 5 komada, mada mozda gresim.

Pre par sati sam usao na link (nemacki) koji me je ubacio u red od preko sat vremena cekanja. Sad kad udjem, odmah me baci na stranicu proizvoda koji ne moze da se kupi, tako da je pretpostavka da su mozda ispucali planirani kontigent za tu prodavnicu, pa otuda nema vise ni cekanja u redu. Doduse, nakon sto sam napisao ovo, pogledah na sajtu i nema ni obicna pro da se naruci.

Sto se cene kod nas tice, sta znam, nije strasno kako sam pomislio, ali moglo bi to i bolje. Bukvalno ko hoce slavljenicku verziju, mora da doplati ~60e u odnosu na obicnu digitalnu slim verziju. Pricam naravno o obicnoj (ne pro) verziji.

ja nisam nikad ni zavrsio tlou2, presao malo vise od pola i shvatio da me uopste ne zanima abby deo price, izasao, obrisao i pogledao kraj na yt :D

Interesantno, sada sam pogledao austrijsku PS5 Pro preorder stranicu i pise da vise nije dostupan...

Isto je sa Nemackom, Francuskom, UK....

Pa kupice...neko ko ima mnogo vise para nego mi ovde i to mu ne predstavlja nesto posebno, a zeli taj playstation. Kao i sve danas...

A kako ne moze da se stane na put tim ogavnim skalperima, nije mi jasno.

Prešao sam dvojku ne znajući sa ubačene Woke elemente inače je ne bi igrao
Kao predstavnik millennials generacije kategorički odbijam podržati bilo šta u vezi te bolesne agende koja uništava filmove, serije, igrice itd.

Ubisoft ide toliko dobro da su ima akcije fazon -80% i pokreta je juče interna istraga
Woke je dobar dok pravi pare kad prestane daj dobre stare mačo rokačine igrice
Gledaj sada kada krenu da prepisuju Space Marine 2 i Wukong recept, jer pravi pare...
A Ubisoft vec krenuo da baca sa povecim popustima/snizenjima na igre i bandlove levo i desno , gle cuda u poslednjih par dana, da bi se koliko-toliko iscupali iz rupe koju su sami iskopali.

Sony takodje nastavlja da "lopata" u istom pravcu, ali verujem da ce povuci malo rucnu i preispitati sta i kako dalje. Skroz su izgubili dodir sa musterijama.
Uopste me ne bi cudilo da je to jedan od razloga zbog cega ne vidjamo ekskluzive vec duze vreme - glavonje ne znaju gde da biju dugorocno i skroz su fokusirani na short-term pohlepu.

Gledaj sada kada krenu da prepisuju Space Marine 2 i Wukong recept, jer pravi pare...
A Ubisoft vec krenuo da baca sa povecim popustima/snizenjima na igre i bandlove levo i desno , gle cuda u poslednjih par dana, da bi se koliko-toliko iscupali iz rupe koju su sami iskopali.

Sony takodje nastavlja da "lopata" u istom pravcu, ali verujem da ce povuci malo rucnu i preispitati sta i kako dalje. Skroz su izgubili dodir sa musterijama.
Uopste me ne bi cudilo da je to jedan od razloga zbog cega ne vidjamo ekskluzive vec duze vreme - glavonje ne znaju gde da biju dugorocno i skroz su fokusirani na short-term pohlepu.
Nema džabe BlackRock posebnu kompaniju za nametanje misljenja
Ali sve se vrti oko love, većina ljudi ne želi woke gluposti u sadržajima za zabavu pa se ne zna koji projekat je veći fail od Disney Marvel gluposti do Netflix, Amazon serija do nekih igara. Tako da bi uskoro tom bolesnom trend trebao doći kraj
Space Marines 2 u dva dana beše prodao 2m kopija.

Jedini motiv sada da je igram jeste da gledam kako ginem svaki put. Inace indiferentan dal je zensko ili musko ali ovo je kancer.

Svaki naredni post o gay, polovima i slično biće nagrađen poenima, vratimo se temi ljudi

Konačno se odlučim da prelemim potenciometar. Nema šta vuče gamepad u levo više nego krajnja levica. Ne koristim ga vec 3 meseca rekoh vreme je da se nešto uradi. Sa lemljenjem 0 iskustva. Na slici se vidi na potenciometru kako ga je viper ogulio, nije bilo rešenja nego da se menja.

Ovo je moja priča 🤣
Legla su deca i neka nepoznata tišina me iznenadi. Rekoh ajde večeras je to veče koje odlažem iz lenjosti, pa najgore što može da se desi da imam gamepad kojem ne radi levi analog na tom nek se igra na strelicama.

Otkinuo sam potenciometar da se ne patim onda krenuo da zagrevam i guram pinove da ispadnu. Mislio sam sto posto sam sjebao ploču pobegne lemilica levo desno gore dole ma užas. Malo ispečem prst, onako oseti se piletina a ja gladan majkoo majko. Menjam na upaljenoj lemilici na 450 stepeni sa kleštima vrhove jel jelte zaprlja se vrh pa tripujem ne prenosi dobro toplotu a to što je kinez sa aliexpres nema veze. Ispadne mi jedan vrh u krilo skočih ko oparen, leže on na parket i polako kreće da loži parket. Skači hvataj mi ga sa klešta spašaj parket. Prodje i to uspem da izbijem pinovi sad ocistiti rupu a nemam onu žicu što koriste na klipovima. Uzmem najmanji vrh i kroz sve 3 rupe gurni izvadi. Sad sam već siguran da sam pregrejao i da je to rikavela 1000%. Ubacim prvi potenciometar ma kakvi neće da prodje. Inače sam tanak sa nervi i već vidim živac mi radi, smirujem sebe spusti ***** idi spavaj sutra nastavi. Ma kakvi neću i sutra da se patim. Očistim još jednom ubacim potenciometar zalemim to nekako kao dete od 5 godina vidi se na slikama. Uzmem da zalemim žice od vibratora i usput lagano istopim džek za mikrofon, brzo uzmem skalpel i secnem da ne zalepi kako bi mogao flat da uguram, da hoce radice to mislim se.

Sklopim sve nazad upalim na PS dugme Sony tu već reko *** nisam ga spalio skroz. Krenem levo desno idemo majstor ga opravio. Odem na search da parlam sa gamepadom radi i mikrofon, mozda jedan radi drugi ne ali koga realno boli uvo. Upalim malo igru bang bang vibratorira. Malo je reći da sam zadovoljan. Drago mi je što sam se usudio. Da li bih ponovo, uf ne znam baš je smaranje.

Prilozi

• 20240927_002345.jpg
    20240927_002345.jpg
    176.1 KB · Pregleda: 91
  • 20240927_000451.jpg
    20240927_000451.jpg
    116.6 KB · Pregleda: 87
  • 20240926_235348.jpg
    20240926_235348.jpg
    122.1 KB · Pregleda: 87
Prvi si probio led, sada ćeš kao iskusni zavarivač deliti savete za nas ostale kada dođe ovo na red.

Brate u pola posla i trenutku sumnje, poljuljanog samopouzdanja sam otišao na KP i našao lika koji menja analog sa delovima za 2000. Ne bih se cimao više u ludilu. Ali sam bio iz fazona hocu da vidim da li mogu 😁

Mada ipak sad me nekako vuče, ali mora lenikica oblika olovke lakše je. Koristio sam neku kao pištolj, iskrivih zglob skroz.

Nazad
Vrh Dno