Šta je novo?

Banka Intesa

Ne znam da li je novo, ali meni je ovo velika stvar :D
Upravo sam dodao karticu u Apple pay putem Intezine aplikacije i nije mi tražio nikakvu verifikaciju u tom slučaju. A ukoliko idem kroz Apple pay wizard, moram da zovem banku.

ta opcija postoji vec neko vreme... mada je nisam koristio...

Doduše, za jednu karticu mi ne dozvoljava - verovatno jer ističe za 7 dana. Ali meni je ovo revelation, nisam zalazio u taj meni do sad, i to slučajno.

Što se tiče osiguranja kod Intezinog hit računa, samo da kažem da sam pre par godina imao tešku bolest zbog koje sam mesecima bio u bolnici. Rekli su mi u banci da potražim nadoknadu od osiguranja, tada Generali, jer sam kao bio osiguran u slučaju teške bolesti. Uglavnom, kada sam otišao u Generali kao da su pali s Marsa. Doneo sam svu dokumentaciju i naravno odbili su me, žalio sam se pa su me opet odbili. Službenica mi je tada rekla da jedino isplaćuju osiguranje u slučaju bolesti sa smrtnim ishodom i to je tada bilo čini mi se 50.000 din.

Ne znam kakva je polisa bila tada, sada to nije slucaj.
Lepo je definisano u kojim slucajevima je osiguranje obavezno da te isplati

Ta priča sa osiguranjima, generalno, uvek me podseća scenu iz 6. epizode (Nameti) prve sezone domaće serije "Crni gruja" u kojoj poreznik, koga je postavio Crni Đorđije, iznosi uslove pod kojima šta neko mora da uradi ili da dobije kao povlasticu.

Premotati donji video na 14:46, radi podsećanja :)

I ja sam imao operaciju i tezu bolest.
Posavetovali me da potrazujem po obe osnove Sava osiguranje. Odbili su me za oba. Evo objasnjenja za bolest:
teža bolest Maligni tumor u pokriću kada je
karakteriše nekontrolisani rast i širenje malignih ćelija, kao i infiltracija u normalno (zdravo) tkivo.
Iz uslova osiguranja isključeni su oblici raka koji su relativno izlečivi među kojima su i sve vrste raka kože sa izuzetkom malignih melanoma.

Evo za operacije:
Naime, pomenutim uslovima, poglavlje III - Hirurške intervencije stav (1), regulisano je da ne postoji osiguravajuće pokriće za hirurške intervencije koje nisu na tom spisku.
Na spisku hirurških intervencija su taksativno navedene one hirurške intervencije za koje se isplaćuje određena procentualna naknada u odnosu na maksimalnu sumu osiguranja za slučaj hirurške intervencije koja iznosi 30.000,00
dinara. Kako se u konkretnom slučaju hirurška intervencija obavljena kod podnosioca zahteva, ne nalazi na tom spisku, to je o zahtevu rešeno bez prava na isplatu naknade iz osiguranja.

Tako da su solidno pokriveni sitnim slovima u tim opstim uslovima. Bukvalno ako si se izlečio - u fazonu to nije teža bolest osim te jedne jedine koju smo naveli! A hir.intervencije su pokrivene bukvalno samo te navedene. Bar tako ispada.
A da ne pričam da mi nisu odgovarali, iako sam dobio dva maila da su uredno zaveli zahteve. Posle skoro 50 dana sam ih zvao, da vidim šta se dešava, a žena u čudu kao ma poslali smo vam. Rekoh dajte datum i sat.... Tišina...Prosledicu vam.

Tako da mi nisu odgovor poslali uopšte i verovatno i ne bi da nisam zvao. A zavedeni datumi na njihovim memorandumima je 9ti dan od podnošenja zahteva.

Šta reći, nisam pametan... Nisam se žalio na njihove odluke.

Moj otac je imao operaciju debelog creva, 77 godina, odstranjeno celo debelo crevo. Poslali mejlom dokumentaciju, dobili dva mejla - odbili. Potom mejl da ce mu biti isplaceno oko 11.000. uplaceno kroz par dana...

Radjeno je u Misovicu, drzavna bolnica.

Inace, primetio sam da mi iz nekog razloga ne stize sms kod za placanje visa karticom, otkako sam na Samsung telefonu kao default app za sms postavio Google messages. Kad vratim na samsung messages, i restartujem telefon - sms dobijem.

Pa dobro ljudi ne očekujete valjda da ćete za 400-500 din mesečno (i to gratis na usluge održavanja računa) imati pokriće od bolesti u hiljadama ili desetinama hiljada evra? Takva privatna zdravstvena osiguranja koštaju ozbiljan novac, tipa par stotina do par hiljada evra godišnje u zavisnosti od rizika.
Ovo je neki manji dodatni benefit koji nije toliko značajan. Ja sam, na žalost, imao iskustvo da naplatim osiguranje preko intese, uz održvanje računa, dok je još bio Generali. Dobio sam bez ikakvih problema. Sad, suma nije bila velika ali nisam ni očekivao da će mi za par stotina dinara mesečno pokriti bolnički troštak u inostranstvu od par stotina hiljada evra

Radjeno je u Misovicu, drzavna bolnica.

Inace, primetio sam da mi iz nekog razloga ne stize sms kod za placanje visa karticom, otkako sam na Samsung telefonu kao default app za sms postavio Google messages. Kad vratim na samsung messages, i restartujem telefon - sms dobijem.
Android na Samsung telefonima zna bas dosta da zabrljavi bas zbog tih Samsungovih duplih aplikacija. Namera Samsunga je da poboljša doživljaj (iskustvo) korisnika njihoih telefona sa tim aplikacijama, ali često zna da nešto drugo pobrljavi. Verovatno je to do testova prilikom izrade tih Samsungovih aplikacija, što kvalitativno, što kvanitativno. Ukratko, najverovatnije nije do tebe već do Samsunga.

Svejedno mi je koja je aplikacija jer sms ne koristim, tako da ostace ona koja vrsi posao ..

Kada si potpisivao ugovor za Hit dobio si da potpišeš i ugovor za osiguranje, to si tada mogao da odbiješ i ne potpišeš i da tražiš uslugu bez osiguranja.
Ne znam zašto bi bilo ko pri čistoj svesti i zdravoj pameti odbijao uslugu koja je besplatna a može da znači u nekim nemilim situacijama. Ja sam bio svestan šta ide uz Hit i ova usluga mi je samo plus.
Ne shvatam zašto se traže teorije zavere tamo gde ih nema.
Kod nas stvarno ne znam zasto ne bi uzeo ovu uslugu, ne vidim gde moze stetiti.
Objasnio sam vec kako moze stetiti vani, i ne bi me cudilo da je to namerno.

• Like
Reagovanja: uji
Pa dobro ljudi ne očekujete valjda da ćete za 400-500 din mesečno (i to gratis na usluge održavanja računa) imati pokriće od bolesti u hiljadama ili desetinama hiljada evra? Takva privatna zdravstvena osiguranja koštaju ozbiljan novac, tipa par stotina do par hiljada evra godišnje u zavisnosti od rizika.
Ovo je neki manji dodatni benefit koji nije toliko značajan. Ja sam, na žalost, imao iskustvo da naplatim osiguranje preko intese, uz održvanje računa, dok je još bio Generali. Dobio sam bez ikakvih problema. Sad, suma nije bila velika ali nisam ni očekivao da će mi za par stotina dinara mesečno pokriti bolnički troštak u inostranstvu od par stotina hiljada evra
Pogresno osiguranje. Osiguranje koje ide u kreditne (pogotovu Amex) bi pokrilo to.
Uz neke pakete racuna u bankama idu ta putna osiguranja, znaci "besplatno" pokrivaju do 10K EUR (neka i do 35K).

Da li mogu nezaposleni tj oni bez redovnih primanja da otvore Intesa Hit Plus i Visa Platinum debitnu?

Pogresno osiguranje. Osiguranje koje ide u kreditne (pogotovu Amex) bi pokrilo to.
Uz neke pakete racuna u bankama idu ta putna osiguranja, znaci "besplatno" pokrivaju do 10K EUR (neka i do 35K).
Kod Amex Gold je worldwide osiguranje za razliku od standardnih putnih koji pokrivaju samo evropske države, msm da je do 35k

Ne govorim o tome, to je tzv. putno osiguranje i služi samo kada se nešto desi u inostranstvu i ne važi za bolesti već samo za hitna stanje.
Ja sam govorio o privatnom zdravstvenom osiguranju, a inostransvo sam pomenuo ne zbog toga što se tamo nešto desilo već zbog toga što je tamo moralo da se ide jer u Srbiji nisu mogli da izleče

Nisam uzeo platinium.
Sad doduse nisam siguran nesto kad sam ja presao na hit plus, u nekom trenutku sam nosio ta uverenja zbog kredita. Moguce da sam presao na hit plus posle toga, pa mi zato nisu trazili..

Mislim da po automatizmu ide na hit plus, čim primete uplatu sa šifrom za platu.

Hit Plus mora da ima uplate pod šifrom 24x jer mora da ide zarada, Visa Platinum može bez primanja regularno da se uzme u bilo kom paketu (cena doduše varira od paketa do paketa - na skupljim paketima je niža mesečna članarina za karticu)

Ja sam pre 2 godine otvorio Hit Plus racun bez ikakvih primanja i potvrda od poslodavca i tako je bio otvoren nekoliko meseci dok nisam preneo zaradu. Moguce da se nesto u medjuvremenu promenilo.

Znaci mogao bih onda kao nezaposlen samo Visa Platinum da uzmem, doduse uz slabiji paket bez 25% popusta na clanarinu. Ok je i tako ako bi moglo, ta visa mi je bitna.

A nisam upućen u te sifre, ako bih kao preduzetnik sebi uplacivao zaradu ili mozda cak i kao frilenser da li bih mogao da ispunim uslov za hit plus?

Nazad
Vrh Dno